MAKE UP STORE/LUKTA GOTTIS



Det har blivit en grej under helgerna
att jag efter duschen smörjer in mig själv i den här goingen från Make up Store som jag fick av Nina i födelsedagspresent. Tack! Kanske för att det känns så lyxig och luktar så himla gott! Holiday Luxury heter den och doftar rabarber, syren och persika. Mumsigt värre!

En superglad nyhet jag fick här för ett tag sedan var att min älskade kille kommer hem och sover här, han tänkte stanna i Kungälv över natten. Det är jag jätteglad över och när han kommer ska vi spela lite tv-spel (helt såld på det) och bara kramas. Jag är lite trött men nu ska jag nog ta tag i disken och plocka undan alla kläder som fått bli rena idag. Blir lätt stökigt i en etta har jag märkt nu varje dag sen jag flyttade in. Hej och hå.



NYTT PROJEKT ELLER EGENTLIGEN FLERA...

visade det sig när jag gick in i butiken och klämde på massa fina saker. Vad behöver jag för nytt? Inget... och därför är det extra kul att spara ihop till något riktigt fint. Jag kan ju spara ihop till massa olika saker som väskor, resor och annat fint. Är också mer kul då jag varje månad betalar av lån och lägenhet. Den här gången handlar det delvis om en väska, men även en halsduk jag spanat in och som jag så gärna drömmer mig bort i. Nytt projekt eller nya drömmar, går ju att skriva och benämna det med vad som, men kul är det!



LÄTT TRISSTESS




Nu vill jag inte vara sådan för jag har haft två väldigt bra arbetsdagar och igår eftermiddag och kväll hade jag och killen det superbra. Nu är jag ensam igen och allt blir så mycket tråkigare då. Sen jag kom hem har jag läst, spelat spel, vilat, ätit middag och tittat på nyheterna. Vad ska jag göra nu liksom? Kanske bara slappa tänker ni, men det är fortfarande tråkigt att göra själv. Återkommer senare med något annat kul att skriva om hoppas jag...



SKÖNT MED RAST

Skönt det är med rast nu efter några timmars arbete. Dagen har hittills varit bra trots en hemsk natt med konstiga drömmar och vak.at lite då och då. Svårt var det även att cykla till jobbet då det blåste galet mycket, både motvind och sidvind. Gällde att hålla i styret rejält. Idag har jag känt mig som en bra lärare. Sådär som jag vill vara. Tålamod, bekräftelse, samtala, ställa frågor, fundera och pröva tillsammans med barnen. Härligt! Nu ska jag läsa min bok och dricka kaffe! Ha det bra!

BACK TO BASIC







Några av mina köp från förra helgen.
Allt är från H&M som kommer att användas på jobbet, främst linnena som alltid funkar. Har haft byxorna nästan varje dag i veckan och linnena är redan änvända en vända. Tack till killens far med fru som gav mig det fina presentkortet så jag kunde förnya garderoben en aning! Är superglad!

Hittade även två vita t-shirts till som jag kommer att använda på jobbet och hemma. Det är så bra och funktionellt, inte glömma snyggt heller!

Kom även på idag när det ringde en go vän på telefonen att jag själv måste bli bättre på att höra av mig. Hoppas vi hinner ses nästa helg också. Träffade även min fina kollega på vagnen hem idag, var kul att ses utanför arbetsplatsen och prata om något annat än jobb, inte för att vi alltid snackar jobb på jobbet men ändå.

Idag köpte vi ett nytt tv-spel också som vi nu suttit i flera timmar och spelat. Tiden går fort när man har roligt och ännu fortare när man är med någon man verkligen älskar. Nu vill jag inte att söndagen ska ta slut men det är en rätt dum önskan då jag inte kan förlänga denna dagen. Jag kan bara ta tillvara på de timmar som är kvar. Hej så länge!





ATT MÅ NÄR MAN ÄR ENSAM

Alla mår vi någonting, bra, dåligt, kaos, härligt. Finns tusen olika sätt att må på, den senaste tiden har jag mått sådär ska jag säga. Jag saknar som jag gjort tidigare mina vänner och familjen. Saknar att hitta på roliga utvecklande saker, fast när jag tänker efter så frågar jag mig själv om jag verkligen saknar just det. Saker gör jag hela tiden, tror det mer handlar om att jag måste hitta ett lugn i att bara vara, för nu när jag är det så blir jag galen. Tänker att jag hamnat i någon negativ spiral och måste hitta ut. Alltid tidigare har vägen ut varit förändringar, nya aktiviteter, nya kläder, nya möbler och framförallt ny pojkvän. Låter hemskt och det är inte så att jag byter killar som jag byter strumpor, men när det blir för vanligt, för mycket vardag blir jag rädd och tänker och funderar om det verkligen är såhär jag vill leva mitt liv. För första gången vill jag stanna kvar, jag vill leva mitt liv med den här killen som jag älskar så mycket och funderar vidare på vad det är för andra förändringar jag vill göra. Om jag nu ska göra dem... Jag vet inte vad jag vill, jag vet inte vad jag ska göra för att må bra. En sak vet jag och det är att jag får träffa alla mina nära och kära nästa helg i sthlm. Jag ska få krama min älskade vän Nina och dela några timmar med henne vilket betyder sjukt enormt mycket! Jag saknar henne så. Att bo och vara ifrån de man älskar visar en hur mycket ens nära betyder och även vilka som stannar kvar när man inte hörs och ses lika ofta som innan. Jag har en del tankar och frågor till vissa personer som jag tänkt på länge men vet inte hur jag ska ställa dem, om det ens är någon idé då vissa personer rent ut sagt skiter i en. Jag är inte ensam om att bo långt bort. Avståndet är lika långt mellan Sthlm-Gbg som Gbg-Sthlm... Inte sant? Nu ska jag inte klaga på er som aldrig hör av er, eller ens skänker mig en tanke (det kanske ni gör men inte att jag vet det) för jag kan också bättra mig. Tillslut orkar man inte göra allt för att få nada tillbaka. Nu blev detta långt och flummigt men vad jag vill komma fram till är att jag den senaste tiden känt mig ensam vilket resulterar i att jag inte alls mått sådär superbra som jag vill göra. Igår vaknade jag upp till den här sången som gav mig en funderare på om jag kanske ska ta och kontakta någon härlig människa från the past. Någon som kanske känner som jag... Texten är i alla fall värd att lyssna på. Att må bra när man är ensam, riktigt ensam kan vara svårt ibland.



2011-08-27

Dagens klädsel, smink och hår: Grå mjukisbyxor H&M och vit topp H&M. Inget smink och nytvättat hår. Får se om det blir något annat när jag ska gå och möta killen... Kan vara kul för både honom och mig om jag inte ser helt förjävlig ut. Nu när jag skriver blev det konjaksfärgade byxor från H&M, vit t-shirt, skinnjackan från Zara och ballerina från Tory Burch. Plus paraply då det duggade tätt tätt när vi gick till ICA.


Dagens låt: That's the way it is - Celine Dion


Dagens planer
: flera, stora som små men slutar med mys och chill. Lägger dock till hyra film i planerna då tv inte vill visa något bra alls ikväll filmmässigt. Kanske för att det är löningshelg och alla nyrika (?) blir galna och måste spendera sina slantar på... krogen. Galna kanske de först blir när de kommit ut och tagit sig några drinkar eller dricker mängder vin på förfesten. Fast nu kanske jag bara tänker på hur jag själv kan vara. Hihi.

Dagens vill ha: städat och det blev det tillslut. Dammsög och skurade golven, städade också badrummet men resten tar jag en annan dag. Ingen ork och ingen lust, orken kommer väl med lusten gissar jag.

Dagens inspiration: IKEA-katalogen. Vill ha ha ha! Ska köpa en sak till badrummet för förvaring bara jag kommer iväg. Ska träffa Flodis på måndag kanske eftersom det inte blev idag så då kanske jag kan lura med honom dit. Som tack kan han få en köttbulletallrik men vi får se. Även regnet får bli lite inspiration, i alla fall till mitt köp som presenteras nedan.

Dagens drog: cola.

Dagens köp:

 

 

Ett par Hunter Original. Plus middag och godis till ikväll. Var också inne på att köpa något nytt tv-spel då vi precis dammade av mitt PS2 och inte hittade några roliga spel i min samling. Killen hittade dock Hitman som han nu sitter och spelar medans jag kollar IKEAs hemsida och mäter här upp vilken storlek på möbeln vi ska ha till badrummet. Får se hur det blir med det.


Dagens mums: cola, Delicatoboll(ar) och vår middag.

Dagens humör: trött, men glad speciellt efter en kort chat med finaste N. Längtar så otroligt mycket efter henne så jag går av...

Dagens citat: inget vidare smart eller klokt sagt idag

Dagens roligaste: inte skrattat nå vidare mycket idag heller, hoppas det kommer. Fick höra att det är dop om en månad vilket är jättekul. Får se om jag också är bjuden, i sådana fall blir det dagens roligaste tror jag nog!



REGNIGT MIDNATTSLOPP?

Stackars alla satar som ska springa ikväll/natt. Tokblöta kommer ni att bli om det fortsätter såhär och plaskvått på marken, inte kul alls. Förra året satt M och jag på Lilla London och kikade på alla som sprang förbi oss. Vi drack öl och cider och snackade med två heta killar, den snyggaste som idag är min pojkvän faktiskt. Idag blir det mysig hemmakväll och tänker inte bege mig ut i regnet och kika på de dårar som springer.

Jag har i alla fall tagit tag i saken och köpt mig något som ska rädda mig från att bli blöt andra dagar. Något som kommer om några dagar hoppas jag, stod att de senast skulle vara hos mig den 6 september. Hoppas de kommer tidigare. Vad det är visar jag senare.

Med tanke på mina planer för dagen ligger jag ganska så mycket efter. Inte gjort något vettigt egentligen så nu kanske jag ska rappa på lite och välkomna hem killen till ett fräscht hem. Sa faktiskt precis till mig själv att jag måste skärpa mig. Upp och hoppa!


MYSIGA LÖRDAG

Idag är en sån där mysig lördag. Jag sov länge, killen gick upp till jobbet och jag sov vidare. Vaknade av att åskan dånade ovanför mig, jättehögt lät det. Nu har jag plockat undan lite saker och äter frukost i soffan med Stella bredvid mig, det blev knäckebröd med kalkon, ett stort glas mjölk och två kokta ägg. Det jag hittade i kylen och skafferiet för vi måste storhandla här snart, säkert imorgon. Planerna är att plocka undan lite till, städa, kanske träffa A som flyttar nästa helg och möjligvis en kräftskiva ikväll... fast vi har inga kräftor. Hm. Vi får se hur det blir med den saken.

I helgen ska jag också leta efter två födelsedagspresenter, en till bror och en till plastsyrran. Har ingen aning om vad jag ska köpa, det är jättesvårt när min bror mest bara gillar jakt, vapen och träning och plastsyrran har sin stil som hon känner så väl och som bara hon shoppar till. Vill ju ge något som hon verkligen uppskattar. Nu vet jag att böcker passar henne, men då är ju frågan vilken bok av alla hon vill läsa. Får kanske gå in till Nordstan och titta i lite olika affärer. Nu när jag skrev det så är ju böcker en sån där sak som är ganska lätt att köpa bara man vet inom vilket område, blir nog Akademibokhandeln.

Nu har regnet upphört och jag har ätit upp min mat, det här inlägget tog lite tid att skriva för jag tittar samtidigt på Inside the Actors studio som är så bra! Hej hopp tiden går! Ha det så bra idag så hörs vi senare!


DEN DÄR SKJORTAN




Var ju en vända på stan i söndags och provade bland annat den här skjortan från H&M. Nu när jag såg bilderna jag tog då för att kunna suga på karamellen och komma fram till varför jag inte köpt den innan eftersom jag provat den flera gånger, känner jag ändå att jag vill ha den. Den är ju så fin och jag tycker att det är så snyggt att ha den instoppad och sen ett brunt läderskärp till. Sen passar den väldigt bra till de blå byxorna, mina Acne skor och att ha uppsatt hår. Nu hade jag ju det för att håret var lite smutsigt, men ändå. Den där skjortan alltså...


TORTOISE

 

Tortoise chain necklace 129 sek Gina Tricot.

 

Kollar aldrig in på Gina Tricot längre, men var inne där en hel del när jag bodde i Uppsala. Konstigt att det helt tvärt slutade. Gick i alla fall in på deras hemsida nyss och kikade runt. Tycker inte om deras kläder speciellt mycket, ohållbara är de fast jag hittade det här halsbandet som jag gärna spanar in nästa gång jag springer på stan. Min känsla är att jag inom en snar framtid kommer att kolla in det!

 


2011-08-25

Dagens klädsel, smink och hår (ny):

 

 

Blå byxor från H&M, svart linne från Monki, rosa tröja från Zara och Converse. Endast lite solpuder annars naturell (orkade inte, för lite tid). Håret hade jag utsläppt och obehandlat, försöker undvika plattång och produkter och tvättar med organiskt schampoo. Jag reder ut och borstar håret med en borste som är gjort av bambu om jag minns rätt och svinborst. Nu känns håret renare än vad det gjorde när jag började med organiskt shampoo. Shampoot innehåller bara naturliga produkter.

 

Dagens låt: Bä bä vita lamm. Barnen sjunger med och det är numera riktigt kul att ha samling!

Dagens planer: jobb och vila. 

Dagens vill ha: bort min huvudvärk...

Dagens inspiration: färger

Dagens drog: ipren, vatten och kaffe för att få bort huvudvärken men den ville inte ge med sig tyvärr.

Dagens köp: ullkappa från Zara. Eller killen köpte den och jag ger honom pengar så jo, ett köp idag blev det!

Dagens mums: tomatsoppa med pasta, blev riktigt gott!

Dagens humör: irriterad, huvudvärk, less men nu känns det bättre.

Dagens citat: Åh jag har så många! "Jag vill mysa med grisen när jag ska sova" bland annat som kommer från en cirka två år gammal pojke. Han är helt otrolig! Min favorit och jag vet att jag inte ska ha någon men jag jobbar med människor, svårt att inte ha en.

Dagens roligaste: se en annan go pojke dansa helt vilt till ingen musik utan helt i sin egen värld. Så underbart kul!



FÅNARNA PÅ FARMEN




Vacker sommarkväll på Hisingen.

Ja i tisdags var vi ute på Hisingen och tävlade med varandra, heeela enheten. Vi var nio lag med cirka 8 personer i varje, tävlingen tog mellan 2 och en halv och tre timmar. Mellanmål, pausdricka och grillmiddag fick vi och alla var nöjda och glada även de som förlorade hårt... vi! Vi vann en tävling av typ 12 stycken. Less var jag just för att vår kommunikation inte var den allra bästa. Jag hade några goa kollegor i mitt lag plus några andra från skolan som var lite special special. Hade även chefen i mitt lag som visade sig vara lika stor tävlingsmänniska som jag. Direkt när vi kom fick vi byta om till en overall som verkligen var bonnig och sedan mingla lite med alla innan det var dags att börja. Vi hade också väldigt tur med vädret som gjorde kvällen kanon! Kul var det och jag rekomenderar de som bor i närheten av Göteborg att samla ihop ett gäng eller varför inte jobbet och ta en eftermiddag/kväll där! Fånarna på Farmen var det!



HEMSKA TORSDAG... BORT!

Den här torsdagen vill jag bara radera ur mitt minne. Började dagen med huvudvärk, varit irriterad på barn och kollegor och jag har verkligen bitit ihop när jag varit med dem, men lite har nog runnit igenom tyvärr och jag har bett om ursäkt för mitt beteende. Värre blir det när jag kommer hem och ska sätta mig och bara chilla... det går inte! Katten gnäller och vill gosa, jag vill sova. Kollar min facebook och blir irriterad över hur det kan komma sig att vissa människor (läs andras ex) fortsätter att hålla sig fast krampaktigt i något som för länge sedan är borta... eller? Skaffa egna vänner? Kanske ska testa att göra något annat än typ försöka kommunicera med vännerna som inte ens är ens egna och aldrig blivit gemensamma. Jag är i alla fall så oerhört glad att mina ex gått vidare och jag fick här om dagen också veta att en ska bli pappa i höst! Grattis till honom säger jag, kommer att gå galant.

Just nu vill jag bara skrika, sova och hoppas att det är fredag när jag vaknar. Fredag med sol, värme och härligt humör!


DEXTER MORGAN!




Längtar med spänning och förväntan! Vad kommer att hända?!

Säsong 6 snart här...




EN BILD




Läckert.

Mjo... kort och gott det jag orkar idag. Är fortfarande helt slut efter kick-offen vi hade ute på Hisingen igår, Fånarna på Farmen. Typ fångarna på fortet fast mer teambuilding och väldigt roligt! Hela enheten var med (två förskolor och skolan) och det var full rulle. Mer om det kommer imorgon. Nu ska jag äta äppelpaj och se på True Talent.


KONFLIKTHANTERING OCH KATE MOSS

Hela dagen, bara att förhandla och kommunicera från det att jag vaknar till jag går och lägger mig. Kan vara jobbigt, men gäller att vara med och försöka nå fram till varandra vilket gäller alla relationer. Mina till barnen, kollegorna, chefen och även pojkvän.

Dagen har dock varit bra både på jobbet och hemma. Intensiv dag som dagarna i förra veckan och väl hemma har vi fått upp skåpet och fått in våra fina glas. Ska visa er sen när jag fått en bra bild på det hela. Ikväll har vi sett klart Dexter säsong 5 och väntar nu med spänning på säsong 6 som börjar sändas i USA om cirka en månad. Tjoho!

Imorgon är det studiedag med avslutande kick-off som jag hoppas blir givande för mitt arbetslag. Efter allt som hände i våras vill jag bara att det ska fungera.

Har kollat runt lite på nätet nu och stötte på toksnygga Kate Moss. Hallå, hur het är inte människan?! Galen och galet.




Här är hon för Longchamp f/w 11. Nygift och skitsnygg, antar att hon alltid kommer att vara det... För att jag ska få vara något snygg imorgon bör jag lägga mig i sängen och sova min skönhetssömn. Lång dag som börjar åtta och slutar halv nio på kvällen. Längtar tills alla dessa kvällsmöten är slut och terminen blir lite som den brukar.

Dagens lista får ni imorgon och andra mer spännande uppdateringar... eller inte. Lär vara död. Oj vad positivt detta blev nu, men ledsen. Somnar snart, bara ordbajsar. God natt med er!


2011-08-21

Dagens klädsel: blåjeans Monki, linne H&M, kofta Alexander Wang, skor Acne, väska LV.

Dagens frisyr: då håret var en aningen skitigt blev det tillslut uppsatt!

Dagens låt:




Dagens planer: strosa på stan och kika på ullkappan jag spanat in på nätet.

Dagens vill ha: just den jackan!

Dagens inspiration: basic

Dagens drog: cola.

Dagens köp: två par byxor, två linnen, två t-shirts, en stickad tröja plus lite mat.

Dagens mums: cola.

Dagens humör: söndagsmysig

Dagens citat: Everybody's looking for somebody's arms to fall into ur What it is - Mark Knopfler

Dagens roligaste: att få vara ensam lite ett tag. Roligt och roligt, men skönt att bara vara med sina egna tankar ibland.

God natt mer er och hoppas er nya vecka blir kanon! Min nya vecka börjar med sovmorgon, börjar halv nio sedan planering direkt. Tisdag studiedag med kick-off på kvällen så starten blir nog rätt bra på veckan. Nice!


LILLAGUBBEN I BILLDAL




Vi var ute Billdal igår och plockade de få svamparna vi hittade.
Ss kommer ju därifrån så vi tänkte att det var perfekt att åka dit där hon förmodligen skulle känna igen området men det var väl lite sådär lönlöst. Hästar hittade vi ju och inte vilken häst som helst. Lillagubben stod där i hagen och käkade gräs. Jättefin och jag blev efter Ss allt snack om ridning sugen på att ta en dag med henne där ute. Vore ashärligt tror jag, eller så har hon pratat in hela upplevelsen för mig redan. Men men. Tror nog på en hästdag ute i Billdal här någon helg.


MINA SÖNDAGSEFTERMIDDAGAR




När jag var yngre och bodde hemma med pappa
brukade jag på söndagar ligga i min säng och se på tv, i alla fall de eftermiddagar han skulle åka iväg på någon resa. Jag väntade tills han packat klart och klätt upp sig, han är så stilig. Sa alltid hej då vid dörren och vinkade av honom när han åkte i taxin till Arlanda. Direkt gick jag till köket och poppade popcorn i micron, det blev min middag och det hände ganska så ofta de gånger han åkte.
Fick samma känsla nyss när jag letade fram lite chips från igår och sitter framför tvn och mumsar för mig själv. Känner mig inte ensam eller tragisk utan tycker att det är mysigt och nu är inte det här min middag som tur är. Killen jobbar och jag är hemma, mysigt att veta att han kommer hem om några timmar och jag längtar efter honom. Nu ska jag snart lägga mig i sängen och läsa. Har haft en toppensöndag med bra fynd på stan. Har hittat ullkappan jag vill ha och längtar nu till fredag då jag kan köpa den! Hoppas den finns kvar och det tror jag.


SÅDÄR SKÖRD MEN HÄRLIGT SÄLLSKAP!

Nja några svampar såg vi inte till, endast fem stycken typ. Däremot hittade vi paddor, hästar och massa sniglar. Hästarna var trevliga men de andra kunde jag vara utan. Vi tröttnade rätt fort, var inte den bästa skogen att gå i så vi styrde kosen mot IKEA för en sen lunch, köttbullar. Ss kille anslöt liksom hans bror. Fick även köpt nya dricksglas som är två storlekar större än de pyttesmå vi har nu från Kaj Franck, Iittala. Fann också en mycket fin karaff som är i samma blå vackra färg som mina glas. Den påminner om karaffen som finns i samma serie från Iittala, men är något billigare på IKEA. Vackra dricksglas från Iittala tillsammans med karaffen från IKEA blir en fin middagsdukning här framöver.





Den till vänster är Iittlla och den högra från IKEA.

Senare under lördagen låg jag hemma och sov hela eftermiddagen då jag känner mig sjuk i kroppen. Killen kom hem efter sitt jobb och vi åt god middag, fixade klart vitrinskåpet vi köpte i söndags och kollade på två avsnitt av Dexter. Den bästa serien som någonsin gjorts vill jag säga!

Idag blir det en sen frukost, tur på stan där jag ska kolla på en ullkappa och sedan fika med en tjejkompis. Vad mer söndagen har att erbjuda får vi se. Hoppas er blir precis så som ni vill ha den!


2011-08-19

Dagens klädsel: Nummer ett som bestod av blåjeans från Monki, vitt linne och rosa t-shirt H&M, jacka Adidas, skor Converse. Nummer två som består av ett par andra jeans från Monki, topp H&M, skinnjacka Zara, skor Acne, väska Gucci.

Dagens frisyr: utsläppt och plattat.

Dagens låt: I wanna go - Britney Spears.

Dagens planer: Jobbelliejobba och nu snart AW med H.

Dagens vill ha: en rolig kväll!

Dagens inspiration: min garderob.

Dagens drog: kaffe, hoppas jag inte somnar på Incontro.

Dagens köp: vin antar jag.

Dagens mums: vin här med va. Tjing!

Dagens humör: fredagsglad!

Dagens citat: "Trevlig helg!"

Dagens roligaste: vårat fredagsfniss vi haft konstant hela dagen! Varit en toppendag på jobbet och jag hoppas det fortsätter!

Ikväll blir det som sagt after work med en kollega. Sen får vi se vad som händer. Om någon vän är ute och slirar kanske jag hakar men jag tror inte det... Är astrött och H siktar in sig på en lugn kväll och då får jag också anpassa mig. Passar perfekt! Har ingen aning om vad ni gör ikväll, men ni får gärna tala om det! Hoppas i alla fall att ni har det bra!





SKOGSCHILLAR










Vilar på en bänk under träden medan de andra rensar söndagens skörd som bestod av både kantareller och trattisar. Jag var helt slut efter söndagen som spenderades i Svartedalen, Kungälv. Roligt var det och nu till helgen blir det mer plock fast med en annan kompis som inte varit ute ännu i år. Mumsigt är det och våra trattisar som jag var så glad att vi hittade ligger nu på tork.



2011-08-18

Dagens klädsel: Blåjeans Monki, svart linne, knallrosa blus H&M, skor Converse.

Dagens frisyr: hästsvans varvat med utsläppt.

Dagens låt: Utan dina andetag - Kent. Sorgligt vacker.

Dagens planer: Jobba, läsa.

Dagens vill ha:

Stickad tröja från Topshop.

 

Fann denna goding igår när jag kollade av nätet och funderar starkt på att köpa den när tiden är inne. Snygg nu, i höst, i vinter och i vår.

 

Dagens inspiration (ny): ett barn på jobbet. De kan verkligen inspirera och förundra!

Dagens drog: Frödinge kladdkaka, jag är så sugen! 

Dagens köp: kladdkakan...

Dagens mums: Frukostknäcke, mitt ena mellanmål.

Dagens humör: Något stressad och irriterad över vissa.

Dagens citat: "What I fear I create" hemskt men stämmer i många fall. Eller behöver inte vara hemskt men togs ur ett hemskt sammanhang. Dock tänkvärt!

Dagens roligaste: har inte riktigt haft något skrattanfall och kan inte komma på något roligt så jag får hoppas på att det inträffar något riktigt kul här innan det är dags att sova!

Dagen har varit hektisk med mycket att göra men också tillfällen att göra. Det är jag glad för då jag arbetat med barnens dokumentation som jag vill ska pågå hela tiden, men det är inte alltid det funkar tyvärr.

Nu ska jag läsa i Elle för igår blev det boken!


2011-08-17

Dagens klädsel: Jeans Monki, linne H&M, tröja Cos, skor Converse.

Dagens frisyr: hästsvans varvat med utsläppt.

Dagens låt: "sudda sudda sudda sudda bort din sura min, sudda sudda sudda sudda bort din sura min. Munnen den ska skratta och va glad, munnen den ska sjunga tralala" fastnar och sitter varje gång barnen ska tvätta sig efter måltiderna. Helt omöjligt att släppa den sången...

Dagens planer: Jobba, föreläsning, slappa.

Dagens vill ha: inget speciellt...

Dagens saknad: rätt nöjd faktiskt!

Dagens drog: -

Dagens köp: -

Dagens mums: Frukosten, lunchen, middagen och nu Turkisk peppar.

Dagens humör: Utvilad och positiv!

Dagens citat: Har många efter föreläsningen med Egon Rommedahl och kan inte välja vilken...

Dagens roligaste: eller mest intressanta kanske var föreläsningen med just Egon Rommedahl. Om du inte lyssnat på honom så hoppas jag att du någon gång i framtiden får det. Kanske på en studiedag eller som vi hade, på ett kvällsmöte. Ger oerhört mycket och om du vill veta vad jag menar så kan du börja med att googla på honom. Hett tips!

Fick som sagt börja min arbetsdag lite senare idag då jag slutade halv nio nu ikväll. Dagen har varit bra, gått lite som dagarna brukar och vi har fått en smak på vad hösten har att erbjuda. Av 14 barn var 12 närvarande idag. Det blir intensivt, många att se, bekräfta och möta på olika sätt. Vissa behöver mer än andra men viktigt att inte glömma dem som inte rakt ut skriker efter bekräftelse. Över till något annat.

Idag har jag fått hem Elle så jag har lite beslutsångest, eller inte ångest men jag vet inte om jag ska läsa tidningen eller min braiga bok som jag är helt uppslukad av. Tar även med mig den till jobbet så jag kan läsa på mina raster för så mycket tid har jag ju inte. Samtidigt ser jag på filmen Tretton som nu går på kanal11. Hej hopp allt samtidigt tv, dator, tidningar och böcker. Bara att ta ett beslut fast jag är rätt nöjd över att det är dagens jobbiga.



SLITSAM ARBETSTISDAG




Första sommarsemesterkvällen 2011...

Det var några veckor sedan och jag som nu är inne på min andra arbetsvecka efter semestern är typ redan slut. Vill ha fler sådana här kvällar men får kanske (?) vänta till nästa år. Bara att finna sig i det.

Idag har det varit slitsamt på jobbet. Många barn, ingen planering som var bestämt då jag skulle på möte. Mötet var bra och mycket givande. Startar processer nu som är viktiga, inget att vänta på. Hoppas på att morgondagen blir något lugnare trots det faktum att vi har inskolningar... Nåväl jag börjar i alla fall kvart över tio, men jobbar till halv nio så det ger med sig. Det är en föreläsning vi ska gå på som jag hoppas ger mer än den förra vi var på som var katastrofal. Berättar mer om den ifall den var något att ha.


TISDAG OCH HUSRANNSAKAN

Japp precis som att det var måndag igår och jag är väldans trött idag med. Kom hem efter jobbet, läste lite i min bok och somnade rätt så snabbt efter några sidor. Drömde även lite av det jag läste idag, var bland annat med på en husrannsakan.

Skåpet som vi började måla om med grundfärg igår är nu redo efter sin andra omgång grundfärg för den fina vita, sen ska även ramen på glasdörren målas om i delvis svart som vitt. Skåpet köpte vi om jag inte skrev det tidigare i söndags av en kvinna från Blocket, smidig affär med en god säljare, sånt gillar vi!

Nu ska jag rota fram lite pengar och gå och köpa någon god middag för jag antar att det inte bara är jag som är hungrig, killen är ovanligt tyst...

Hej med er så länge!


SOMMARENS SISTA KLIPPHÄNG?










Ja troligtvis om jag svarar på min egen fråga. Förmodligen årets sista men också första dopp här på västkusten. På en ö på vägen ut till Marstrand hängde vi hela lördagen i solen och det var galet härligt! Jag läste i min nya bok, Sommardöden av Kallentoft som också är andra boken i serien. Myslördag definitivt som avslutades med grillmiddag hos killens syster med familj. Lillkillen har blivit så stor nu, eller ja vuxit en del sen sist i alla fall.



MÅNDAG

Har haft en lång dag på jobbet idag med flera barn som är tillbaka efter ledigheten. Kul har det varit samtidigt som jobbigt, mycket att göra. Även ena kollegan är tillbaka vilket var ett kärt återseende, har saknat henne lite under de här fem veckorna ifrån varandra. Hennes mage har också blivit större...

Nu ska vi laga middag här hemma sen måla om ett skåp vi köpte igår via Blocket. Ska visa sen när det är klart hur det blev. Senare ska jag visa min helg... min superhärliga helg!


NI SOM SA ATT HÖSTEN VAR HÄR HADE FEL!

Så är det! För idag har det varit en alldeles otroligt fin sommardag och nu på eftermiddagen när vi satt ute med barnen och åt mellanmål var det väldigt varmt.

Idag har jag även fått iordning vårt förråd som varit helt kaos med massa leksaker, papper och skräp. Kollegorna är nöjda liksom som jag. Fick också veta igår att vi pedagoger äter gratis hela hösten vilket välkomnas, inga fler matlådor.

Idag känns allt mycket bättre än igår, behövde få ur mig massa tankar, funderingar och framför allt gråt. Firar att det är helg genom att åka till Kungälv där vi ska vara hela helgen. Fick ett sms av en kompis från Stockholm att hon är på väg ner till Göteborg över helgen, hoppas ändå att jag hinner träffa henne!

Nu ska klänningen på och resten av kläderna packas så vi kan bege oss! Ha en bra helg så hörs vi på söndag igen! Puss på er!


STORM INNE STORM UTE




Tog den här bilden för någon dag sedan då det var riktigt busväder här i Göteborg. Det är molnen som tillsammans blidar sådan vacker dramatik. Även jag är dramatisk, jag tycker verkligen den här bilden är otroligt vacker. Passar mig just nu, storm inne storm ute.


LÄNGESEN JAG GRÄT

Det var längesen jag grät, blir inte så ofta längre. Jag stänger inne med en del och sedan blir jag mest bara arg om jag blir något. Slår av mig det mesta och blickar framåt. Ikväll har jag blickat bakåt och gråtit tårar som skulle fallit för flera år sedan. Jag minns sår, djupa sår och svek som ledde till en enorm sorg. Det var också en sorg som jag aldrig riktigt bearbetade även om sorgen när den väl infunnit sig alltid finns där, men man lär sig att leva med den. Kanske beror denna plötsliga gråt på det faktum att jag just nu är ensam hemma med en sovande katt på soffan. Jag är riktigt ensam eller känner mig i alla fall som det. Huvudet är tungt just nu och kroppen skriker efter vätska. Men jag kan liksom inte förmå mig att dricka eller ens resa mig ur stolen. Sitter som fastklistrad i mina tårar... Vet inte vad jag kan göra utom att bara låta dem rinna. Det känns ju faktiskt bättre de gånger som är liknande denna. Även om jag inte alltid vet varför jag blir eller är ledsen så försöker jag rida ut stormen och ändå, fast jag i stunden blickar bakåt som nu, se framtiden och det som är nu och idag. Men det var längsen jag grät, huvudet dunkar.


SEGT DETTA...

... med att uppdatera.

Men det kommer och det är nu! Förutom jobbet har jag de dagar det varit tyst här gått en långpromenad till Delsjön tillsammans med älsklingen. Promenaden tog ca 50 minuter dit (tror jag?) och kanske 45 hem, jag var riktigt trött när jag var hemma. Killen tog sig även ett dopp i det blå vilket såg sjukt härligt ut!

Igår sov jag länge på eftermiddagen efter jobbet och sedan kollade vi film, Saving Private Ryan. Ikväll är jag ensam hemma och ska bara slappa. Jag har tränat lite, ätit middag och ska nu hoppa i duschen. Även inhandlat lite kläder från H&M som jag hoppas kommer hem till mig fort!

Nä nu ska jag gå... Kanske hörs senare med en dagen lista. Vem vet!



ÄLGFÄRSBIFFAR, BULGURSALLAD & YOGHURTSÅS




Helt f a n t a s t i s k t gott.

Älgfärsbiffar gjorda på pappas älg han fällde förra hösten. Innehåller lök, ägg, ströbröd, salt, peppar tror jag då det var killen som fixade dem.

Bulgursallad med finhackade tomater, gurka och rödlök. Även färsk persilja och mynta plus fetaost. Ringlat över olivolja och pressat i en halv citron.

Yoghurtsås gjord på naturell yoghurt, olivolja, vitvinsvinäger, salt, peppar och vitlöksklyftor.

Detta blev MUMS!



LÖRDAGEN VAR OCKSÅ TREVLIG!

Verkligen, jättetrevlig! Var hemma hos H tillsammans med A och hennes vän N (vill inte skriva ut namnen) och drack vin och snackade massa skit hela kvällen. Sedan drog vi in till stan, de gick till ett ställe medan jag mötte upp L och drack vin på Locatelli innan vi gick till Lounge. Det blev en lugn kväll och ganska tidig hemgång, eller tidig och tidig, var väl hemma vid fyra...

Idag har jag haft första arbetsdagen efter semestern och oj vad lugn den blev! Fyra barn och tid till att göra massor! Jag hade även med mig den godaste matlådan någonsin! Ska visa er senare... Alldeles innan jag slutade hann jag med att rita en liten groda som ska hoppa runt och visa barnen vilken månad vi är i för tillfället, en sak att ha i samlingen...

 



Under eftermiddagen har jag hunnit med läsning på balkongen i solen, träning, matlagning och nu slapp. Jag är helt trött i heeela kroppen och lär somna rätt snabbt ikväll. Tror det blir lite filmtittning när killen kommer hem. Antingen Borta med vinden eller Forrest Gump.

Hoppas er måndag har varit bra!


PENGUIN



Penguin - Avicii

Js tips som var galet bra! Lyssnar på den nu när jag äter och snart ska göra mig iordning för ikväll blir det vin hos min kollega och en annan tjej. Senare ska vi nog ut men jag får se hur det blir för min del. Känner mig inte supersugen efter igår som blev en hellkväll. Allt kan dock ändras och jag som känner mig själv bäst vet också att jag snabbt kan ändra mig och komma i galet bra stämning. Känns också som att det lite beror på, men vi får se.

Sen kommer den stora frågan om vad jag ska ha på mig, igår fick jag hjälp och det är det bästa med att vara hemma för jag kan dra ut på det så länge, fast det kan också vara dåligt. När jag går iväg är det gjort liksom, behöver inte tänka mer på det. Får jobba mer nu, komma fram till något. Later!



ALL IN ALL NIGHT




Jadå!
Så blev det och vilken kväll då! L lagade middag åt oss som bestod av en supergod linssoppa som jag ska sno recept av direkt, tur är att det blev lite över så den kan jag smaska på idag. Sen drack vi vin, diskuterade, samtalade och lyssnade på grym musik. Ett tips jag fick av J ska jag lägga upp här senare idag, så grymt bra låt. Vid halv ett/ett tog vi vagnen till avenyn och gick på Lounge... vad annars? Men kul var det och Js pojkvän var även där som jag också har träffat ute flera gånger men aldrig kopplat att de är tillsammans. Han är nice och de är ett väldigt fint par! Kom hem och däckade i sängen som tyvärr var tom... Min pojkvän är på svensexa idag som inleddes i Kungälv så han sov där, tråkigt! Saknade honom där varm och go. Men ikväll/natt så ses vi igen, tjoho!

Den här kvällen var det extra svårt att bestämma kläder då jag inte hade en aning om vad jag ville ha på mig. Men det blev skjortan jag fick av killen, jeans, mina gamla härliga klackar, Gucciväskan och nya skinnjackan! Nu är den invigd och förevigt min. Kan ju säga att jackan gjorde det hela supersnyggt!


DAGENS SKÖRD AV KANTARELLER




och vi fick leta länge i skogarna runt Kungälv!
Tillslut var de där, fina och gula. Hittade ett gäng som blev vår lunch idag.

Nu är jag hemma i stan igen och inväntar finbesök av L och J. Vi ska dricka vin och snacka skit, har inte träffat L sen mitten av maj tror jag. Ska bli kul! Måste skynda mig, men vi hörs imorgon! Ha en trevlig kväll!


AIK - IFK GÖTEBORG













Oj oj oj vad det kan hända saker på en fotbollsmatch! Nu har jag varit på min alldeles första allsvenska match och jösses vad det var roligt, men icke att förglömma även läskigt. Läskigt då en del människor som är vuxna män beter sig som att de är ja... djur. Djur som druckit alldeles fööör mycket alkohol.

När jag hoppade av vagnen och gick mot arenan fick jag en midre chock av alla polisbilar som stod uppradade utanför och alla vakter plus annan personal som skulle göra matchen till trevlig för oss alla. Tyvärr hade vi en full galning som stod bredvid som skrek svordommar till höger och vänster och försökte "kommunicera" med göteborgarna, han var då Solnabo och AIKare. Vi fick platser precis ovanför AIK-klacken men märkte mer av alla Göteborgare som livade upp stämningen rejält.

Under halvlek tog vi oss en korv och kikade på när flera AIK-supportrar stormade ut ur arenan och skulle slåss(?) som vi antar... Det antog även polisen som sprang efter och de andra fixade iordning stängslet så inte fler skulle hinna ifatt. Galet. Galet är bara förnamnet.

Efter matchen stannade vi kvar och kikade på hela AIK-klacken när de gick ut något besvikna och ledsna. Det är inte svårt att förstå då deras lag förlorade både matchen och SM-guldet 2011. Kolla in mängden poliser som står redo och detta på bilden var bara en bråkdel...! Tänk vad det kostar vårt samhälle... Liten tanke så.

Jag invigde även mina converse som kommer hela vägen från San Francisco! Nu blir det natten för imorgon bär det av till Kungälv för svampplockning tillsammans med killens mamma. Slumra sött!


FRÅN GRUSGÅNG TILL ASFALT




Från grusgång i norr till asfalt i söder.
Från sneakers till sandaler (hur gick det ihop?). Slängde på mig vita sommarklänningen idag, sandalerna och en lättare väska tillsammans med mina solglas och promenerade upp till gamla finaste kollegan som bor rätt nära mig fast ändå ses vi aldrig, ändring på det som vi alltid säger. Första gången jag var hemma hos dem och de bor verkligen fint. I en liten två som är mindre än min etta har de det väldigt mysigt! Vi tog med oss fika och gick ut i solen där vi satt länge och fikade, pratade och skrattade. Trivs med henne och det är synd att hon slutade samtidigt som jag förstår henne mer och mer. Kunde inte komma undan att prata jobb och jag berättade allt jobbigt som hänt under våren. Är nyfiken på hur hösten kommer att börja, men det pratar vi mer om en annan dag...

Efter den långa fikan gick jag hem och satt mig på balkongen i solen och där har jag suttit nu länge och läst ut boken jag skrev om tidigare. Bra var den och jag ser fram emot nästa bok som blir Sommardöden.

Bokade även biljetter till matchen som är ikväll mellan AIK och Ifk Göteborg här på Ullevi. Ska gå med killen och det blir den första allsvenska matchen jag någonsin går på, spännande! Spännande också då AIKarna härjade här hela natten tydligen.

Nu blir det en snabbdusch sen möta upp sällskapet utanför arenan. Ciao!


FÖDELSEDAGSMIDDAG







Visst hade vi ju en sådan
med olika kräftor, gott bröd, västerbottenost och rödvin. Så här såg jag ut i min alldeles sprillans nya finfina tröja jag fick av pappas fru när vi var i Vaxholm tidigare på dagen.


24 GOES... 25!

Yes! Nu är jag 25 år gammal (plus en dag) och har faktiskt ingen panik över det hela. Eller lite, men inget som skakar om mig så jag får huvudvärk... om ni hajjar? Födelsedagen igår spenderades ute i Vaxholm med god lunch, shopping och senare bad på vägen hem igen.

Dagarna här uppe har varit jättebra, fulla med skratt och glädje. Älskar att vara här tillsammans med familj och vänner, utan dem hade jag inte kommit tillbaka hit, faktiskt. Sen är ju shoppingen galet bra och har hittat så mycket fint! Bland annat en superfin jordgubbströja från Marimekko som jag fick i födelsedagspresent igår. Ni ska få se senare...! Presenterna jag fick var superfina och praktiska, bland annat två nya resväskor så jag reser med stil, som en lady eller liknande som pappa sa.

Detta blir en kort uppdatering då jag måste hoppa i duschen och packa för om någon timme åker vi hem till Göteborg igen! Simma lugnt!












RSS 2.0