HEMMA




Vy mot Tandådalen från Hundfjället.

Hemma nu, äntligen efter en lång dag i bilen. Jag har slappat sen jag kom hem. Bara kollat runt på nätet och degat i soffan. Nu ska jag snart äta middag och sedan slappa lite till.


OFF TO SÄLEN




Life.

Nu bär det av till Sälen för några sköna dagar med familjen, sol, snö och kyla. Ska bli väldigt skönt, men med mig har jag datorn och litteratur som ska läsas och en hemtenta som ska förberedas. Jag är på g nu. Kom precis hem från en snabb shoppingrunda i Gränby. Idag fick jag generös rabatt hos H&M. Passade på att köpa en superfin kofta som jag pillade på igår när jag var i stan med N. Nu är den min i alla fall. Nog om det. Måste fixa med lite saker nu innan jag åker, är redan efter i schemat. Ha en bra helg alla mina vänner!

 


GOD MORGON

Vaknade vid halv åtta men låg kvar i sängen till åtta. Det var galet skönt att bara ligga kvar och dra sig. Sen var det dags att gå upp och skicka in min vetenskapliga artikel till seminarieledaren. Blev ju som sagt klar igår, men det är inte helt hundra att skicka in något så sent tycker jag. Frukost nästa sen Blåsenhus och föreläsningar. Får se om jag hinner packa något innan. Ha en bra dag!


READY STEADY GO!




Vouge Germany.

Äntligen, äntligen, äntligen klar med uppgifterna och första delkursen! Känns kanon! Detta firar vi med mer plugg och förberedelser inför examensarbetet. Yes! Så ska det vara. Men detta sker imorgon. Nu ska jag sova och bara andas ut. Dagen har varit lång och innehållsrik, men mycket kul! God natt mina vänner.


VETENSKAPLIG ARTIKEL

Sista uppgiften på den här delkursen ska jag göra nu. Måste hinna klart ikväll då jag har tusen saker att göra. Hej så länge!


TRETTON SIDOR

Idag har jag skrivit ned sammanlagt tretton sidor på fyra olika upgifter. Tidigare ikväll var jag uppgiven och sjukt trött. Detta har nu gått över till att jag blivit pigg och hunnit med massa saker efter att jag blev klar vid elva. Nu håller jag på att plocka här hemma, men jag borde gå och lägga mig i sängen. Ska ju trots allt upp vid sex och ge mig ut i kylan för föreläsningar och seminarium vid Blåsenhus. Hoppas snälla att det inte är lika kallt som idag. God natt med er!


SPARRISSOPPA

Nu är det dags för lunch. Ligger efter i mitt schema, bara gjort klart min studieplan helt nu. Tog tid, kanske för att jag aldrig skrivit en studieplan liknande denna. Får se om den går hem hos min seminarieledare. Nu ska jag äta sparrissoppan innan den svalnar.


PLUGGATTACK

Nu, idag och ikväll blir det plugg för hela slanten. Där emellan blir det väl mat, några samtal till N och några turer på nätet. Alltså en helt vanlig dag i mitt studentliv.


JOHN MAYER - WHO SAYS



God natt, sov gott, natti natti, nana sött, dröm fina drömmar osv.


HJÄLP MIG!

Sitter och kollar på lägenheter nu. Slås av att jag faktiskt måste ha ett arbete innan jag kan flytta från stan. Jag går in på ams.se och ser att det endast finns fem arbeten i förskoleklassen... i hela Sverige! Ni anar inte hur ångesten kröp fram som en orm runt min hals. Det känns tungt. Ska lämna det nu ett tag och blicka framåt, mot examensarbetet och andra spännande saker som händer kommande veckorna. Kan inte kvävas nu, har inte tid med det.


2010-02-21




Natalia Vodianova, Stella McCartney.

Igår såg vi Melodifestivalen och efter spelade vi Alias. Det tog kanske lite lång tid, men kul var det! Följde N hem vid halv två va? Är lite trött idag, men har hunnit med en promenad med systrarna V och sedan gick jag förbi N och M. Det var trevligt! Nu ska jag plugga lite och kankse se någon film senare, hoppas det går något bra ikväll. Är dock lite stressad över plugget nu. Har tusen olika tankar i huvudet samtidigt... Får se hur det går med detta. Ger plugget ett försök nu.


TVÅ SONIA RIKARE




Halsduk och skor.

Medan jag pratade i telefon med M satt jag vid datorn och kikade igenom Sonia Rykiel för H&M del två och fann dessa vackra ting. I nästa vecka kommer de hem till mig. Vackert! Skorna vill jag ha till en långklänning i vår och sommar, halsduken kommer åka på direkt. 

 

OVER AND OUT

Så, idag är det lördag och igår var min sista VFU-dag någonsin! Jag är så glad och det är så skönt. Trots att denna VFU varit den bästa, så känns det nu så är det onekligen skönt med vanligt plugg resten av våren. Nu ska vi sätta  igång med examensarbetet och annat plugg. Idag var tanken en tur på stan, men jag glömde min plånbok hos N igår och just nu är det -15 grader ute. Inte så lockande att gå in och ut ur affärer. Får istället bli det jag egentligen är bäst på på lördagar, städa lägenheten och plugg. Eller inte. Men det något jag behöver göra. Ciao.


JOBB IMORGON

Imorgon bär det av till skolan igen, fast jag inte känner mig helt hundra. Ska ta en Alvedon innan jag lägger mig nu och dricka vatten. Jag har druckit massa Proviva, varmt citronvatten och vanligt vatten. Vill verkligen vara kry imorgon. Bara två dagar kvar av min sista VFU som förövrigt varit den bästa VFU:n jag haft. Lärt mig mycket om mycket och jag har träffat många trevliga människor, nya som gamla. Nu ska jag sova. God natt med er!


FRENCH CONNECTION



French connection.

Denna skulle hotta upp mina annars så svarta, vita eller gråa kläder (som jag förövrigt gillar tokmycket!). Jag har tidigare sagt att jag är allergiskt mot färg men det tar jag tillbaka. Det är nog snarare en allergi mot mönster, speciellt små skrikiga mönster som gör mig yr. Jag skulle vilja bära sådana plagg, men det går inte. Avundas dem som ger sig på det!


THREE IS A MAGIC NUMBER




Mina tre fantastiska ringar.

Jag har under de senaste dagarna försummat mina vackra ringar. Ska bli ändring på detta när jag slutar VFUn, det händer ju bara olyckor annars. De känns så härligt våriga och somriga. Får mig att nästan att gå ut och andas på snön eller i alla fall vilja ta med mig hårtork ut och blåsa så att en liten plätt på marken blir torr. Men det känns som ett väldigt stort projekt speciellt när jag ändå måste vara inne och bli frisk. Naturen har tyvärr sin gång. Våren kommer... Snart?


SJUKER

Så är jag sjuk också, inte så passande nu sista veckan av VFU:n. Just nu sitter jag på skolan och snorar, men ska snart åka hem. I morse var jag tveksam om jag ens skulle åka hit, men jag vill ju inte missa några dagar som jag senare måste ta igen. Min handledare sa att om jag är hemma och vilar upp mig imorgon skriver hon att jag vart här alla dagar ändå. Vi har planering imorgon på förmiddagen så jag missar inte så mycket. Värre är det om jag kommer hit imorgon och sedan blir sämre torsdag och fredag som är hela dagar för oss. Då måste jag ta igen dem. Ska se hur jag känner mig ikväll. Nu skriver jag i alla fall lektionsplaneringar inom arbetsområdet miljö. Rektorn hade läst mitt veckobrev och skrivit till min handledare att det var mycket bra att vi nu denna vecka arbetar kring miljö, kompostering och sopsortering vilket känns mycket kul för mig! Också därför jag inte vill vara hemma imorgon för då är tanken att eleverna och jag ska prata och arbeta kring naturens kretslopp. Idag fick eleverna efter gemensam genomgång arbeta om kompostering. Nog om detta. Nu ska jag avsluta så jag kommer hem i tid. Host.


SOMMARGARDEROBEN




Erin Wasson, Pinko.

Just nu är jag hemma och känner mig inge vidare. Hela kroppen känns konstig, sådär när man verkligen är superförkyld. Jag var på skolan idag för jag vill inte ta igen några missade dagar senare. Jag vill även genomföra mina planerade lektioner som jag tror kommer bli mycket roliga. Istället för att ligga i sängen och göra mig mer sjuk har jag hämtat upp lite kläder från källaren. Det är en del kläder som jag ska rensa och sedan lägga ut på Seconds. Jag vill förbereda min sommargarderob, eller i alla fall vårgarderoben. Fortfarande less på kyla och snö! Fast jag borde väl fixa en kopp varmt citronvatten och lägga mig i sängen.... så jag orkar morgondagen.

ALLA HJÄRTANS DAG



Maia Hirasawa och Augustifamiljen från På Spåret. 

Maia Hirasawa framförde en mycket fin och vacker version av Tusen bitar tillsammans med Augustifamiljen för några veckor sedan, som jag tycker passar mycket bra en dag som denna. Jag har varit på söder och ätit brunch, har haft det jättebra! Hoppas ni haft en bra alla hjärtans dag. Puss.


MJUS

Ikväll är jag hemma och myser. Har pratat länge i telefonen med min underbara vän och sedan fick jag massa energi och rensade lite i min garderob. Hittade lite som jag ska ge bort och lägga ut på Seconds. Ser fram emot påsklovet då jag ska måla om i lägenheten. Både sovrummet och köket ska målas sen ska lite annat fixas så som fönstrena och dörrarna. Även badrumstaket borde målas om. Jag trivs mycket bra i min lägenhet, men jag vill samtidigt bort från den här staden. Vi får se vart det bär. Nu ska jag fortsätta mjuset.


LÖRDAG




Skor från Scorett.

Dessa godingar skrev jag om här om dagen, men idag ska jag ta mig förbi Scorett och prova dem på mina fossingar. Hoppas jag tycker att de är lika otroliga i affären som på bilden. Eller vill jag det...? Prova skadar ju inte. Sen ska jag städa lite här hemma, plugga och senare blir det melodifestivalen. Myslördag.


ÄNTLIGEN FREDAG!




Vouge España.

Vad skönt det ska bli med helg, tycker ni inte?! Jobbat på som bara den denna veckan, men tyvärr blir helgen inte helt jobb- eller pluggfri. Måste skriva en hemtenta och alla mina VFU-uppgifter som halkat efter. Men lika glad för det är jag! Nu ska jag arbeta mig igenom denna dag. Ska inleda ett arbetsområde kring miljö (kompostering och skräp) idag. Ska bli väldigt kul i nästa vecka då vi intensivt ska arbeta med detta. Hoppas ni får en bra och rolig fredag!


RSS 2.0