FÄRGKLACKAR



Klackar från Topshop.com


Färgklickar eller färgklackar
, välj själv, men snygga är de! Gillar nog mest de rosa/orangea till jeans och något snyggt på överkroppen. Synd bara att jag är usel på att gå i pumps, verkligen katastrof. Mina fötter är inte skapta för sådana skor trots att jag gärna trot att det ska gå bra varje gång. Fötterna passar liksom inte och åker ur, glappar. Skor för mig är de jag på något sätt kan spänna fast och som är... skyhöga! Love it! Ju högre desto bättre.



VARM DAG/SLÖ KATT







Ja värmen kom verkligen
och det är tråkigt att den inte stannar längre då jag vill sola i helgen. Får ta och hitta på annat, som att kolla inbjudningskort till 50-årsfesten.

Dagen har förutom att den varit varm, gått hyfsat bra trots mötet vi hade igår med chefen. Jag var så upprörd och ledsen efter det mötet att jag bara ville få ur mig allt elände tillsammans med två helt fantastiska kollegor. Hade en trevlig after work på El Corazon och sedan gick vi till taket på Scandic på Avenyn, Roof Top Bar. Sjukt nice! Skönt att få ur alla tankar och all negativ energi kring allt som hänt och sedan fortsätta och fokusera på annat än jobb. Också gott med vin och lite cider i den otroligt sköna solen. Mötte upp killen senare och vi promenerade hem i kvällssolen, myspys. Han höll om mig resten av kvällen vilket gav lugn och ro så jag kunde somna. Idag hörde även chefen av sig och frågade hur jag mådde idag, tycker jag var bra gjort även om hon inte säger så mycket mer, bara bekräftar vilket känns väldigt bra.

Och vet ni vad?! Mina skor kom idag också! Äntligen! Som jag väntat på dem... Pratat med UPS varje dag nu och insett att det verkligen behövs att man är rak och lite hård för att få det man betalat för, men nu är jag glad och skorna är superfina! Shopbop.com funkar galant och skorna kostade trots tullavgift inte alls lika mycket som de skulle gjort i Sverige. Sparade 700 kronor... Kap!

De här varma dagarna som varit har min Stella varit helt utslagen och sovit en hel del. När hon sover är hon så go. Var tvungen att ta lite bilder på henne, kolla bara in tassen. MYS!

Nu ska jag svalka av mig med en iskall dusch, behövs!







2011-06-28




Solar fötterna vid kanalen i stan. Älskar att ha färg på tånaglarna på sommaren, fint i sandalerna...


Sol och värme, så skönt eller hur?!
Idag har varit galet hett, vi var faktiskt inne med barnen på eftermiddagen för att det skulle bli för mycket sol och värme för dem på en dag. Var ju ute hela förmiddagen också... Dagen har lunkat på bra, men inget paket från UPS. Vad händer kanske ni tänker, men imorgon så. Vågar inte hoppas mer käner jag, men de bad om ursäkt för allt detta. Mja, vi får väl se. Var också hos tandläkaren idag och visdomstanden är så fin så, han tänker inte göra något åt den. Aj aj, ett hål hade jag dock. Hål och jag är 24 år gammal, trodde jag inte. Det ska i alla fall borras i nästa vecka så jag har fina gabbar innan semestern. Wiho! Frågade också om tandblekning, men han sa att mina tänder inte kan bli vitare så det var positivt. Aja, slutbabblat om detta.

Ikväll har jag också pratat med M om skärgårdsresan och vår 50-årsfest som kommer senare i sommar. Vi ska skicka ut inbjudan så var lugn du som kanske känner att du vill komma. Det blir faktiskt personliga inbjudningskort, inget FB-evenemang här inte!

Har också bokat in andra resor i sommar, sådana som är nödvändiga men som blir jobbiga summor ändå. Som den årliga sommarresan upp till Tornedalen och släkten. Ja, den blir i år fast en kort rackare. Bara tre dagar tror jag det blev sammanlagt. Måste ringa morfar och berätta det också...

Imorgon blir det möte vilket jag inte laddat mig så mycket mentalt för, vi får helt enkelt se hur det går. Känner bara att jag personligen vill få ur mig tankar och frustrationen med dem. Imorgon blir det också after work med söta kollegan H. Vart det bär av vet jag inte. Apropå bär, nu mumsar jag körsbär eller bigaråer (vad är skillnaden, vet ej) som är mitt kvällsmål. Så gott och så somrigt!

Nu blir det en kall dusch och sedan hopp i sängen! Blir få inlägg nu också per dag, jag är så trött hela tiden. Ska se vad jag kan göra åt saken. Natti natti!










2011-06-27




D&G F/W 2011.

Uppe med tuppen, slängde i mig en snabb filfrukost och cyklade till jobbet. Möttes av härliga barn som också precis vaknat, det var tidigt för oss alla. Frukost, snacka med kollegorna om helgen och sedan in på allvaret som förövrigt präglade hela dagen. Har varit låg och inte så sprudlande som jag brukar vara på jobbet faktiskt.

Men, jag tog beslutet tillsammans med kollegorna att ringa min chef och prata med henne. Hon kom förbi och vi hade ett möte. Det ledde till att vi på onsdag ska sitta tillsammans och samtala, alla sex som arbetar nära. Lyfta de saker vi anser vara negativt för vårat arbete. Detta känns väldigt bra, och som att det jag sa togs på allvar. Nu måste jag vara så pass ärlig på onsdag så att allting kommer upp till ytan. Inget får ligga och gro någonstans under för då kan vi inte rensa ut och bygga upp något nytt. Hoppas det blir bra, vill verkligen det! Varför jag valt att ha med den bilden jag har är att jag innerligt hoppas att vi kan se våra olikheter som tillgångar, att alla olika jag kan bli en harmonisk helhet och grupp. Vi tillför alla något till helheten utifrån bagage och erfarenheter vi bär med oss.

Sen ringde jag UPS idag, väntar ju på mina skor. Imorgon ska de komma förbi mitt jobb och lämna dem. Hoppas bara inte att de kommer runt 12:30 för då ska jag ju till tandläkaren... Är lite nervös, var sjukt längesen jag var där och nu känns visdomstanden bättre. Vi får se vad han säger, tror fortfarande att han kommer att vilja ta ut den. De andra två på vänster sida är på väg ner också. Jag måste vara mycket vis eftersom jag får alla. Något att tänka på kanske, i de stunder jag känner mig kass. Eller inte, bäst är kanske att bara tycka att man är OK som man är, ibland bäst på vissa saker.

Nä nu är det sängdags igen (!) vad händer med dagarna...? Imorgon ska jag också efter jobbet försöka uträtta ett visst ärende på stan. Sen händer det förhoppningsvis roliga saker i veckan där bland annat en AW är inplanerad med en kollega.

Ha det så bra nu alla sötisar!







NY CYKEL/MONARK


Idag rullade jag ut från Team Sportia med en ny cykel
, en Monark. Så fin och så skön att cykla på, som en riktig dam känner jag mig när jag sitter på den. Så imorgon får den sin första tur till jobbet tidigt på morgonen.

Det är lovat kanonväder i veckan så nu hoppas jag på det! Shortsen ligger framme, linne och kofta. Skön dag hoppas jag på även om jag ska lyfta en del tråkigheter med kollegorna som hände i torsdags innan jag åkte hem från jobbet. Jag kommer att göra något svårt tror jag, något jag aldrig gjort tidigare. Kan säga såhär att jag för anteckningar, datum och exakta klockslag över när olika saker inträffar på jobbet. Vissa saker måste vara dokumenterade. Får återkomma när jag vet mer... Men svårt är det att ta steget från att bara snacka till att verkligen agera.

Nu är det bäst att jag borstar tänderna och hoppar i sängen för imorgon gäller det att vara uppe med tuppen. God natt med er!


FAST I FLUM RIDE PÅ LISEBERG...

... och vi fick kliva av mitt i banan. När vi kom ner igen sa de att det var ett tekniskt fel och vi kunde efter tio minuter åka igen. Askul är den! Kom inte ihåg hur roligt jag hade det första gången jag åkte. Vi var på Liseberg med min gamla kollega och hennes kille, lite pardejt över det hela. Astrevligt. Gjorde en femkamp som jag vann! Grattis till mig, tack. Satte 10p på första skottet till luftgeväret, galet bra. Fikade och tog en cider på ett kafé också det tokbra. En fantastiskt bra söndag på alla sätt och vis. Även köpt en ny sak/grej... som jag behövde! Ska visa sen.










Så här nice har vi haft det! En underbart bra sommareftermiddag som avslutades med ett besök till ICA där vi träffade på min bästaste killkompis och hans tös. Fick planerat in en grillkväll i sommar hemma hos dem, perfekt! Nu är jag heeelt slut och ska däcka i soffan och killen får pilla i mitt hår. Så skönt.


BLOMSTERPLOCK










Ja var ju ute efter en hel del blommor att binda kransar med
och jag hade experthjälpen med mig. Jordens mest sötaste fyraåring. Helt fantastiskt envis och tvärsäker på sin sak, en riktig LottapåBråkmakargatantjej. Vi hittade flera buketter och kransar kunde vi binda lite senare innan midsommarlunchen. Vackert väder fick vi också! Efter lite korrespondens från kompisar i Göteborg insåg vi att vi hade tur med vädret, i alla fall under dagen!

Svalkade mig gjorde jag i jeansshorts från H&M, tunt bomullslinne från Topshop och linnekavaj/skjorta från Zara, innan det var dags att byta om till sommarklänning och blomsterkrans!


(Just det! Filmen The King's speech var bra! Humor och allvar i en bra blandning. Se den!)



FANTASTISKT FIN MIDSOMMAR!




Ja det har vi haft!
Är så glad att jag fick dela den med älsklingen för första gången och då också tillsammans med hans familj och släkt. Ett härligt gäng med mycket energi! Kubbspel, blomplock, god lunch, trevlig grillkväll och snabba snapsvisor och så var dagen snabbt förbi. Visste dock inte att jag var så kass i tipspromenader, men jag får öva till nästa år! Fler bilder kommer senare... Tror vi knäppte sammanlagt 270 bilder på de här två dagarna!

Nu ska vi vila i soffan och se The king's speech. Hoppas den är bra!


SVART I SOMMAREN/T BY ALEXANDER WANG

 


T by Alexander Wang.


Följer upp på det jag skrev tidigare och känner just nu att svart skulle klä mig bra efter flera dagar med färgglada och mönstrade plagg. Jag är less och irriterad som bara den, packningen går åt helvete. Har ingen aning om vad jag ska ha på mig i 14 grader och regn. Kan någon hjälpa mig? Hatar västkustvädret just nu och önskar att jag antingen var hos pappa i Egypten eller hemma i sthlm med mina vänner. Känner också för att bojkotta midsommar och dra täcket över huvudet. Nu vet jag själv att det inte kommer att ske, men det här med packning och pms tar jag imorgon då det visar sig att vi kommer att åka något senare så jag hinner packa efter jobbet. SKÖNT!

Dessa två svarta ovan är superheta och inte alls så fasligt dyra. Tror jag klickar hem dem i dagarna faktiskt. Just det! Imorgon hoppas jag att skorna kommer också, för det har UPS lovat. Tjoho! Nu blev jag lite gladare... men bara lite.


VISSTE DU ATT...

Såpbubblor fryser om du blåser ut dem i minus 20 grader celsius? Och att du därefter kan hålla i dem en kort stunt? Det var ungefär det enda jag lärde mig på den tre timmar långa föreläsningen vi var på nu under eftermiddagen. Helt jävla otroligt. Vi var så arga när vi gick därifrån. Det var alltså värre än den sämsta föreläsningen vi hade under utbildningen i Uppsala. Denna var värst, tog priset. Skulle handla om utomhuspedagogik kopplat till den nya reviderade läroplanen, men bara att glömma och gå vidare.

När jag väl kommer tillbaka till förskolan för att ta cykeln och cykla hem snabbt upptäcker jag att min ena broms inte fungerar alls. Igår gick den andra bromsen sönder så numera har jag ingen fungerande cykel. Även sadeln är trasig. Tråkigt detta då E fixade på en ny plingklocka på cykeln igår, för ingenting. Oanvändbar cykel. Så min eftermiddag kunde varit bättre måste jag säga.

När jag var liten och gick i grundskolan minns jag att en kompis sa att "om dagen börjar bra, slutar den dåligt. Om dagen börjar dåligt, slutar den bra". Ungefär så känns det nu ja, jag som var så nöjd och tillfreds under rasten. Det kan vända fort. Dock är ju detta småsaker som går att rätta till och jag har redan hittat en ny cykel som konkurrerar ut min gamla rätt så rejält. Nu ska jag bara punga ut med ca 8000 kronor såhär efter min storshopping de senaste veckorna. Även tandläkarbesöket går före cykelköp, men båda känns rätt så aktuella.





Jag tror att den här cykeln passar mig väldigt bra (en Crescent) med sju växlar och bakbroms ifall handbromsen inte fungerar (vet inte om det finns handbromsar på, ska kolla upp saken). Blir till att kolla upp cykeln i nästa vecka. Imorgon blir det som jag ändå planerat spårvagn till jobbet då vi åker direkt efter att jag slutat jobbet ner mot Laholm. E och hans mamma kommer och plockar upp mig, nu vill jag redan vara påväg. Jag är redan påväg i mitt huvud.

Nu ska jag laga mig själv lite middag då min karl jobbar sent. Sedan ska jag slappa och packa. Vad ska jag ha med mig? Hm...


MIDSOMMARLUNCH

Har precis avslutat en god midsommarlunch här på jobbet tillsammans med barnen och mina närmsta och bästa kollegor. Ligger på soffan i kontoret med en kaffe bredvid mig och inser att jag har det väldigt bra trots min tandvärk. Att jag får ha det lilla jobbiga nu och njuta av en strulfri vardag. Min älskling hemma är fantastisk, jag har grymma vänner och stora samt små drömmar som gör allt helt perfekt! Får inte glömma min familj som är världsbäst och som jag snart får träffa igen om någon vecka i sthlm. Men, kaffet kallnar nu så det är bäst jag dricker det! Hörs mer ikväll. Då ska jag berätta om miin eftermiddag, snart ska vi iväg... Hej så länge!

MIN FÖRSTA JUMPSUIT.




Jajjamensan.
Nu har jag blivit med en jumpsuit, trodde aldrig det skulle hända. Tror jag kommer att kunna använda den typ en gång om ens det i sommar, men fin är den! Måste säga att den är finare på än på galgen. Det är klockrent! På bilden har jag det nya halsbandet från H&M som jag skrev om tidigare. Fast, om det blir fint väder på midsommar kanske jag kan ha denna... Återstår att se!



2011-06-21

TANDVÄRK!

Fy i helvete vilken tandvärk jag har nu. Ringde tandläkaren idag och fick en tid på tisdag... Får gå hela midsommarhelgen med tandvärk i visdomständerna, kul. På det har jag också pms, perfekt! Skönt att jag ska iväg för då kan jag inte ta ut min irritation på någon annan, typ katten. Tror också att jag fått ur mig mycket redan på jobbet. Eller inte inför barnen men på och kring kollegorna. Hade föräldramöte i eftermiddags och den jag hade mötet med bevisade återigen sin inkompetens och nu också inför våra nya föräldrar som vi får till hösten. Pinsamt, men sant.

Utöver tandvärken har dagen varit bra, går på smärtstillande. Just det. De ringde från UPS nu också, får mina nya skor imorgon eller på torsdag! De skickas från USA nu. Kul! Något roligt.

Usch vad jag låter bitter, men skönt att få skriva av sig. Hörs senare med något fint jag ska visa er!


2011-06-20

Trött, tröttare, tröttast. Ledighet snart? Ja tack! Fast nu är jag lite orättvis för trots min trötthet har det varit en bra dag och vi har fått mycket gjort, då har vi inte ens haft planering. Har även haft kul tillsammans med barnen ute i det höstliknande vädret. De älskar vattenpölar! Så fantastiskt att vi kommer att ha ett vattentema nästa läsår.

Imorgon är det föräldramöte för höstens nya barn som jag ska hålla i, på onsdag föreläsning om utomhuspedagogik kopplat till den nya läroplanen för förskolan till sena eftermiddagen/kvällen. Sen måste jag packa midsommarväskan för på torsdag åker vi direkt efter mitt jobb till Halland med killens familj, ska bli såå kul! Just det! På onsdag har vi även midsommarlunch på jobbet med barnen. Synd att det ska åska och ha sig, hade varit mysigt att sitta ute och äta, men det blir inomhus.

Nä nu ska jag lägga mig i sängen och antingen läsa bok eller lösa korsord. Natti natti!



NYTT HALSBAND... IGEN




Nytt halsband från H&M.


Var som sagt inne på lite olika affärer i lördags och missade inte att springa in på H&M, favvoaffären. Där hittade jag det här halsbandet som blänkte i mina ögon så att jag föll direkt. Invigde det i lördagskväll med den rosa toppen som också syns på bilden. Den toppen är ett rea-fynd också från H&M samma dag. Faktiskt så att jag klämt på den rosa finingen under en längre tid, men inte riktigt tyckt att den var värd sitt pris. Nu kostade den endast 100 kronor så då kunde jag slå till. Reor är farliga.


EN BLÅVAL... ELLER EN DAGENS KLÄDER?!










Kunde egentligen varit vad som helst.
Bilden av blåvalen jag hade i mitt huvud stämde absolut inte överens med verkligheten som bestod av mässing och gångjärn och som fanns på naturhistoriska museet. Lite häftigare var det att se den enorma elefanten, den var stooor!

På mig hade jag nästan bara nytt, bland annat mina rosa jeans från Zara, randiga stickade Busnel och favvoväskan från LV. Tyvärr blev sötballerinorna från H&M lite förstörda av regnvattnet då vi gick långt genom stan idag. Får se hur de blir när de torkar, värsta är om de luktar illa... Som tur är kommer förhoppningsvis mina nya skor jag beställde igår till mig i veckan.


PADDAN OCH EN UPPSTOPPAD VAL

Snart bär det av på lite äventyr, innan ska vi möta upp M och P. Det blir bland annat Paddan och Naturhistoriska museet. Något slitna från igår ska vi få i oss kaffet som står framför oss och sedan hoppa i kläderna, jag i mina rosa byxor!

Något sorgligt som hänt är att Clarence Clemons avlidit efter en stroke han fick för en vecka sedan. Hela kvällen igår hade vi på Bruce Springsteen & E street band med konserten Live in Barcelona. Ikväll ska jag lyssna på Jungleland där Clemons saxofonsolo är fantastiskt bra. Blev faktiskt tårögd när jag läste om hans bortgång i morse... Väldigt sorgligt.

Later!



SJUKT UNDERBAR KVÄLL

Helt jävla otroligt! Har haft en fantastiskt rolig å trevlig kväll med underbaringarna! Avslutades med en snabbvisit på lounge å min favvovakt jobbade... Blev även en sväng på Lilla London med öl och cider. Älskar kroglivet och att jag har kontakt med vissa så det livet blir lite enklare. Nu ska vi dricka lite cola, mysa och sedan sova. Imorgon blir det paddan. Sen ska jag visa mitt nya köp från USA. God natt!

TOAST SKAGEN TILL MIN FINA VÄN

M älskar toast skagen, hon har infört denna rätt på julafton hemma hos dem, helt otroligt. På alla hjärtansdag i år gjorde min älskling en trerätters middag till mig där förrätten var just toast skagen. Den var underbart god, den godaste jag ätit och innehöll allt jag älskar!

  • Färska räkor
  • Creme fraiche
  • Majonäs
  • Dill
  • Rödlök
  • Citron/citronjuice
  • Vitpeppar, salt
Blanda ihop allt efter eget tycke och smak och servera med toast, lovar det blir mumsfillibabba!

Snart kommer paret. Planerna är att äta och dricka gott, spela Alias och kanske gå ut en sväng. Hälsa på mina favoritvakter och se vad som händer på Lounge kanske. Var ju ett tag sedan... Hoppas er lördag blir helt fantastisk!



CHOCKROSA ELLER KNALLBLÅ?




Var en sväng på stan idag i min ensamhet, vilket är så skönt.
Kan gå i mitt eget tempo och kolla i alla butiker jag vill utan att någon drar i mig. Även om sällskapet jag brukar gå med är mycket öppna för de butiker jag vill. Nåväl, kom in på Zara som jag vet har jeans och byxor i härligt knalliga färger. Slutade med dessa två par men jag ska endast behålla ett av dem. Nu är frågan vilka...? Har assvårt att bestämma mig då jag tycker båda är galet snygga. Det lutar åt de rosa, men jag kan inte släppa de blå heller. Vi kan kalla detta för ett i-landsproblem.

Nu ska jag plocka undan saker här hemma, äta lite sen lunch, förbereda middagen och sedan fixa mig själv.



ÄNTLIGEN FÅR JAG BESÖKET JAG LÄNGTAT EFTER!




Jag är såå glad!
Idag kommer äntligen kära M och hennes kille hit för en härlig soft helg i Gbg. Vi ska göra massor med saker, jag vet faktiskt inte själv vad vi ska göra då det är hon som håller ställningarna. Ska bli kul att leka turist här eftersom jag inte riktigt gjort det än. Jag vill åka Paddan! Även min kille har inte turistat speciellt mycket i Gbg så detta blir superkul!

Ikväll ska E och jag bjuda finparet på trerätters här hemma hos oss och sedan, om vädret tillåter ska vi gå på Liseberg. Men M håller i schemat så vi får se vad som händer.

Bilden ovan är tagen för flera år sedan, sex år om jag inte minns helt fel. Puss på dig söta M!



SKRÄCKFILMSNATT

Nu blir det skräckfilm, The Ring 2 går på femman och varken killen eller jag har sett den. Spännande, men jag antar att vi kommer att somna... God natt!


BABUSCHKA




Har minst två babuchkor någonstans i mina flyttkartonger på vinden. Ska leta reda på dem och ta fram en uppsättning som ska pryda ena tavellisten vi fick upp för någon vecka sedan. Hade framme dem när jag bodde i Uppsala och tycker dem är mycket fina! När jag var yngre och min pappa reste över hela världen köpte han alltid med sig en docka från varje nytt land han besökte. Därav mitt ägande av två stycken babuschkor, tror han glömde att han köpt en docka vid tidigare besök i Ryssland så det blev två. Hemma hos pappa i Stockholm har jag hela mitt lager som står ståtligt på hyllorna i mitt gamla flickrum, beundrar alltid samlingen varje gång jag är hemma. Sammanlagt tror jag det är 30 dockor från olika länder. Min pappa frågade faktiskt mig för ett tag sedan om jag fortfarande vill ha nya dockor från nya länder och självklart vill jag det! Nu missade han att köpa den gången han var iväg, men det kommer fler resor.



2011-06-17

Skön fredag trots ihållande regn, känns som en riktig mysfredag som avslutas med hyrfilm och popcorn, vi får se hur det utvecklar sig. Dagen hittills har varit lugn, flera barn är lediga och några är sjuka. Eftermiddagen blir också lugn. Tror jag ska vara inne och ha rörelse/rytmik med barnen efter mellanmålet. När jag kommer hem ska jag upp på vinden och leta fram lite saker som jag vet gömmer sig i någon av alla mina 20 flyttkartonger. Hälften innehåller kläder som jag också behöver gå igenom. Får se när det hinns med. Nu ska jag dricka kaffe! Hej så länge!

PÅ PROMENAD VID HAMNEN






Love Götet!

På nationaldagen gick vi runt i hela stan, nästan. Genom centrum, ner till hamnen, upp vid Järntorget och via Linnégatan till Slottsskogen för picnick. Där åt vi den godaste salladen någonsin som inhandlades på en salladsbar på Linnégatan. Mums. Den här dagen var det sjukt varmt så vi svettades något genom Göteborg. Skönt ändå med klänning så benen fick lufta sig, sen ville jag vara extra fin för just nationaldagen. Klänningen är den röda jag fick när jag senast var i Egypten, den från franska märket Promod.




2011-06-16

Efter en tung natt var det extra jobbigt att gå upp och ställa sig i duschen, men det gick och upp på cykeln kom jag och precis 07:30 stod jag utanför dörren till jobbet. Pjuh. Stressig start ledde vidare till en stressig dag. Fullt upp på jobbet, rasten blev lite av ett stressmoment också. Nä ingen bra dag. Magen bevisade att min inre stress inte är bra för kroppen. Frågan är hur jag ska lära mig att varva ner? Hur ska jag ta det lugnt på jobbet? Det är ett visst tempo, jag menar inte att jag ska slappa på jobbet, men kunna andas och vara här och nu med barnen. Tror detta får tas upp på nästan storarbetslagsutbildningsdialog. Ja, inget skämt det heter så!

Kom hem i alla fall efter dagen och dog i sängen... sov i nästan tre timmar! Helt otroligt! Nu ska jag snart äta lite godis, väntar på killen som är iväg och köper lite hårda karameller till mig. 

Sammanfattar dagen lite som en zombiedag
som slutar bra... med massa kärlek!







DET DÄR MED ACNE







Helgens andra inköp som jag letat efter i över ett år
, lite som att en dröm blev sann. Nu är Acne-skorna mina och vi passar mycket bra tillsammans! Vill egentligen genast strutta ut med dem på stan, men det får vänta ett tag.



ÅTTA MÅNADER MED DARLING







Ja! Idag firar vi åtta månader sen vi officiellt blev ett par, även om statusen på facebook ändrades i veckan (superviktigt eller hur?! haha). Vi firade med en varsin Päronsplit och inte så mycket mer. Känner att vi kan fira mer och större när det gått ett år, eller tio!


VATTENEXPERIMENT

Japp! Suttit två timmar nu på förmiddagen och skrivit om vattenexperiment vi ska genomföra med barnen under nästa läsår. Detta har vi kopplat till nästa läsårstema som är om Grodan och vännerna. Är verkligen taggad inför nästa termin vilket känns skönt såhär innan semestern. Ska skriva ner några av experimenten här, blir väldigt kul!

KLADDKAKA & MJÖLK

Ikväll firade vi med kladdkaka och mjölk. Skålade med en drink också... Blev flera skålar! Imorgon firar vi vidare! Berättar om det då! Ska även visa er vad jag mer shoppade i helgen, drömmen som blev sann! Nu säger jag god natt! Puss

1 ÅR I GÖTEBORG

Idag har jag bott i Göteborg i exakt 1 år. Det känns helt sjukt och det har gått så otroligt fort! Det också över ett år sedan vi blev klara med examensarbetet och blev klara lärare! Det känns skönt att vara snart 25 år med utbildning och hela livet framför mig. Skönt att ha min alldeles egna lägenhet, att vara enbart beroende av mig själv. Det tillsammans med att alla mina utvecklingssamtal är avklarade (hade ett avslutningssamtal idag) firar jag ikväll med lite gott att dricka!


ATT NJUTA AV LIVET










En dag på landet där jag kan njuta av naturen och lugnet kontra en dag i staden där jag njuter av shopping och människor. Ja jag gillar båda lika mycket! Speciellt när jag kan få båda under en helg.

Idag har jag också njutit av att jag arbetar med min kollega, hon är bäst! Dagen har varit lugn och skön, vi fick in lite planering och har kommit en bra bit på vägen inför hösten. Även studiedagen i fredags gav oss otroligt mycket att arbeta med och mot, känns kanon. Jag börjar mer och mer nu efter det här första året komma in i min roll på förskolan och känner att jag varje dag bidrar till någonting.

När jag läste mina mail idag hade jag fått ett av min chef som gav mig beröm för mitt arbete jag visade mitt arbetslag i fredags. Hon är inte av den sorten som ofta berömmer eller ens kommenterar sådant så det kändes väldigt skönt och kul att få det. Visar också att hon ser det arbete jag gör och anser det som viktigt. Det kan jag leva på några veckor nu innan semestern och det peppar mig att arbeta vidare med det jag gör.

Även lite tråkigheter hände idag på jobbet med två andra kollegor. Orkar inte skriva om det nu, men ibland undrar man över hur människor beter sig. Idag fick jag se en uppkäftig fjortis istället för en ca 60-årig kvinna. Skumt. Det ska jag försöka glömma och se framåt. Som sagt vill jag njuta av tiden på jobbet, inte låta gnabb komma igenom.


SEG MORGON...

God morgon! Har inte sovit mycket inatt och det märks nu. Börjar snart, ska hoppa på cykeln så är jag på jobbet inom 20 minuter. Så skönt att det går så fort att cykla i alla fall. Tydligen är ena kollegan sjuk så vi får se hur dagen blir! Ha det bra!

GUNNEBO SLOTT OCH TRÄDGÅRDAR













Som jag skrev tidigare idag var killen och jag iväg på en utflykt till Gunnebo slott och trädgårdar.
Mycket vackert ställe med vackra omgivningar, om det är kungligt eller inte vet jag inte, jag tror inte det. Orkar faktiskt inte ta reda på det heller, men om du som läser vet kan du ju kommentera och berätta om det! Vi picknickade lite och senare gick vi till fiket och tog oss en kaffe med nybakta bullar. Njöt av värmen i solen, för i skuggan var det kallt idag. Det har varit en supermysig dag bland alla barnfamiljer som också hade hittat dit. Om du inte varit där och har vägarna förbi Göteborg kan du ta en tripp dit. På föreläsningen jag var på i veckan berättade de att slottet har ca 400 000 besökare varje år. Det ni.



DET DÄR MED STAVFEL OCH MENINGSBYGGNAD

I de senaste inläggen har jag haft flera stavfel som jag märkt efter jag publicerat dem. Nu är de ändrade, men jag förstår inte hur stavfelen kommer. Antingen är jag stressad när jag skriver eller så har jag fått problem med stavningen nu när jag inte alls skriver lika mycket som när jag pluggade. Vad vet jag, jag vet dock att jag kan skilja mellan å och o, samt e och ä, fast inte alltid tydligen.

Sen tror jag inte att mina meningsbyggnader är de bästa, skulle behöva någon form av byggnadsställning för dem, lite hjälp så jag klarar av att skapa korrekta meningar. Tycker att det är viktigt, men nu för tiden skriver jag så som jag tänker och då blir det som det blir... Ni kanske inte stör er jättemycket på det? Hoppas inte det i alla fall.


RANDIG BUSNEL







Från Åhléns city.

Mitt inköp igår, min nya favorit.
Alla andra stickade tröjor släng er i väggen! Här kommer den finaste av dem alla! Invigden den på Liseberg igår kväll, var underbart mysigt och den passade med kvällens middag som bestod av vitt vin och en enorm räksallad. Den förstärkte alltså sommarkvällskänslan rätt rejält. Längtar till att använda den, typ hela tiden. Jag kan bli så fånig när jag köper nya saker, antingen vill jag se på dem hela tiden eller bära dem. På senare tid har jag gått från en mer blandad stil till en mer klassisk, känns inte lika spretig som den kunde vara innan utan mer säker.


BLOGGAR MED MOBILEN

Ja men precis, det är det jag gör ibland när inläggen blir korta uppdateringar som inte riktigt ser ut som de andra. Vill ju gärna skriva inläggen på ett speciellt sätt, men mobilinläggen blir inte så. I fall ni har undrat.

Blir inga bilder upplagda från helgens nöjen innan kvällen heller. Snart ska vi iväg till Gunnebo slott i Mölndal och strosa runt i slottsträdgårdarna, fika och njuta av kungliga miljöer. Stora kameran följer med, så jag hoppas på vackra bilder också, mer än de på näthinnan.

Hörs mer ikväll vänner!


EN SOMRIG KVÄLL PÅ LISEBERG

Ikväll har vi gått på Liseberg. Jag bjöd med killen på en helkväll med några åk och mysig middag med öl och vin. Vi har skrattat som små barn, spelat mot varandra plus pussats i Kållårado (tror den stavas så)Hyrde även en film på väg hem som vi nu sett. Sjukt mysig dag trots att våra planer sprack... Blev ännu bättre! Shoppingen ska jag visa en annan dag, men kan säga som så att jag är galet nöjd! God natt!

DEN DÄR TRÖJAN...

Var på stan med killen. Hittade en asfin tröja som jag bad dem hänga undan till imorgon. Kan inte släppa den så nu ska den köpas direkt. Åh så fin! Ska visa er senare...


MIN ÄLSKADE STELLA




Är hon inte sjukt söt?
Hon har hängt med nu i över fyra år och jag tycker att hon är lika söt varje dag jag ser henne när jag kommer hem. Hon möter mig alltid vid dörren och när jag lägger mig för att vila kommer hon och lägger sig bredvid. På morgonen är hon alltid först in på toaletten när jag ska fixa mig och sedan lägger hon sig på mattan när vi äter frukost. Visst, alla dagar är inte optimala för en kattägare (främst mars månad) och inte heller under semestern för det är svårt att hitta kattvakt. Som tur är kommer killens mamma att vara just kattvakt när vi åker upp till Sthlm i någon vecka i sommar. Fantastiskt snällt. Stella kommer att finna en ny vän i Wilma, mammans katt, det är jag säker på... i alla fall efter några dagar.

Nu ska jag gosa med henne och sova lite middag innan killen kommer hem och det ska inhandlas för kvällens mys.



GÖR MIG PIGG, NÅGON!

Fattar inte detta, jag är konstant trött nu för tiden. Finner ingen energi, inte ens på helgerna. Det är så tråkigt att komma hem från jobbet, äta, sova en kortis (idag tio min) och sedan slappa. Senaste veckan har mina dagar sett ut så. Tråkigt. Jag tror att jag är less på vardagen, vill ha semester någon gång. Göra allt det vi planerar! Funderar på om jag ska bjuda med E på en liten resa någonstans här på västkusten. Röva bort honom lite. Ska knåpa ihop något roligt.

Annars har det inte hänt så mycket, eller jo. På jobbet händer det saker hela tiden, men jag känner inte för att skriva om det just nu. Spar mig till efter studiedagen imorgon, öser ur mig imorgon eftermiddag istället.

Nu ska jag dö lite i soffan.


PRISA GUD - SKATTEÅTERBÄRING!



Ja! Fan vad härligt!




SOMMARNÄRBILDER










Vackrast är min älskling...


Det kommer postas en del sommarbilder här de närmsta veckorna.
Har ju systemkameran jag fick av bror som vi leker med mycket. I helgen togs ca 250 bilder, flera är givetvis raderade dubbletter. Det är så sjukt kul att fota, speciellt att ta närbilder på vackra ting. Här ovan är några blder från helgen, i Kungälv och Marstrand.




RAST MED BLOGGEN

Så... Rast! Ja jag är på jobbet... Så skönt! Slipper jag snacka böcker hemma och kan snacka annat här. Kort dag, få barn. Skolavslutningar här och var, det är verkligen sommar nu... På riktigt! Hemma tvättas det och städas, storhandling senare. Vilken kille jag har! Ha en bra onsdag nu! Ciao!

HALSRING


Sen jag såg halsringen från H&M
tidigare i vår har jag tänk att jag också vill ha en sådan, fast lite mer diskret. Googlade halsring och kom in på Items by Johanna som är en sida där det fullkomligt exploderar av fina smycken och annat. Har beställt denna ovan och hoppas att den snart kommer hem till mig.

Nu ska jag sova för imorgon ska jag upp tidigt. Redovisning av bok sker en annan dag. Lovar! God natt med er alla!


ALEXANDER SKARSGÅRD





Interview, juni 2011.


När jag var tonårging hade jag en crush
på Alexander Skarsgård. Satte fast klistermärken från Okej på min Walkman, i min Walkman spelades bland annat E-type. Det är lääängesen detta. Nu är killen hetare än någonsin, enligt amerikanarna. Grattis säger jag. Han har dock passerat mig och min tonårsperiod, jag finner inte honom speciellt speciell, kanske har hans medverkan i filmer som Hundtricket bidragit till denna förändrade bild, kanske har jag mognat. Vem vet.



2011-06-07

Hemma idag...

Fick högst 2 timmar sömn i natt plus galen huvudvärk. Tycker synd om mig själv samtidigt som jag har dåligt samvete, så här kan man ju inte göra. Jag var tvungen, jag hade varit den sämsta pedagogen ever om jag jobbat idag. Har även en långdag idag, skulle slutat 20:30. Om jag endast gått 07:30-15:30 hade det varit lugnt då jag hade kunnat sova på rasten och slappnat av på vilan, men detta fanns inte i min värld.

För att kompensera detta missöde ska jag läsa ut boken om utomhuspedagogik så jag kan komma med något imorgon eller nästa Utvecklingstid arbetslaget har. För att detta ska ske ska jag redovisa den här på bloggen för er som är intresserade.

Fram med kaffet, tända läslampan och läsa.



MARSTRAND













Marstrand 2011-06-05.

Ja, i söndags besökte vi denna pärla, Marstrand. Vi tog stigen runt ön och jag lärde mig ett nytt ord, klippstig. Efter ett tag började vi leta efter ett bra ställe att picknicka på och hittade det perfekta stället. Det var sjukt varmt och knappt någon vind där vi satt så jag tog av mig till bh då jag glömt bikinin i stan. Fika, korsord och massa pussar senare fortsatte vi runt ön och gick för att köpa glass. Gick upp mot fästningen och runt lite bland de fina husen. Förvånad över alla restauranger som finns där önskade jag att vi kanske hade stannat lite längre, men bussarna hem gick inte jätteofta.

Hoppas det blir fler turer ut dit. Har hört att det flockas människor där under semesterveckorna och att den bästa tiden där är just nu, innan och efter semestern.


GRATTIS SVERIGE OCH SVENSKARNA



Ja!


Grattis även till min pappa och hans fru som firar sin andra bröllopsdag! Idag blir det till att fira på stan med andra människor, gå i någon affär, äta glass och mysa i solen. Dock blir det ingen solning då vi båda blev lite röda igår efter besöket vid havet (fortfarande helt underbara minnen). Ska försöka knäppa lite bilder på vackra Göteborg så jag har några, bott här i snart ett år och knappt tagit mer än festbilder... ändring på detta ska det bli!

Senare blir det bildspel för er. Nu ska jag göra mig nationaldagsfin. Hej svej!



UNDERBAR DAG!

Hemma efter en helt fantastiskt underbar dag ute på Marstrand. Solen stekte och under den låg vi med jordgubbar och korsordstidningen. Vi fortsätter myset hemma nu och firar vidare imorgon i förhoppningsvis Slottsskogen. Ska även visa vilka underbara bilder vi tagit de här dagarna!



HÄRLIGA SOL!

Nu är vi hemma igen från picknicken vid bohus fästning. Var tokmysigt verkligen! Nu blir det snart middag så fort min karl är färdigduschad. Jag passar på att njuta mer av solen på balkongen och lyssnar på äckliga fiskmåsar, men det känns verkligen som sommar! Härliga sol!

13

Hoppar snart på bussen och åker! Ska bara lämna tillbaka filmen vi hyrde igår, 13. Se den! Gillar den mer och mer ju mer jag tänker på den. Hemsk men galet bra. Påminner lite om No country for old men. Någon mer som sett båda?

Planen för eftermiddagen är picknick och rosé i någon park. Tjoho vad härligt! Hörs mer imorgon när jag är hemma igen. Puss på er!



LATA DAGAR

Så, ledig i tre dagar. Kul att jag sov bort halva första dagen, men så ska det få vara också. Annars ska jag bara lata mig i solen, göra några utflykter och äta god mat. Slappna av som jag vill och tror, men visar sig ofta att jag stressar för att hinna med så mycket som möjligt när jag är ledig.

I eftermiddag blir det en tur till Kungälv, imorgon ut till någon ö och måndag funderar jag på Slottsskogen eller Delsjön. Ska locka med E på picknickar som jag bara älskar så mycket. Att ligga på en filt i gräset någonstans under solen är galet skönt. Korsord ska med, får inte glömma pennan bara.

Nu ska jag packa min väska frågan är bara med vad... Även klä på mig... Hm. Nä jag börjar med kaffe, klurar säkert ut det då! Ha en bra dag!



LIVE IN BARCELONA!




Nu är dvdn Live in Barcelona hemma. Lär spelas sönder de kommande veckorna. Med all rätt för den är sjukt bra! Hade velat se Bruce Springsteen där, jag lipar inte för det... har ju sett honom två gånger! Tjoho!



NYSHOPPADE TING








Skrev för någon vecka sedan om
fyra fina saker från H&M. Nu har jag faktiskt köpt mig det gula linnet plus lite annat... Det ovan är bland det nya.

Sa jag att jag älskar kläder? Ja, det gör jag! Tycker det är hur kul som helst att testa nytt, prova gammalt och klä upp mig. Tyvärr är mitt yrke det att jag inte kan sväva allt för långt ut klädmässigt och materialmässigt, blir ofta jeans och bomull, dock försöker jag vara fin även på jobbet. Som det här ovan, de olika plaggen kommer jag att kunna kombinera på olika sätt, allt tillsammans eller med jeansshorts och sandaler bland annat.  Söker i alla fall efter olika material, former och färger, försöker också undvika vissa.




KLÄMDAGSJOBB

Idag var jag inte ledig utan jobbade mellan 08:00-16:00, men kunde gå halv fyra. Fick även lite tid för planering så jag passade på att fortsätta planera inför nästa läsårs tema. Även roligt att jobba med andra barn från andra avdelningar. Så vi har varit ute hela dagen förutom över lunch och när några vilade.

Nu blir det några dagar av ledighet, så skönt!


SÄVÖ I SOMMAR!




Sävö gästhamn.

I sommar blir det tre dagar och tre nätter semester på skärgårdsön Sävö söder om Stockholm. Eric och jag åker tillsammans med Martina och Erik för att koppla av, se ön och förhoppningsvis sola. Ska försöka få med fiskespön också, så mysigt att fiska! Det är inte många veckor kvar nu...


STÄDA & TVÄTTA



Idag blir det husliga måsten så det går att leva.
På med städkläderna och städsmilet så går det snabbare, lokalen ska bli skinande ren! Även tvätten tvättas så jag kan fylla min nya garderob vi shoppade i veckan. Yes!


DAGS FÖR SÄNGEN...

Tänderna är borstade och ansiktet tvättat och insmort, dags för sängen. Ligger med datorn i knät och håller på att somna, trots den långa powernapen under eftermiddagen.

Imorgon ska vi tvätta på förmiddagen och sedan städa en lokal som tillhör föreningen tillsammans med grannen. Vi missade städdagen som var i början av maj därför åker vi på efterarbete. Så kan det gå.

God natt med er alla!


DÖDANDE HUVUDVÄRK

Helvetes jävla skit dagar rent huvudvärksmässigt. Huvudet dödar mig så jag vill slita av det och kasta det långt bort, men det går ju inte. Så en Ipren senare och lite mat i magen känns det lite lite bättre. Det dunkar dock bakom ögonen hela vägen över huvudet ner till nacken... askonstigt kanske, men så har jag haft i en vecka nu.

Annars har veckan varit bra. Var hela dagen i skogen igår, åt lunch och vilade under några granar. Blev myggbiten av sisådär tusen myggor. Barnen hade bölder idag, tror vi måste köpa in myggnät att ha när barnen vilar i skogen. Har hunnit göra mycket och det ska verkligen bli skönt med en dag ledighet imorgon. Jag jobbar fredag, men tror det blir en kort dag ändå, tydligen inte lika många barn som kommer som de trodde från början.

Läste att det skulle bli fint väder i helgen också, kanon! Ska vila hela helgen och hoppas på att den här huvudvärken släpper någon gång. Skulle gått med killen och en kompis på Liseberg ikväll och sett Petter och September spela, men min huvudvärk satte även stopp för det... Så tråkigt.

Nu blir det mys.



RSS 2.0