KVALBORG

Ikväll är det kvalborg här i Uppsala. Det blir min första kvalborg som jag inte festar på under min tid i stan. För vår del blir det tacos till middag ikväll när damerna kommer. Jag är jättehungrig just nu. Hoppas de knackar på snart. Ha en trevlig kväll!


PLUGG & CHILL




Kate Moss.

Idag blir det plugg hela dagen, sen kommer M och E hit! Ja, vad kul! Längtar efter dem. Ikväll blir det lugnt, vi satsar allt på morgondagen. Jag måste också analysera läsläror hela dagen. Mycket kul! Passar gott med en kväll med tjejerna och kinaschack!


TORNEDALEN

Nu är sommarens resa upp till Tornedalen bokad. Vad kul vi kommer att ha det Viinterblomma och jag! Det blir fyra dagar med blandade aktiviteter. Jippie!


SÅ HÄR BLEV DET




Det blev kort, kortare, kortast.
Nästan. Det är i alla fall mycket fräscht! Tack L!


STEREO LOVE




MAAAT

Jag är hungrig och sugen på något gott! Jag vill äta något gott! SKa nog knata upp till ICA och se vad de har i diskarna.


KLIPP

Sitter hemma efter en långpromenad och frukost. Snart ska jag kila ner mot stationen och ta mig till Väsby. Härligt det är med så fint väder idag! Ska riktigt njuta av solen. Ha en bra onsdag!


LÅNG DAG

Idag har dagen varit lång. Så är det. Imorgon ska jag klippa bort mina slitna toppar. Äntligen! Funerar på om L ska klippa lite mer faktiskt... Ska sova på saken.


ÖRHÄNGEN





ROCK'N'ROLL




Vill se dessa människor i sommar igen. Tredje gången gillt.


JA! JA! JA!

Nu är jag 12 flyttkartonger rikare och jag har även köpt en picknickfilt till fredag. När jag stod inne på RUSTA ringde mäklaren och sa att det var 20 personer som var och tittade på min lägenhet idag. 20 personer! Helt galet. Imorgon blir en stor dag då jag väntar ett mycket spännande samtal... Tänk att den här dagen kan gå från att ha varit hemskt jobbig till superbra på bara några minuter. Och vilken energi detta gett mig! JA! JA! JA!


TRÖTTER

Jag förstår inte vad som händer med min kropp. Jag sover hela tiden och jag är trött hela tiden. Nu skulle jag bara vilja sova, men jag måste ordna inför visningen senare i eftermiddag. Under visningen ska jag iväg till IKEA och köpa flyttkartonger, äntligen! Kan det vara stressen som gör mig trött och ofokuserad? Har kanske en timme varje dag med full koncentration och den timmen är runt nio på morgonen. Hm.


A LOVE-STRUCK ROMEO




Hugo Boss.

"I can't do everything, but I'll do anything for you."


HALLÅ HALLÅ HALLÅ

Dricker morgonkaffe och det är MUMS! Pluggar samtidigt, läser gulliga läsläror för den tidiga läsinlärningen och känner att jag nu fått lite mer motivation till examensarbetet. Tänk att det ska vara klart om tre veckor! Hur ska vi hinna? Vi kommer få arbeta dag och natt. Kommer säkert drömma om detta arbete sista veckan. Jag hoppas att den här dagen blir grymt bra! Tjing!


DAGS ATT NANA

Yes. Nu ska jag sova.


MITT KÖP FRÅN IGÅR




Under rundan på stan igår sprang jag på denna fina jacka från The Garden Collection/H&M. Passar perfekt till sommaren här i Sverige och hos min pappa i Egypten då jag ska täcka mina axlar. Kanon!
Kom precis hem efter en lång fika nere vid ån. Vi hade så mycket att prata om... kändes som att tiden inte räckte till. Efter två sekunder inne på H&M hittade jag såklart ett par örhängen, visar senare. Nu ska jag läsa lite och slänga in en till tvätt. Ciao! 


SCOUTING FOR GIRLS




Med mina vårkläder på och ett nytt favoritband i min Spotifylista, Scouting for girls, går jag mot stan för att möta upp H och hennes vän E. Funderar på att köpa mig en kaffe och sätta mig vid ån. Åh så härligt!


KUSIN VITAMIN

Igår hade jag L på besök. Vi hade det så mysigt! Satt och pratade i en park, gick på stan, åt sallad, fikade... Har även lite andra planer på gång, hoppas det blir så! Imorgon vet vi kanske mer.
Nu har jag ätit frukost efter en lång och härlig morgonpromenad i solen. Senare ska jag träffa H som är i stan. Trevlig söndag!


LOVESONGS

Helt insnöad på kärleksmusik nu. Nu när jag är ensam och inte ens vill ha fokus på kärlek. När hände detta? Kanske då den kommer? Nu frukost, sen full rulle. Visning snart ju!


FREDAGSMIDDAG

Tortellini, pesto, prosciutto crudo och tomater.



GOD MORGON FREDAG

God morgon. Idag är det fredag och precis som förra fredagen var N och jag på cykel nu i morse. Gick inte lika bra som förra veckan, är seg och trög i kroppen. Men som N sa, jag var i alla fall där och svettades. Nu ska jag äta frukost och sedan ringa massa samtal innan jag går ner till N igen för examensarbete innan helgen.


VÅRBLOMMOR




Möttes av vackra vårblommor i ett väldigt vårigt Göteborg. Fick mig att längta mer! Åh, jag är uppe i något slags lyckorus. Låt detta bestå!


PLANLÖSNING





Den här planlösningen vill jag ha!



IDAG VILL JAG SE UT SÅ HÄR




Uniqlo.

Bort med den hemska snön, fram med sol och värme! Då skulle jag vilja se ut så här, supersnyggt! Nu ska jag rensa och rengöra min kyl och därefter rensa i mina garderober och hyllor. Det är visning på lördag! Yes!



GODIS

Ja, jag har köpt mig godis. Både Kick, bilar och puffar. Har dem i tre skålar men jag är inte sugen alls. Ser nästan äckligt ut. Nu ska jag se på Efterlyst och försöka att inte se snön falla utanför mitt fönster.



LET THE BASS KICK IN MIAMI




Högsta volym. Klockrent!


MIN FRUKOST




Proviva.

Min frukost består idag av gröt, ett ägg, proviva, knäckemacka och slutligen kaffe. Mums.



KNUTPUNKTEN




Eftersom jag är kort, blev klänningen alldeles för lång för mig. För att jag ändå ska kunna bära den utan att sy upp den knöt jag en knut vid midjan och jag måste säga att helheten blev mycket finare så. Materialet är jätteskönt! Nu kan jag inte vänta tills jag kan bära den när det blir lite varmare ute. Känns för somrigt för min smak att ha långklänning redan nu.


2010-04-20

Spenderat dagen med N, fick lite gjort och sedan har vi promenerat runt halva Uppsala i tre timmar och gjort ärenden. Känns skönt att vissa är klara så jag kan bocka av det. Nu kommer snart M hit, vi ska snacka sen ska jag tillbaka till N och M ikväll för veckans kvällsträff utan plugg och annat. Kommer att bli mys. Nu ska jag äta mellanmål. Mums.



GOD MORGON ALLA





HEMMA IGEN

Nu är jag äntligen hemma efter några intensiva timmar nere i Göteborg. Åkte igår, hemma idag. Jag är helt slut, men mycket glad över allt som har hänt! Nu hoppas jag att mer kommer att hända framöver. Med spänning kommer jag möta alla kommande dagar... Dags att leka med Stella och sen sova. Examensarbete imorgon med N!


ARRIVEDERCI




Nu pyser jag, återkommer på tisdag. Kanske att jag kan låna dator och internet, men det får vi se! Ciao!


GALET NERVÖS

Just nu är jag så speedad. Jag är så galet nervös inför vad som komma skall. Vet egentligen inte vad jag håller på med just nu. Ska försöka sätta mig ner och skriva massa så jag kan plugga när jag sitter på tåget. Hm.



ETT HAV AV KROKUS








Carolinabacken, Uppsala, april 2010.



SHUTTER ISLAND

Ikväll ska N och jag se Shutter Island. Hoppas den är bra och inte bara läskig! Känner mig trött trots att jag sov rätt länge i morse. Dags för en kaffe innan jag går mot stan! Ha en trevlig kväll!


MAXIKLÄNNING







Sommarens långklänning från H&M.



2010-04-17

Startade upp dagen med en snabb promenad till Uppsalas nya station där jag hämtade ut tågbiljetter för morgondagen. Sen gick jag, om inte snabbare, hem för att testa 45 minuters core med en dvd som jag fick i julklapp. Den var förvånandsvärt bra och kul! Älskar att starta dagen på det här sättet!


OBSESSED WITH BEING "PERFECT"?








Vad har hänt? Vart är vi på väg? Hur sjukt är inte detta?

Blev helt stum när jag såg detta. Hon har genomgått 10 operationer på en dag. EN dag! På google.com finns flera tusentals bilder på Heidi Montag med före-och-efter bilder. Ta en bild från 2006 och en från 2010 och du ser två helt olika personer. Hur tänker människan när hon gör så här mot sig själv? Perfekt, vad är det? Vad är idealbilden och hur långt kan man gå? 

 


PM & EXAMENSARBETE

Det var galet skönt att vara uppe och träna så där tidigt. Måste göras igen! Nu är N på ingång, vi ska skriva och skicka in PM sen plugga vidare med arbetet. Senare idag ska jag få se hur hela annonsen kommer att se ut för min lägenhet. Det är mycket spännande!


SOVDAGS

Nu är det dags att sova för min del. Igår gick jag och la mig vid den här tiden och det kändes mycket skönt att gå upp imorse, trots den sega starten. Hela dagen kan jag ta vara på. Imorgon har jag bestämt mig att jag ska gå på cykel 45 minuter klockan... 06:45. Japp! Jag ska upp. Så det är läge nu, god natt!



ROSÉVIN & MARSTRAND




Marstrand.

Pratade precis med min kära vän A som kommer ifrån och bor i Göteborg. Han kom fram till att sommaren för vår del kommer att bestå av en jädra massa rosévinsdrickande och turer till Marstrand där hans kompis har hus. Inte mig emot! Jag längtar som bara den!



FOTOGRAFERING

Nu har fotografen och mäklaren varit här och tagit bilder av lägenheten. Imorgon ska annonsen komma upp och innan dess ska jag godkänna beskrivningen. Det verkade som att det blev många fina bilder också, vilket känns kanon. Som jag har slitit idag inför fotograferingen, men nu är mycket gjort. Det blir mindre att göra till visningen nästa vecka.
Vad ska jag göra resten av dagen då? Hm. Plugga! Ska kolla igenom det vi skrivit hittills och göra lite ändringar som vi kommit överens om. Funderar på att köpa lite choklad också... skulle ju vara så gott! Men, ska överväga saken.



GÖTEBORGSSÅNGEN




SEG START

Trots en promenad på en timme har det varit svårt att starta upp dagen. Sitter nu med mitt kaffe och läser om fönsterputsning med microfiberduk. Jätteintressant! Jag har aldrig putsat något fönster tidigare så detta ska bli intresant. Så efter kaffet ska jag börja putsa mina fönster. Spännande!

UPDATE: Åh vad snyggt det blev, kanon! Trodde inte att det skulle bli så bra som det blev. Om ni ska putsa era fönster nu efter att de tagit bort sanden och gruset, använd microfiberduk! Nu är sovrummet helt klart inför fotograferingen. Nästa rum är vardagsrummet...



KALKON

Åt precis lunch, kalkonpasta. Innan föreläsningen som är i eftermiddag måste jag förbi stan och köpa lite grejer till min toalettdörr. Efter föreläsningen blir det cykel i 55 minuter igen. Nice!


FOO FIGHTERS - WHEELS

I know what you're thinkin'
We were goin' down
I can feel the sinkin'
But then I came around

And everyone I've loved before
Flashed before my eyes
And nothin' mattered anymore
I looked into the sky

Well I wanted something better, man
I wished for something new
Yeah, I wanted something beautiful
I wished for something true
Been lookin' for a reason, man
Something to lose...



LUCKY RYRR

Hemma efter en skön promenad. Det är soligt ute och våren känns så underbar! Under en raksträcka hade jag min egen skugga bredvid mig när jag gick. Lucky Ryrr. I ögonvrån såg det ut som att jag hade sällskap vid promenaden. Men icke. Nu är det frukost sen massa annat fixa.



NÄR DET KÄNNS LITE JOBBIGT




När det känns lite jobbigt med typ allt, spelar jag Bruce Springsteen högt och sjunger med. Saker och ting blir så mycket lättare då.



BLACK & WHITE




Anja Rubik så sjukt jäkla snygg!
Hittar henne på google.com.



BEAUTIFUL MORNING


God morgon!
Inleder dagen med att lyssna på Ace of Base - Beautiful morning. Gör det ni med, det är kanon!



55 MINUTER

Det gjorde vi bra N! Nu ska jag äta, sen läsa utkast. Jippie!


EXAMENSKLÄNNING



Klänning från Lindex, beställd och klar för min examen.




TIDIGT!

Nu är det tidigt igen. Ska strax bege mig till N för mer pill med vårt exmanensarbete. Sen ska vi skicka in det vi gjort hittills. Sen måste vi läsa igenom de andras arbeten inför handledningsmötet imorgon. Efter det har jag tusen andra saker att göra... Ska försöka ta en sak i taget. Lycka till M! Tänker på dig!


YOU GOTTA BE COOL




MORGONPROMENAD




När jag var på min morgonpromenad kom tusen olika tankar till mig samtidigt. Tanken att jag aldrig mer kommer att se björkens och lönnens vackra höstfärger som står utanför mitt fönster. Inte heller se tussilagon bland all skit vid vägen och fyrisån. Fyrisåns vatten kommer jag inte heller se igen om våren. I alla fall inte som en Uppsalabo. Och vet ni? Detta är jag så glad för! Jag kommer att se andra björkar och lönnar genom årstiderna, andra vatten och annat skräp. Det är verkligen läge att byta stad nu. Jag tjatar om det, jag vet. Men det är en så stor förändring och övergång för mig. Så mycket som händer. 2010 kommer verkligen bli en av de där stora åren i mitt liv.


WHERE IT WAS DARK NOW THERE'S LIGHT


A new day has come...



FEM INGREDIENSER

Pasta, kräftstjärtar, naturell crème fraiche, gräslök, rödlök. Min middag som verkligen var mums! Tillsatte självklrt salt och peppar, tycker inte att det bör skrivas, det är ju så självklart! Tack N för det supergoda och superenkla receptet! Ska göras fler gånger och det kändes nästan som att jag satt vid mitt bord på västkusten. Ja, drömma kan jag ju...



DET KÄNNS SOM SÖNDAG

Det känns som att det är söndag idag. Allt är så grått och trist ute och inne. I mina tankar är jag i juli och har flyttat långt från den här staden. Jag har ett jobb jag ska börja och livet leker. Just nu känns det som att jag är en boll i rullning i ett evighetsspel. En boll som bara vill ut, släppas lös och fri. En boll som inte alls trivs i just detta spel. För att få lite ljus i tillvaron har jag handlat god mat på ICA. Längtar till middagen så jag riktigt får njuta av den goda maten!



EN UTSIKT JAG VILL HA





MARC BY MARC JACOBS

Klocka, Marc by Marc Jacobs.

Skulle bli så mycket roligare att se efter vad klockan är med denna på handleden. Nu har precis mäklare nr2 varit här. Hon kändes så mycket bättre än den förra. Tror det blir hon, ska bara maila henne och fråga lite annat som jag behöver veta. Ställa lite krav också! Ikväll blir det mer plugg hos N efter en långpromenad och mumsig middag tillsammans. Så ser min fredagkväll ut. Hoppas ni får en superfin kväll alla.

 


THE FREEDOM MOOD








The Freedom Mood. Vogue Pelle.


Känner verkligen att jag måste våga mer! Våren 2010 blir våren då jag vågar mer. Ja så är det, på alla plan!



KANSKE FINNS DET HOPP?

Kan det vara så att det kanske finns lite hopp ändå? Kanske? Kunde i alla fall inte låta bli att le när ursäkten kom. Nu äter jag gröt efter att ha diskat och sattit igång en tvätt. Efter frukosten blir det städa och sen examensarbete hos N. Ha en bra dag!


MY DESTINY

Nu ska jag snart iväg till SATS och cykla lite med N. Har skrivit mer om etnicitet nu också, tänk att det finns så mycket att skriva om det. Mer att läsa också! Svårt att välja ut det viktiga, men som sagt hellre för mycket än för lite. Nu: ut i regnet!


POLKA DOTS




Polka dots. Lula Magazine. Ska leta fram min kjol.


BLÅSENHUS

Nu bär det av till biblioteket. Låna böcker, sen blir det till att läsa mer. Så kul!


HELGEN SOM VAR

Påskhelgen var lång. Hade väldigt kul samtidigt som jag fick mitt kök och sovrum ommålat. Tack mina vänner! Nu siktar vi in oss på ny vecka, ny månad och nya utmaningar. Trevlig onsdag!


PARFYMER




Från Versace, Dior, Marc Jacobs och Gucci.


När jag var på Arlanda i fredags doftade jag på flera olika parfymer och fastnade för dessa. Alla fyra doftar för mig helt olika, men underbart. Skulle kunna köpa alla, dock lite dyrt! Jag har alltid tyckt om parfymer som för mig är vardagslyx. En dag ska min parfymsamling utökas, men inte nu.


I KNEW YOU WERE WAITING FOR ME

Aretha Franklin och George Michael - I knew you were waiting for me spelas just nu när jag precis blivit klar med förarbetet och spacklingen. Nu väntar jag på att det ska torka så jag kan spackla en vända till. Under tiden ska jag dricka kaffe och skriva PM.


SPACKLAR

Så nu har jag ätit frukost och ska börja spackla mina väggar i sovrummet för första gången. Lite pillgöra men det är nödvändigt med en bra grund för ett fint slutresultat!


RSS 2.0