OJ VILKEN DAG, OJ VILKEN HELG!

Den har ju varit så bra med tanke på den höga stressfaktorn som varit på senaste tiden. Imorgon är det äntligen helg igen och äntligen får jag träffa min fina Sandra igen som kommer direkt från VFU i Borås till AW i Göteborg. Kommer att bli galet skoj tror jag med middag och häng på Incontro och sedan får vi se vad som händer.

På lördag är planen att chilla och på kvällen middag för Erics syster Therese som fyller och tillsammans med hennes fästman. Efter middagen blir det bowling, något jag inte gjort på flera flera år. Söndag ska det införskaffas gymkort (?!) för nu ska här brännas fett, annars hoppas jag söndagen blir lugn.

Hoppas er helg blir fantastiskt bra!



ARBETSVECKAN FROM HELL

Ja usch och fy och blä vilken kaotiskt vecka det var förra veckan. Den inleddes med influensa som egentligen följde med från veckan innan då jag var dålig länge. Började med huvudvärk som aldrig gick över till en enorm trötthet följt av frossa och feber. Tisdag kände jag mig ändå så pass bra då jag kunde städa lägenheten att jobb på onsdagen var ett måste.

Väl på jobbet gick inskolningen över förväntan då jag missat de nya barnens två första dagar (måndag och tisdag) och barnen verkade trivas och anpassas bra till vår miljö. Dock var det väldigt stressigt och på torsdagen var jag så stressad att jag efter dagens slut ville byta jobb. Ibland kan alla våra underbara änglar bara vara så sjukt jobbiga och påfrestande. Tro mig... Fredagen blev så mycket bättre men ändå stressigt. Känns som att jag fortfarande är uppe i varv efter den här helgen som var med en del flängande fram och tillbaka.

Fjärde arbetsveckan det här året inleddes med en kort dag igår, vilket var skööönt! Idag har jag varit på Apo med Lärarförbundet som blev lite av ett deppmöte, dock inser vi hur bra vi har det på vår arbetsplats. Alltid något!

Hoppas den här veckan blir bättre i stressfaktor!



LÖRDAG ÖSTERUT

Igår hoppade jag på flyget och landade i Sthlm som en trött utarbetade lärare. Fy vilken vecka. Berättar mer om den vid ett annat tillfälle... kanske.

Idag lördag har jag spenderat min tid hemma hos min far alldeles ensam. Det var ett gäng sköna timmar bara för mig själv, vilket jag behöver. Senare åkte jag till Mellu som firades av med en examens-öppet-hus. Så svårt att hitta en bra present, men slutade upp med ett presentkort på The Body Shop och en vacker rosa ros i kruka att behålla som ett minne från mig. Alltid trevligt att möta gamla bekanta samt mina närmsta vänner som jag saknar så otroligt mycket när jag inte är med dem. Nu kommer det dröja många veckor innan vi ses igen, vilken gör ont i mitt hjärta. Önskar att jag var med dem oftare verkligen.

Nu är jag supertrött och har en huvudvärk som vill spränga mitt huvud i tusen bitar känns det som. Imorgon blir det fika och kanske lunch med Martina innan jag åker hemåt, ner till Göteborg igen. Blev en snabbvisit här men bättre det än ingen alls. Tanken var också att jag skulle hälsa på min kusin Linnea och att hon hade fött sin son, men han ville inte titta ut i tid så jag missar dem. Igår på förmiddagen föddes den lille rackaren så de är fortfarande kvar på BB, i alla fall när vi pratades av sist. Nåväl hoppas att jag får hälsa på dem nästa gång jag flyger upp vilket är om någon månad bara.

God natt på er alla!


FRISK SJUKLING

Ja kan det vara så att jag är lite av en frisk sjukling just nu? Har känt mig dålig länge nu och igår kväll kände jag mig lite febrig. På morgonen idag kom den värsta feberattacken och jag har frusit och svettats som en gnu. Somnade ett tag och nu känner jag mig kry. Eric tycker inte att jag ska ropa hej än utan vänta och ta tempen om någon timme då värktabletterna gått ur. Måste säga att en frisk sjukling är så mycket bättre än en sjuk sjukling och till jobbet måste jag imorgon, det bara är så!


MEDARBETARSAMTAL

 

 




Imorgon har jag det efterlängtade (?) och årliga medarbetarsamtalet med min chef.
Ska bli spännande och ikväll har jag förberett mig i timmar med pennan i handen. Har läst igenom lönekriterierna jag varit med att ta fram plus andra frågor vi ska besvara. Det slutade i en hel uppsats nästan och när jag skrev kändes det väldigt mycket som en tenta. Fick använda alla mina kunskaper. Är rätt nöjd med resultatet och spänd över hur det kommer att bli. Hon kommer ha att läsa sen när det väl gäller. Det är svårt att få ner alla ens tankar om året som gått och vad jag vill utveckla hos mig själv sådär på ett papper, finns ju så mycket att skriva om. Nåväl, uppdaterar er imorgon kväll om hur det går som sagt. Tror dock inte vårt samtal kommer att vara som det ovan, men vi får se.

Annars har dagen varit bra. Gick bra med vår andra nya kollega även om hon inte var lika initiativfull som den första. Kan bara bli bättre hoppas jag! Inskolningen går över förväntan superbra, det kommer inte att bli några som helst problem på torsdag vid lämning.

Nu ska jag hoppa in i bokens värld och varva ner innan natten. Ciao!


Ps. Bilden ovan påminner mycket om Liselotte Watkins illustrationer. Mycket fina! Denna är från google.com för den som undrar.



VÅRTERMINENS FÖRSTA DAG

Och det med besked plus snö. Barngruppen var idag inte lika stor som vi hade tänk oss, men ändå full rulle med inskolningar, föräldrar, samtal och ny kollega.

Idag höll jag i inskolningen och det tar verkligen på krafterna med en förälder runt sig hela tiden. Till och med tiden stor still känns det som. Vår klocka i köket har stannat på kvart i elva och jag trodde ett tag att klockan var det, men då var hon bara kvart över tio. Oj vad tiden gick sakta då. Det är en helt annan sak att vara ensam med barngruppen den tiden än att ha just en ny, nervös förälder vilket är krävande. Barnet var helt underbart, en riktig going!

På eftermiddagen hade jag samtal med en förälder tillsammans med en tolk. Det var första gången för mig och också det lite nervöst. Sov rätt dåligt i natt om jag ska vara ärlig och tänkte mycket på just den här dagen och samtalet. Det gick över förväntat bra och även tolken tyckte jag skötte mig fint för att vara förtsa gången. Det jag tycker är svårt är vem jag ska vända mig mot när jag pratar. Det naturlia är ju att man vänder sig mot den som man pratar med direkt, i det här fallet tolken men också föräldern. Indirekt pratar jag ju med föräldern, eller tvärtom? Aja, det blev en mix av allt men det kändes som att föräldern också var nöjd.

Det är också annorlunda med en helt ny kollega som aldrig tidigare arbetat med oss. Hon tog för sig och känns verkligen som en i gänget direkt. En man kan lite på gör sitt bästa på jobbet och verkar genuint intresserad och go. Toppenbetyg så här första dagen av mig!

Imorgon blir det något lugnare. Börjar tidigt och slutar därmed tidigt. Min andra kollega tar inskolningen så jag får chilla med våra gamla gosisar. Ska också försöka hinna med att förbereda mig inför medarbetarsamtalet jag har på onsdag morgon med chefen. Annars blir det till att göra det hemma efter jobbet. Är något nervös inför det också. Natten till onsdag lär bli jobbigt svår som det känns idag, fast än ska jag inte låta så negativ. Det är i alla fall mitt första medarbetarsamtal då vi förra året hade "lära-känna-samtal". Nog ska det gå bra, bara jag är förberedd.

Nä nu ska här sovas och innan kanske läsas lite, köpt Eldvittnet idag som jag med glädje hugger tag i. God natt med er!



MYSDAG

Ja hela dagen har varit sådär tokmysig! Har gosat som bara den med världens sötaste unge. Trippen till Kungälv var trivsam och kärleksfull. Hur kan man tycka så otroligt mycket om en så liten person utan att egentligen känna den? Märkligt men underbart! Kom precis hem från bion som var bra, fast visste ju redan slutet såklart. Kul att storyn var något annorlunda eller att detaljer ändrats från den svenska bioversionen.

Nu ska här spelas Sonic Heroes och sedan sova. Lång dag imorgon med inskolningar, utvecklingssamtal med tolk och ny kollega som ska in i vår härliga gemenskap, två nya kollegor är det ju faktiskt. Hoppas er söndag varit bra! God natt!



SÖNDAG I KUNGÄLV

Idag blir det en söndag ute i Kungälv tillsammans med killens familj. Hans mamma har precis kommit hem från USA så det blir till att säga god jul och gott nytt år igen, bara kul. Ska även bli kul att träffa hans syster med barn, få gosa lite. Drömde dock i natt att jag gosade med barn från jobbet när jag träffade dem på stan och inte sett dem på länge. Ska bli kul att träffa alla gosisar imorgon. Blir en fullspäckad vecka men skriver inte mer om det här för det är helg fortfarande och jag är ledig.

Senare blir det också bio The girl with the dragontatoo. Är den bra? Någon som sett den? Ska bli spännande att se hur de gjort. Läste ut Paganinikontraktet igår och är så laddad för tredje boken. Vill ha den i pocket men kan inte vänta så om jag hinner vill jag köpa den idag. Vi får se hur det går med tiden.

Snart är killens hemma från ICA han har handlat frukost så jag ska hoppa i kläderna, sminket och humöret. Behöver frukost kan man säga. Ska inviga min söta fina tröja från Acne också, Sapata Cotton. Mys var det ja.





Bild från shop.acnestudios.com



ATT VÅRDA SITT HÅR


Under julhelgen har det varit en del snack om hårvårdsprodukter (jag är helt lost när det handlar om sådant).
Nu har jag bestämt mig att jag som alltid efter en klippning, ska ta hand om mitt hår.
Fick tips om ett serum för håret från Redken. Det plus en bra inpackning ska inhandlas, tydligen var mitt hår i uselt skick. Bakläxa. Pinsamt också, kanske därför det blev så kortklippt.
Nej igen, skulle ju inte tjata mer om det är tydligen svårt att släppa... tycker det är så kort. Men jag får väl skylla mig själv som sagt. Bara att vårda så blir det väl långt igen någon gång. Tur att killen uppmuntrar mig och säger att jag inte ser ut som Taylor från Hanson, om ni minns honom?
Dags att sluta lipa och fixa till sig kanske. Inte så kul att vara helt röd i fejset för att man är ledsen över håret.

Bild från google.com



JANUARI BÖRJAR ÅRET

Så, som alla vet är vi inne på ett nytt år enligt vår tidsräkning. Hoppas erat nyårsfirande var fint, kul och spännande eller hur ni nu önskade att det skulle vara. Själv hade jag två vänner på besök och tillsammans var vi hos killens vänner med fler vänner, tror att vi sammalagt var 14 personer. 14 personer som vi skulle laga huvudrätt och efterrätt år, vilket vi lyckades med över förväntan. Alla fick också oxfilén precis som de önskade. Det kallar jag bra jobbat!

Det nya året innebär också slut på den korta julledigheten och att arbetet dragit igång igen, kanske därför jag inte uppdaterat här heller. Då det hände mycket under veckan var det skönt med endast fyra arbetsdagar och lite längre helg.

Igår var vi hemma hos Susanne och Martin tillsammans med hans kompisar och spelade TP hela kvällen. Vårt lag vann men inte överlägset, i alla fall inte andra omgången. Blir nog mer spel här framöver då det är riktigt kul. Den här lördagen har mest handlat om tvätt, tvätt och åter tvätt. Nästan så jag blir galen. Under tiden blev det tv-spel, Sonic Heroes mycket kul. Är på en svår bana som jag hoppas jag ska klara av ikväll. Inget annat planerat och känner heller inte för att göra så mycket. Hade väl småplaner som gick upp i rök, kanske hade varit kul att spela TP ikväll med, men orkar inte styra upp det nu. Kanske att jag kollar igenom några bilder från nyårsafton och postar de här. Vill ni se?

Nä ska göra ett ryck med att få in alla rena kläder där de hör hemma så de inte fastnar i sängen, kan ju lätt blir så också. Mycket som bara blir känner jag. Känns kanske igen.


RSS 2.0