EN DAG PÅ STRANDEN











Så här ser mina dagar ut... nästan. Trädet på första bilden är otroligt fint, växer överallt här. Fruktcocktails dricker vi, här är det en blandning av apelsin-, jordgubb-, mango och guavajuice. Chillar vid stranden och poolen gör jag i min nya hatt från H&M. Vad jag trivs i den ska ni veta! Perfekt sommardag! Nu är jag helt slut efter träningen tidigare, dags att sova! God natt mina vänner.



BROMANCE



Tim Berg/Avicii

Men jaa! Klockren och helt fantastiskt låt! Om inte sommarens låt?
Vill spela den högt och dansa under sommarnattens himmel.
Vart kan jag gör det?
Med denna får jag den ultimata sommarkänslan!



SUMMER FOOD





Vattenmelon.
Finns det något godare att äta när man ligger och solar? Jag tror inte det. Detta är riktig sommarlyx för mig.



ABOUT A GIRL


"You don't know about a girl, I'll take over the world and I'm gonna party like oh-oh-oh-oh-oh!"



SJÄLVKLART H&M





Självklart finns ett H&M här i Alexandria och självklart hittar jag dit. Självklart har de vad jag söker. Vad det är visar jag självklart senare!



LOVE THE FALL/BURBERRY








Burberry fall/winter 2010.

Yes. This is love. Med detta framför mig kan jag verkligen se fram emot hösten när jag befinner mig mitt i hettan. Solen gassar men det hindrar inte mig från att drömma mig bort till höstdagarna som komma skall. Detta är fantastiskt och precis som exklusivt mode ska vara går det verkligen att finna inspiration. Lär dyka upp en hel del kopior på detta (och andra liknande) hos H&M, Lindex, Gina Tricot m.m. Bara att hålla utkik om man så vill! 


DET DÄR MED TURBANEN









Alla tjatar om hur hett det är med turban.
Är själv inte direkt något fan av den, men det funkar bra att dra sarongen över huvudet och skapa en egen turban för att skydda hår och huvud. Jag blev kallad beduin när de såg mig...


 


SUSPEKTA LJUD

Det tar alltid en lång tid med funderingar och inbillningar innan jag somnar när jag är här. Det är väldigt mycket konstiga ljud som låter, ibland nära och ibland långt bort. Eftersom jag har en stor fobi som det finns gott om här, tenderar inbillningarna till att handla om just dem. Idag när vi gick ner i katakomberna började jag gråta för jag trodde att det var massa äckliga insekter där. USCH. Måste sluta med att skrämma upp mig själv. Borde söka upp en kognitiv beteendeterapeut eller nåt. Nu är det god natt!





ADDISON/TOPSHOP



Dessa var på rea i Gbg innan jag åkte hit. Nu är de Back in stock på Topshops hemsida. Hm. Vilken miss.


CATACOMBS & POMPEII'S PILLARS








Inne i katakomberna.

Dagens blandade kulturupplevelser började med en god lunch på den grekiska restaurangen vi besöker minst en gång varje gång jag är här. Sedan bar det av till de gamla katakomberna som återfanns i Alexandria vid början av 1900-talet av en apa, om jag minns rätt. De är i alla fall efter romarna så de är tokgamla och de påminner tydligen mycket om de som finns utanför Rom. Det var lite kul att se dessa då vi varit nere i katakomberna utanför Rom för sex år sedan. Efter katakomberna åkte vi till Pompeii's pillars som är över 2000 år gammal. Rätt intressant! Därefter inhandlades mat... och en annan sak.



NO SURRENDER








MORGONDAGEN

Planerna för morgondagen är att vi ska åka till en speciell matmarknad, gå till ett museum jag inte minns namnet på och sedan äta middag på Cecils tak där det finns en asiatisk restaurang. Där har de supergod mat och jag vet redan vad jag ska beställa in... Nu ska jag läsa vidare i min bok. Den är mycket spännande!  


HATTIFNATT

 

 




Gått och blivit hattgalen på senare dar. Kanske efter att jag provade Ms hatt och insåg att jag inte var så ugly i den. Igår bar jag pappas Stetson hatt (äkta Panamahatt) på beachen. Så mitt uppdrag här nere blir att finna mig en fin hatt vilket inte ska vara helt omöjligt tydligen. Gäller att leta på. Vill dock inte ha en hatt som den ovan då den är i 100% linne. Ska vara i något annat material, annars gillar jag modellen på H&M hatten ovan.


ARABISKA NATT Å ARABISKA DAG










Spenderade hela dagen ute vid havet
, cirka 1,5 timmes bilfärd från Alexandria rakt mot Libyen och förbi El Alamein (googla Marassi beach om ni är intresserade). Där är vattnet helt turkost och solen gassade. Vi hade en del vind, men det var bara skönt. Kanske lite för skönt för min bleka svenska hud. Är lite rödlätt på ryggen, men det försvinner. Har varit med om värre. När vi kom hem fixade vi både middag och oss själva för att fira midsommaren. Vi åt en lång härlig middag ute på balkongen då vi har en utsikt som på andra bilden. Senare lyste månen upp hela himlen som en stor lampa. Nu är jag helt slut och imorgon är det en ny dag. Då blir det träning, sola och middag ute på Four Seasons nyöppnade beach här i Alex. Förra året påbörjade de bygget med en ny strand och nu är den klar. Ska bli intressant att se. Den ska tydligen vara riktigt lyxig, men det är ju Four Seasons också... Aja. God natt med er alla midsommarfirare där hemma!


ALICE IN WONDERLAND




Såg Alice i underlandet på flyget ner till Cairo.
Vad jag tycker om den filmen och vad jag tycker om Johnny Depp! Helt underbar! Se filmen! Måste se den igen... Allt var så fint och så bra. Känner nu att det var synd att jag missade att se den på bio. Skulle varit en helt annan upplevelse då säkert.


24 TIMMAR I ALEX

Påbörjade vår resa igår vid 05:15 då taxin hämtade upp oss till Arlanda. Var framme i Cairo vid fyra-tiden och i Alex vid åtta-tiden. Trafiken var tät i Cairo, tänk eftermiddagsrusningen i Sthlm gånger tusen, typ. Kom hem och middagen var dukad på bordet. Pappa hade grillat kalvfiléspätt på balkongen och det var mums! Mitt i våra djupa diskussioner går elen. Det visar sig att kablarna i elskåpet brunnit och att vi haft tur att det inte hade börjat brinna. Tycker det är beundransvärt att det kommer en el-kille mitt i natten och fixar detta åt oss. Även att han också åker och köper nya sladdar. Aja. Det har i alla fall löst sig. Natten var tung då svetten rann konstant, ACn funkar inte riktigt som den ska. Nu har jag bytt sovrum och har en fungerande AC och det är underbart ska ni veta! Idag har vi sovit ut, promenerat till Costa, ätit lunch och druckit Lemon Mint Frescato, promenerat hem och solat på balkongen. Nu har jag precis duschat efter ett skönt motionspass på en nyinköpt träningsmaskin. Tror den är effektiv, eller jag var effektiv på den ska jag säga. Kommer kännas imorgon. Just det! Imorgon är det midsommar, vad härligt! Den kommer vi att spendera vid Medelhavet. Ska bada, sola och äta gott! Nu är det dags för lite vattenmelon och kortspel. Sommarens Alexandria turnering är igång!  


BALKONGHÄNG







Så här underbart kan vi ha en sommardag på min balkong! Senare med tända ljus och lite mer kläder... men ändå underbart! Nu bär det av mot varmare dagar med sol och bad. Landar i Egypten imorgon!


NÄR MAN MINST ANAR DET

Igår satt vi på min balkong och snackade igenom mycket. Min nya granne nämndes bland annat. Jag har haft känslan att vi inte kommer höras mer, så fel jag hade. Det är som att han visste att jag sagt så till M. För innan jag skulle sova och ställa in väckning har han skickat sms. Så paff jag blev. När man minst anar det hör de av sig. Ironiskt.


TAKET & AVENYN




I förra veckan satt vi två kvällar på Rubinens takterass, så härligt! Därifrån har du utsikt över hela avenyn och stora delar av Gbg. Hoppas det blir fler kvällar där! Bör upplevas då sol och rosé aldrig blir fel.


LAGOM SLITEN

Ja, sitter här i min soffa i min nya lägenhet och är sjukt sliten efter helgen och veckan som varit. Haft en kanonbra vecka med mycket god mat och lite för mycket vin. Helgen inleddes med en sjuk kväll/natt ute och avrundades med raggmunkar igår tillsammans med Susanne och pasta med kalkon ikväll med Martina. Imorgon blir det tvätta hela dagen, städa och packa. Sen kanske det blir lite äventyr på kvällen. Vi får väl se... God natt!


ALEJANDRO




Lady Gaga - Alejandro, har gjort det igen. Eller inte hon kanske, men Steven Klein har lyckats med en bra musikvideo. Känns som att musik + video inte varit nån hit de senaste åren, men när Lady Gagas videor började komma ändrades det lite. Och även om jag inte sitter och kollar på Mtv på dagarna funkar YouTube väldigt bra. Jag tycker om musikvideor speciellt när de säger mer än när man bara lyssnar på låten, vilket även är lite av poängen. Sen är det snyggt också!


IGÅR

Igår tvättade jag hela dagen. Hjälp vad tvätt jag hade. Under tiden plockade jag med mina saker, har fortfarande flera kartonger framme, men imorgon ska de upp på vinden. Jag trivs tokbra i nya lägenheten! Efter det mötte jag upp M för att åka in till stan och möta upp Calle. Vi åt och drack gott, hade det mysigt helt enkelt!


SPÅRVAGNEN




Måste säga att spårvagnarna i Göteborg är läskiga. Speciellt de där man ska dra i ett snöre så de stannar. Har inte vågat mig på det än, har tjuvat med den vanliga gula knappen jag känner igen. En dag ska väl jag också våga mig på snöret, eller vad det nu är. Sen är spårvagnarna läskiga när man är ute och går på stan och ska över en väg. Från ingenstans kan vagnarna dyka upp, de är nästan som cyklisterna i Uppsala. Annars fungerar de bra!


NYCKLARNA

Igår fick jag nycklarna till min nya lägenhet. Det kändes så speciellt att komma in till den utan möbler och ingenting, men idag kommer alla mina saker så i eftermiddag kommer det kännas som kaos. Jag måste gå igenom varenda kartong då jag inte vet hur jag packat allt. Förrådet är blandat med mina saker uppe från lägenheten, men det lär bli en bra genomgång. Kommer kunna kasta massa och ge bort kläder till Myrorna som jag ändå aldrig använder. Nu ska jag äta frukost här hos M.


PÅ TÅGET

Fönsterplats, åt rätt håll och Stella på golvet. Kan inte bli bättre! Spotify är på. Den här resan blir kanon!


IDAG BÄR DET AV!

Yes! Nu är dagen här, dagen jag för tre månader sen inte hade en aning om skulle komma. Idag lämnar jag Uppsala för att jobba och bo i Göteborg. Hur gick detta till? Allt började med två tonåringar som hade en dröm om att glida runt i staden. När dessa två töser intog Göteborg i mars blev den gamla drömmen en tanke som ledde till ett beslut. Snart befinner vi oss båda i stan och drömmen blev verklighet, sådär nio år senare. Så underbart!


ANTENN/PARAPLY



Jag: Vad är det där? En antenn?
R: Här i Göteborg kallar vi dom för paraply...

Känns som ett paraply kan vara bra att ha i Göteborg. Mitt gamla har nästan blåst sönder nu när jag var nere sist. Dessa söta finns på Topshop. Jag menar... engelsmännen borde ju kunna det där med paraply. Eller?


KVITTOHÖG




Dags att ta tag i den här högen nu? Jag tror det...


HEJ DÅ ICA

Så nu har jag sagt hej då till mitt ICA. Köpt mig mat så jag överlever kvällen utan kylskåp då frysen avfrostas. Nu ska det sista packas ner sen måste jag packa min resväska med Stellas och mina saker. Flyttbilen kommer till Göteborg på tisdag, men jag åker ner imorgon så kläder, mat och låda måste ner. Ska kånka runt med Stella i Götet imorgon, kan bli intressant. Hon får i alla fall se staden lite! Alltid något! 

 

MULBERRY/NEELY




Nytt projekt. 800 GBP.


SORGLIGT FARVÄL

OJ. Nu har jag sagt hej då till en otroligt fin människa... Jäklar vad jobbigt det var. Jag kommer inte sakna Uppsala som stad, men den här personen som är kvar i stan har gjort det senaste året här oförglömligt. Har inte riktigt insett det tidigare, men han kommer för alltid finnas i mitt hjärta. Tycker inte om att gråta, får så ont i huvudet då, men det gick inte att hålla tillbaka...


BYE BYE PELLE




Vad vore en flyttpackning utan en katt i en kartong? Inte min flyttpackning i alla fall. Tror Stella börjar inse att hon inte längre kommer vara Uppsalakatt längre. Bäst hon säger hej då till Pelle och Co.


FEEL IT IN MY BONES



Lyssnar på denna medan jag packar för fullt. Hjälp vilken tid det tar att packa köket...


FLYTTPACKAR




Nu är jag tillbaka i Uppsala för min sista helg här.
Var med M igår och såg på SATC 2, efter filmen var jag helt slut när jag kom hem, jag stupade i soffan. Uppe med tuppen (nästan) så håller jag på att packa för fullt och det är INTE kul. Det tar sån tid. Jag måste även styra upp allt nere i förrådet. Jag orkar verkligen inte. Önskar en ängel som packar allt på nolltid, tyvärr finns inte sådana. Inte här i alla fall. Det gäller att packa bra så det går lättare att packa upp allt på tisdag. Organisera och strukturera. Hm. Klingar inte så bra i mitt huvud just nu. Nä ska dricka upp kaffet och fortsätta detta slitgöra...


STUDIEDAG

Imorgon är det studiedag med nya jobbet. Ska bli kul och just nu är jag dödstrött efter en vända på stan. Köpte jackan och sedan gick vi till Lilla London och käkade middag (som va asgod) och firade allt bra som hänt oss på sista tiden med en flarra vin. Nu är jag lagom seg för sängen, perfekt! Pratade även med min nya kollega som är hur härlig som helst! Ser verkligen fram emot att jobba med henne till hösten. Nä nu är det sova! God natt!


BARBOUR LADIES INTERNATIONAL



Barbour Ladies International.

Om fem dagar blir jag göteborgare, eller i alla fall en som bor i Göteborg. Antar att det krävs lite mer för att bli riktig, riktig göteborgare. Får öva på ord som knö, gött och la, sen också skaffa ett mellannamn som Glenn? I alla fall så passar en Barbour jacka finfint i detta regniga väder som det är här nere. Så när M slutar jobbet ska jag möta upp henne så drar vi in och köper denna skönhet som jag fått i examenspresent! Kommer passa bra imorgon, men även i höst. Det går att se snygg ut i regnet med!


ÄNTLIGEN EXAMEN!

Nu är det klart! Vi fick VG på vårat examensarbete och jag är så glad och så stolt över vår insats den här våren. Kunde inte bli bättre! Nu är det nya tider som väntar. Sitter just nu hos M i Gbg och funderar över vad jag ska äta till lunch innan jag börjar förbereda mig för morgondagen då jag ska iväg på en studiedag med mitt nya jobb.

I måndags hade vi examenscermoni i domkyrkan i Uppsala, vilket va helt galet fint. Mäktigt att ta examen där många andra stora namn varit och är, ligger begravda. Caroline Liberg och Finn Calander höll tal och likaså lärarförbunden. Fick några tårar i ögonen när jag såg min underbara familj sitta i domkyrkan för min skull. Helt underbart är det att ha nära och kära som vill tillbringa ett av mitt livs största dagar med mig! På kvällen blev det väldigt god middag och efter den gick jag med mina nyfunna vänner till Uplands nation och firade hela natten. Kunde knappt blivit bättre!


ROSÉBUBBEL




Denna dag och de senaste fyra månaderna firas ikväll med en god middag och rosé. Vad som händer sen vet vi inte. Men jag ska andas! Ventileringen gick otroligt bra, över förväntan! Fan vad vi är bra!

 


ONE SHOULDER BANDAGE DRESS



Är de inte galet fina? Till en solbrun kropp, solblekt strandhår, höga härliga skor och ett glas rosé i handen? Oh Topshop! 


ARMIN VAN BUUREN



Armin van Buuren feat. Jennifer Rene - Fine without you


SISTA HANDLEDNINGEN

Nu ska jag alldeles snart iväg på den sista handledningen med vår superbra handledare och vår lilla grupp. Vi ska gå igenom våra uppsatser igen och se vilka typer av frågor som kan komma upp på opponeringen. Lär bli intressant! Åh... just det! Har hittat en otroligt bra låt, gammal men bra! Förälskad i den. Lägger upp sen senare. Ciao!


TIPS FRÅN COACHEN

Vad göra en solig dag i Göteborg?




På dagen/eftermiddagen: spela kinaschack i solen med päronskivor, Tuttifrutti, ugnsbakade chips och rosé.




På kvällen/natten: drick kaffe och Jäger Redbull på Lounge om du är trött och vill hålla igång till 06:00.

Lycka till! / R

DET DU!

Mm. Är inte livet fantastiskt? Hur allt kan svänga från dag till dag? Idag är jag glad! Det är skönt!


RSS 2.0