DATE NIGHT

Ah. Ikväll ska jag dejta. Nice! Får se hur det går. Och Martina! Jag saknar dig så jag snart går av...



BÄSTA HELGEN PÅ LÄNGE!




Blev en tur i Helsingborg.




Solnedgång över Lund.




Tjejerna som var över helgen. Klart bäst!

Var med om den bästa helgen på väldigt länge! Shit vad kul jag hade, trots lite knepigheter. Så blir det väl när nästan tio personer som aldrig träffats tidigare ska hänga en helg i Skåne. Skåne liksom! Helt underbart! Mest förälskad är jag i Köpenhamn. Måste dit snart igen och vilket uteställe vi var på. Ingen vet vad det heter, men jag har googlat fram det. Så Sandra om du läser detta kan du klicka in på den här länken sötis! Jahapp, hur går jag vidare efter detta? Ja ni... Dejtade i söndags, slappade i måndags, turistade i Göteborg igår och idag styr jag upp mitt kommande projekt för veckan. Fullt upp alltså! Mina vackra turistbilder från igår visar jag senare.


SLOTTSSKOGEN/VIN

Igår åt vi (Martina och jag) middag och drack vin i Slottsskogen tillsammans med tre andra supergulliga töser. Känns som något som måste göras om. Idag blir det till att packa väskan för imorgon åker jag iväg igen, fast bara över helgen. Först tåget till Sandra i Värnamo sen bil ner till Lund. Kommer bli asnice! Hoppas på att få träffa min vän Björn också när vi imorgon ska ut i Malmö. På lördag är planen att vi åker till Köpenhamn. Woho!



PONCHO/H&M





Nyinköpt.
Kommer i slutet av augusti.
Perfekt för kommande höstdagar.




SAMMANFATTNING AV HELGEN





Fredag: chill, balkonghäng, Lounge.
Lördag: chill, balkonghäng, förfest... Lounge!

Båda dagarna i dessa klackar. Det känns fortfarande i mina fötter ska ni veta. Nu ska jag fortsätta tvätta sen visa vad jag köpt mig till hösten. Mys.



HELGENS: BELLINI






Helgens drink.
Bellini med persikojuice. Mums.




HEMMA

Ja, nu är jag ju som sagt hemma i Göteborg igen. De första dagarna har varit helt underbara! I onsdags slutade M och A tidigt så vi åt glass, låg i solen, drack vin och bubbla. Middag på balkongen och hyrfilm efter det. Igår var jag hemma och slappade tills M kom. Hade en mysig kväll tillsammans och planerade lite för helgen, ser fram emot idag och imorgon! Idag har jag redan varit upp till M och handlat mat för helgen på ICA. Nu ska jag dricka kaffe och slappa lite innan solen dyker upp på balkongen och det blir dags för stek.


TORNEDALEN 2010
















Några sammanfattande bilder från vår tripp i norr som avslutades i tisdags. Vi var trötta hela tiden, men fick ändå saker gjorda. Det sköna är att vi bara slappar och tar det lugnt, samtidigt som vi njuter av naturen. Jag förundras verkligen varje gång av hur vackert det är uppe i Tornedalen. I måndags natt var det otroligt vacker midnattssol. Satt uppe länge och såg himlen gå från eldröd till ljusblå vid två på natten. Helt otroligt!

När vi kom till Kallax hämtade vi ut vår hyrbil och åkte in till Luleå för middag. Sen åkte vi rakt in i åskovädret som avslutades med tokmycket regn. Dagen efter var det marknad i Pajala där vi åt Souvas kebab, vilket smakade sådär... Inget jag äter igen tror jag.

Nu är jag nere i Göteborg igen! Äntligen! Nu ska jag styra upp renoveringen av lyan. Ska bli så kul!



TEENAGE CRIME




Grym!



DUNGE/KORPILOMBOLO




Hissgardinen Dunge från Åhléns.

Är så sugen på den här fina hissgardinen till mitt nya kök. Imorgon kommer jag hem igen och då ska jag ge mig på att måla om hela lägenheten, men jag tänkte börja med köket. Antikvitt blir det för hela slanten, precis det jag målade i min gamla lägenhet i Uppsala innan jag sålde. I köket har jag mina ekstolar som jag ska klä om i något tyg som går i vitt, sen har jag min lampa som är grön. Eftersom mitt matbord är alldeles för stort ska jag köpa ett mindre från IKEA som kommer att gå i vitt. Låter som mycket vitt, men det kommer bli jättefint!

Nu väntar jag på morfar som varit i Finland och handlat kaffeost. Han ska hämta upp mig, sen åker vi till Korpilombolo och äter lunch med mormor. Därefter åker vi till Luleå och Sthlm. Jag är trött, det kommer bli en lång dag...


 


LEVI'S 501





Den senaste veckan har jag bott i dessa Levi's shorts.
De är supersköna och supersnygga!




MARKNADSFYND?





Igår på marknaden så var denna pälsmössa det första jag hittade.
Provade den, blev kär och frågade om priset. Hm. 2000 kronor kändes lite väl saftigt, men säkert värd det. Helt ny var den och tillverkad i Finland. Frågan är vilka som kommer till en marknad i juli och tänker köpa en pälsmössa för vintern och vill lägga ut 2000 kronor för den... När jag sedan tänkte vidare så skulle den nog inte passa i Göteborg heller. Päls och regn går nog inte ihop så bra. Dock var den tokskön! Istället blev det ett same-armband (tokfint) och en drömfångare. Riktiga fynd och kap. Just det, blev en godisrem också, bara för att han var så söt.



PAJALA

Nu har vi precis ätit frukosot och ska åka iväg till Pajala marknad. Innan ska vi svänga förbi en loppis i Tärendö. Blir en mysdag och solen är framme, härligt! Igår när vi kom hit var det världens åskoväder. Det ösregnade ett bra tag. Typiskt att det också skulle göra det över byn också. Byn är alltid centrumet för åskan. Aja. Ha en fin lördag, puss!



FALSKHET

Med tiden har jag insett ett och annat. Tack för det!



SOMMARSKOR





Sommarskor från H&M.


Känns som bra alternativ resten av den här sommaren. Tycker de blåa skorna är riktigt fina, alltså finfina. Om de finns i butik ska jag prova dem när jag kommer ner till Götet igen. Nu ska jag packa min resväska.



UPPDATERING





Längtar tillbaka, tillbaka till det ljuva livet.

Japp, dags för en sådan nu. De senaste dagarna har bara svept förbi. Jag har solat, fixat och bara chillat. Träffade Maria igår, vi köpte med oss mat och åkte till Rosersbergs slott. Asmysigt tillsammans med hennes Stella. Hon pratade om att boka tåg ner till Götet helgen vecka 30. Hoppas säger jag nu när Martina drar till Portugal, tråkigt att spendera en sommarhelg helt ensam. Eller ensam är jag ju inte, men det skulle passa bra med en visit av Maria... och kanske Sofie? Vi får se!

Idag var mina plastsyskon med flickvän förbi här och det var askul att träffa dem! De ska till Egypten, eller är på väg dit nu. De kommer få superkul där. Det är första gången för dem och första gången, liksom alla gånger är roliga. Upptäcker nytt där hela tiden. Vet inte nästa gång vi ses men jag hoppas att det blir snart igen. De är supermysiga allihopa!

Imorgon åker Linnea och jag till Norrland och vårt kära Tornedalen! Ska bli så kul att få vara där en helg med henne. Det är även Pajala marknad, får se vad den har att erbjuda. Längtar även efter mormor och morfar som jag tycker sjukt mycket om att umgås med. Blir tre dagar med dem. Kom på nu att jag måste ringa dem och säga att jag dyker upp... Kan ju vara bra.  

Annars flyter allt på som vanligt nästan. Sa till mig själv att när jag kommer ner till Götet igen ska jag börja om på nytt och lämna allt och alla bakom mig. Nystart kallas det kanske. Tyvärr går det ej så bra just nu. De gamla vill göra sig påminda hela tiden. Om det inte är på MSN så är det på Facebook eller via sms. Svårt detta. Den jag sa till Martina att jag gärna hör något av har nu ikväll hört av sig. Fast jag säger att jag ska lämna det gamla så blir jag bara så sjukt glad över ett sms av personen... Måste chilla nu. Det gör jag bäst och helst med John Mayer. God natt!



SOL & VÄRME

JA! Äntligen varmt här i Sverige, eller det har ju varit det i över en vecka men nu får även jag njuta av det! Härligt! Ikväll blir det förhoppningsvis grillning här i Väsby... om jag vet hur jag ska göra vill säga. Jippie!



ALEX - CAIRO - FRANKFURT - STHLM

Nu reser jag mot Sverige igen. Resan till Cairo blir med en annan chaufför, då det inträffade tråkigheter för vår egna. Mina tankar går till dig. Åh, jag vill inte åka hem. Fast det är fint väder hemma också, vilket underlättar en del. Nu blir det kaffe innan jag åker om en timme. Tjing!



MAXIPAISLEY/MIDDAG








Ett av mina shoppingfynd här i Alexandria, en maxiklänning i paisleymönster. Invigde den när vi var och åt middag ute för några dagar sen. Nu har vi precis kommit hem från David som bor utanför Borg El Arab. Han hyr ett jättefint hus med pool och trädgård. Lite skillnad från lägenheten här i Alex. Vi satt ute och åt middag och det kändes nästan som hemma hos pappa i Väsby. Konstigt. På grund av en svår och jobbig händelse var vi tvungna att avbryta middagen och åka hem. Så nu har jag packat min väska och lagt fram mina kläder till hemresan imorgon. Tänk att 12 dagar gått så otroligt fort. Vill inte åka tillbaka till Sverige samtidigt som jag vill. Även det konstigt, men så är väl livet... konstigt.




TANKAR

Jag har precis skrattat av lycka tillsammans med min pappa och hans fru. Det känns underbart härligt att kunna spendera tid så här tillsammans med dem, bara själva utan stress och press. Vi skrattade så tårarna rann och det känns som att det var tårar av lycka. Ändå kommer en känsla av sorg samtidigt upp inom mig. En sorg över att det kommer dröja lång tid innan detta kan ske igen. Jag vet faktiskt inte när det skulle kunna vara möjligt. Det kommer även en sorg över att jag inte spenderar så mycket tid med min pappa som jag skulle vilja. Han betyder så otroligt mycket för mig. Detta känns tungt. Jag vet att jag alltid kan nå honom om jag vill prata eller om någonting hänt, men det är en annan sak när han bor här i Alexandria och jag i Göteborg. Jag kan inte få en kram när jag vill, prata med honom mellan fyra ögon när jag vill eller endast få vara i hans närhet. Därför har jag bestämt att varje ögonblick är viktigt att ta vara på. Jag vill inte gå runt och vara ledsen eller känna att något fattas. Jag ska njuta av tiden vi får tillsammans och vara tacksam över att jag har den kontakt jag har med min pappa. Då tror jag att det kommer fler skratt av lycka och inte endast tillsammans med pappa och hans fru, utan när hela familjen är samlad.



INSIDE AM-LUL'S CLOSET








Älskar hennes stil!
Detta inspirerar mig.
Kolla in henne för fler bilder.



SVERIGESAMTAL




Ooops. Fan.
Kunde inte hålla mig längre så jag var tvungen att ringa hem till Sverige och till kära M. Idag fick jag höra att det är svindyrt att ringa i minuten, alltså inte bara dyrt... Vill inte ens kolla upp det. Så nu ska jag inte använda min telefon mer den här månaden. Ni får ringa till mig. Puss.



EFTERMIDDAGEN















Så här har jag spenderat min eftermiddag efter telefonsamtal till Sverige då jag behövt skälla ut 3 och insett, via If, att det ändå finns hyggliga personer på andra sidan linjen (även söta). Jag måste vara mycket trevlig att prata med har jag insett. Telefonraggare är numera inte sällsynt i min värld. Har läst en del i min bok och somnat i solstolen bredvid E som också somnade efter en lång lässtund. Eftermiddagskaffe i solen på köksbalkongen med min hatt som på något vis fastnat på mitt huvud. Förstår inte hur bara, skumt... Om en stund går solen ner helt här och deras bön sätter igång. Fredag idag och det innebär lång bön fast vid ett-tiden så den har varit. Helg är det nu. Imorgon blir det mat-shopping samt tre muggar från Starbucks till mig. Sedan förmodligen middag med en trevlig engelsman, pappas kollega. Vart är ej ännu bestämt. Ha en trevlig fredagskväll! Nu ska jag träna.





KAPA BARRET





Åh jag känner det akuta behovet av en rejäl kapning av mina toppar!

Speciellt efter 10 dagar här i Egypten.
Får se hur jag löser det problemet. Pip.


SKAFFA ALDRIG 3

Precis! Skaffa ALDRIG 3. Min uppmaning till er som funderar på att byta eller skaffa 3 som mobiloperatör eller annat. De är hemska att ha och göra med. Måste få ur mig detta. Så, nu tror jag att jag inte behöver nämna det något mer.



1950








Fann denna skönhet på Blocket tidigare.
Skulle vilja ha något liknande till min tv istället för min IKEA-möbel jag har idag. Eftersom min lägenhet andas 50-tal passar denna perfekt. Frågan är om den är värd pengarna de vill ha för den... Leta vidare ska jag. Funderar på att ta en riktig secondhand runda i Gbg när jag kommer hem igen. Vad tros om den idén?



MILLET STIRRUP/TOPSHOP




Så där härligt snofsiga skor som jag vill ha. Att det är i 100% skinn är ju också toppen! Ska suga på karamellen ett tag till. Just det! Igår när vi var på en shoppingrunda hittade jag en tokfin väska. Den önskar jag mig nu i födelsedagspresent. Hoppas säger jag bara. Den är i färgen cognac och skulle passa fint till dessa skor. Mums.



FLOWER POWER






RSS 2.0