GRUNDUTBILDNING DAG 4 KLAR!

Jippie! Nu är grundutbildningen klar och bevis på detta har jag med mitt fina diplom jag fick. Känner mig nöjd, stolt och glad över mig själv och har nu än mer självförtroende i min roll som fackligt ombud.

Dagarna har varit fantastisk fina och utsikten helt underbar. Känner lite att jag vill flytta till Åsa eller kanske Kungsbacka. Närheten till havet gör mig knäsvag...






Får klura på hur det skulle gå till att skaffa mig ett boende här. Men omöjligt lär det inte vara! Nu ska jag äta middag och bege mig till jobbet för föräldramöte ikväll! Tjing!


GRUNDUTBILDNING DAG 3

Efter en askul helg var det idag dags att gå igenom grundutbildningens dag tre. Nu är vi i Åsa utanför Kungsbacka där vi i natt sover över för att imorgon gå igenom den sista dagen... Sen är det klart! Dagen idag har varit jättebra, vi har läst och svarat på frågor om lagar och avtal som gäller lärare i offentlig sektor för förskola och skola. Jag vet också mer om den privata sektorn och har insett att så som jag känner idag lär jag aldrig jobba privat... Ska ta det mer om varför när jag har tillgång till min dator. Nu säger jag god natt! Imorgon fortsätter vi som sagt och jag har även föräldramöte igen... Kändes som nyss innan. Så kan det va! Ciao!

DET SISTA...

Det sista äter jag nu som finns i kylskåpet, hittade vaniljyoghurt och knäckebröd. Mums verkligen. Behöver handla mat snarast känner jag och suget efter en cola är superstort ska ni veta!

Hur va då kvällen igår kanske ni undrar, jo men det va väldigt kul! Helena är en pärla och stämningen var på topp! Vi gick vidare till Yaki da som endast bestod av små människor som gör att det blir en väldigt speciell ung stämning till skillnad från Incontro där medelåldern är 30 kanske... Väl hemma somnade jag som en stock och önskade att min kille låg bredvid mig men han är i Kungälv idag. Ikväll ses vi! Tänk att man kan sakna någon efter att bara varit borta från varandra i några timmar. Älskar honom!

Dags att ta tag i mig själv, plocka undan och städa för ikväll kommer två vackra damer till mig för middag och utgång. Ska möta upp Sandra på stan och shoppa vad som behövs inför kvällen. Är sugen på något nytt fint höstigt att ha på mig men vi får se vad jag kan leta fram. Later!


2011-09-23




Dagens klädsel, smink och hår
: utsläppt hår med en gnutta smink tillsammans med snickarbyxor och randig tröja. Nu när jag ska svida om till lite mer festliga kläder har jag ingen aning om vad jag vill ha på mig. Jag har frustit hela dagen, gått runt med vantar när vi varit ute. Ikväll lär det bli ännu svalare så något varmt vill jag ha. Funderar på lockar, lite mer smink och blå eller bruna byxor från H&M med en form av topp. Hm. Svårt. Får återkomma med det senare när jag vet helt enkelt! Min väska från Cos som jag fick av killen i födelsedagspresent ska i alla fall med mig ut ikväll. Så det så.


Dagens låt: Friday I'm in love - The Cure


Dagens planer
: jobba och fixa till kroppen inför kvällen som innebär after work med Helena och kanske min närmsta kollega, får se om hon hör av sig.

Dagens vill ha: kul ikväll!

Dagens inspiration: casual aw.

Dagens drog: luft.

Dagens köp: några glas vin antar jag!

Dagens mums: får se om det också kan bli någon god drink!


Dagens humör: så trött att jag somnade tio minuter på rasten och vaknade av att jag snarkade... hoppas ingen hörde mig. Nu är jag pigg och förväntansfull inför kvällen. Ska Helena träffa mannen med stort M?


Dagens citat
: Äntligen fredag!

Dagens roligaste:
fredagshumorn som alltid hittar till oss efter lunch när barnen sover. Hysteriska skrattanfall åt i princip allt!


Nä nu är det snabba på som gäller! Ha en superfin fredagkväll!


OK NU KÖR VI!





Ser inte så pepp ut men lovar att jag är det!
Dags att knata till Incontro, tur att det inte är så långt borta! Pepp!


ÄPPELUNDERSÖKNING

Precis vad vi har gjort idag tillsammans med barnen i mindre grupper, det gick jättebra och barnen var så intresserade och nyfikna. Vi delade tre helt olika äpplen som vi jämförde och smakade på, eller inte det tredje äpplet för det var helruttet. Jag ville ha med det för att visa på hur äpplet blir när det legat i marken ett tag. Vi räknade hela äpplen, delar och kärnor. Så härligt underbart att avsluta arbetsveckan med just denna dagen då övriga veckan varit kaos. Nu firar jag helg tillsammans med andra härliga kollegor som är en stor bidragande faktor att jag går till just det här jobbet. After work på Incontro blir det den här fredagen också! Tjoho!


2011-09-22




Vackra stad Paris.


Dagens klädsel, smink och hår
: leggings, blå t-shirt, kofta och regnställ... som vanligt! Även om det inte regnar hela tiden så är det konstant blött i gräset. Hemma blev det genast mjukisar och snabbt ner under filten.


Dagens låt: För dig - Lars Winnerbäck. Älskar min kille så himla mycket!


Dagens planer
: jobba, plocka undan lite plus se över lön och fixa räkningar... Klart! Känns så skönt och resan i vår känns närmare och närmare... längtar galet mycket!

Dagens vill ha: pengar, snart så! Precis som igår.

Dagens inspiration: min underbara kollega som var helt fantastisk som Grisen idag!

Dagens drog: kaffe idag igen plus positiv energi från kollegor som vet vad de gör... Hänt saker idag igen, tyvärr same old same old...

Dagens köp: nada. Så bra!

Dagens mums: Te som jag drack i soffan med älsklingen, höstmyset är igång.


Dagens humör: trött idag igen fast idag mer varvat med att vara pigg till att vara irriterad till att vända energin på eftermiddagsmötet till något positivt till att känna att jobbet jag gör är meningsfullt. Slutade med att jag gick från jobbet med känslan att det ska bli kul att komma dit imorgon igen. Varför är jag inte säker på... kanske för att det är fredag, men huvudsaken är att jag har den positiva känslan!


Dagens citat: Nöff nöff

Dagens roligaste:
se min vackra kollega spela Grisen och sedan se barnens underbara respons! Också att jag utvecklat planerna för helgen som ska bli sååå kul! Plus resan som hela tiden närmar sig trots att det är flera månader kvar, men huxflux är vi där snart!


Nu ska jag snart sova så jag är pigg till imorgon! (Kan läsas som ett göteborgsskämt fast bara om man vill)








SKOGSDAG

Idag var vi i skogen med barnen vilket var väldigt kul. Hade planerade undervisningstillfällen och vi fick besök av Grodans vän Grisen som kom med en stor korg som vi tillsammans skulle fylla med äpplen som fallit från trädet. Barnen hittade flera äpplen som vi imorgon ska undersöka i mindre grupper. Skönt att temat är igång och att få planera, genomföra och utvärdera det vi gör.

Nu är jag helt slut i heeela kroppen och längtar efter sängen. Ska bli skönt att släcka lampan senare men innan dess är det en del att göra. Får besök i helgen som jag längtat efter länge!


2011-09-21




H&M Conscious Collection f/w 2011.

Dagens klädsel, smink och hår
: Regnställ och snickarbyxor från Monki tillsammans med en vit t-shirt från H&M och blå/svart kofta från Topshop byttes mot blåjeans från H&M, svart linne Monki och svart stickad kofta från Alexander Wang tillsammans med ballerina från Tory Burch och Barbour-jackan. Skönt att känna sig snygg en onsdag och inte bara sliten...


Dagens låt: Äppelsången som jag hittade när jag googlade sånger till kommande minitema om... gissa vad! Äpplen!


Dagens planer
: Jobba och fika på stan med Helena.

Dagens vill ha: pengar, snart så!

Dagens inspiration: googles söksvar plus elegans...

Dagens drog: kaffe på grund av att denna onsdag gått i trötthetens tecken.

Dagens köp: en cola och en bulle på Le Pain Francais.

Dagens mums: samma som ovan.


Dagens humör: trött men ändå pigg. Glad också över mina kollegors uppmuntrande ord och beröm för det arbete jag gör.


Dagens citat: "Hon är ju 25 år... det är ju dags." Hm tänker jag... hm kanske du också tänker men vi lämnar det där.

Dagens roligaste:
att få skratta tillsammans med Helena och nu utanför arbetet även om det vissa stunder handlade om just arbetet... men även lite om planerna för helgen! Också att min fina vän Sofie har sin 25-årsdag idag! GRATTIS hjärtat!


YVES SAINT LAURENT

Hokus pokus.



Förtrollande halsband... trollas hit till mig någon? 



INTENSIV DAG

Efter en lång och intensiv dag säger jag nu god natt och återkommer imorgon igen.

MANIFESTATION

Idag var det en manifestation med lärare från hela Göteborgsregionen utanför Stora teatern mitt i stan. Min tanke var att delta men tyvärr och jag skäms så var jag alldeles för trött för att ta mig in och medverka. Tänker fortfarande på den manifestation vi hade i Mölndal innan sommaren och känner att den var bra, men att det behövs mer och är tacksam för alla som deltog idag!


Imorgon är det manifestation i Stockholm för alla lärare på Sergels torg klockan 18:30!


Jag har dock gjort mitt jobb som ombud idag för mina medlemmar, ett jobb jag tycker mycket om som jag utvecklas i och känner att jag har en roll som passar mig. Försökte sammanfatta senaste APOn som jag var på (utbildningen) plus att medlemmarna ska tycka till innan LSG vi har på torsdag.

Du som arbetar på en arbetsplats där ni inte har ett ombud tycker jag att du ska ta tag i det! Antingen att du själv vill eller frågar någon annan. Det blir med arbete ordning och reda på arbetsplatsen och du lär dig väldigt mycket om lagar och förordningar plus dina rättigheter och skyldigheter. Nu vänder jag mig till kära fina vackra Nina. Ring till din lokalavdelning och hör dig för. Lovar det är kul, utvecklande men också en del arbete! Puss på dig!

Nu ska jag sova i sköna sängen med härliga pojkvännen. Imorgon är en annan dag. Puss på er också!



HÖST HEMMA

Tända ljus, mysiga plädar och fluffiga kuddar så vill jag ha det i höst. Te också! Får inte glömmas. Att regnet smattrar mot fönstret gör inget, i alla fall inte när jag är inomhus och myser med killen. Under en tänd lampa läser jag min deckare och får massage av älsklingen och lite pill på armen så jag somnar i hans knä. Efter en arbetsdag vill jag fika med vänner på stan med en god kaffe någonstans (som jag ska göra på onsdag så det börjar bra) och gå på bio, se härliga spännande filmer som väcker känslor.

Kanske börja med att byta ut några kuddar från knalliga färger till dessa, eller så är det bra att ha knalligt då färg och ljus behövs i mörkret. Dessa från H&M Home är mycket fina, men kanske mest på bild och inte hemma för jag skulle nog tröttna fast vem vet.



Så vill jag ha det i höst. Hur vill ni ha det?



P&P ÄR ÖVER

Så... Äntligen är både pmsen och perioden över. Det innebär att även bloggtorkan är över och bristen på motivation och motion. Nu ska jag ta mig i kragen och jobba mer på det där som kallas styrka och kondition... Med början idag! Efter jobbet! Så det så!

FÖRSKOLETIDNINGEN

I torsdags var det en stor föreläsning inne på Svenska mässan med Eva Wiklund-Dahl som är chefredaktör på Förskoletidningen. Senaste numret var väldigt bra och tog upp förändringarna som sker på arbetsplatserna i och med den nya reviderade läroplanen för förskolan och förskolan som första delen i utbildningsväsendet med den nya skollagen. Föreläsningen vi var på belyste de förändringar som skett och de omformuleringar och "nyheter" i läroplanen och skollagen. Vid vissa frågor blev det luddigt som exempelvis skillnad mellan utbildning och undervisning i förskolan, men gav ändå nya infallsvinklar och mer att diskutera på jobbet. Ni som inte läst tidingen vill jag varmt rekomendera den, att ni har den på er arbetsplats för det är en tidning som passar alla som arbetar inom förskolan.





FRAM MED BARBOUR

Dags efter den här stormiga veckan att ta fram Barbour jackan och fly regnet i den. Glömmer ju hela tiden att den hänger där inne i klädkammaren och kanske beror det på att jag har ganska så svårt att styla den. Vad ska jag ha för skor? Vad ska jag ha för väska? Svårt måste jag säga... Letade inspiration på nätet och fann självklart snyggot själv, Alexa Chung i en likadan Barbour som jag själv har. Givetvis står hon i leran på någon häftig festival någonstans i England... och givetvis ser jag inte hennes skor, men antar att hon har stövlar, gummistövlar. Festival var det ju. Kanske är det så enkelt att jag kan ha vilka skor jag vill och vilken väska, men jag är ändå ganska så kräsen när det kommer till det.





På första bilden har Alexa Chung den jacka som även jag har och de andra bilderna på heta tjejer är andra i samma stuk. Hur ska jag då göra? Vad ska jag välja? Tror det blir jeans, randigt under (min fina randiga sak från Cos), min skinnväska som är i oxblodsfärg och ja... får se vilka skor det blir, kanske mina svarta Converse. Om det blir bra ska jag försöka ta en liten bild... bara om!




DAGEN EFTER ETT VACKERT BRÖLLOP

Mår jag sådär, men det beror inte för stor intag av alkoholhaltiga drycker utan för andra spöken och en djuot liggande förkylning som aldrig riktigt slår ut men ligger där och jävlas med mig. Det var ett vackert bröllop med ett vackert bröllopspar! Klänningen var magisk måste jag säga! Vi var hemma runt halv tre och vid tolv idag vaknade jag utvilad, så härligt!

Idag blir det en sväng på stan och sedan bio om killen fortfarande vill. Är också sugen på en riktigt god kaffe, kanske från det franska brödet. God söndag på er!


2011-09-10




Dagens klädsel, smink och hår
: Mjukisar på förmiddagen och nu alldeles snart blir det blå klänning från Hope, cremevit kashmirtröja från Zara, svart kavaj Monki och skorna blir det två par av. Ballerina från Tory Burch och/eller blå klackar från H&M. Vi får se vad mina fötter känner för! 


Dagens låt: Mitt bästa för dig - Grymlings


Dagens planer
: Slappa, fixa mig och sedan bröllop med älsklingen. Hans vänner gifter sig! Tjoho!

Dagens vill ha: bättre finare hy. Vad hände? Hela fejset full i prickar... SÅ tråkigt men men.

Dagens inspiration: kärlek

Dagens drog: cola.

Dagens köp: hårspray.

Dagens mums: Just nu linssoppan från veckans middag.

 

Dagens humör: myshumör!

Dagens citat: Let love in Goo Goo Dolls

Dagens roligaste: Bröllopsglädje!



AFTER WORK!

Ikväll blir det en after work med finaste Helena efter en alldeles fööör intensiv vecka. Ska bli nice och kanske blir det en räkmacka från Heaven 23, vi får se. Har hört att de är galet goda och jag som älskar räkor lär också tycka om den.

Kör på en riktig aw alltså att jag inte duschat eller så innan... som det ska vara va? Orkar faktiskt inte och imorgon ska vi på bröllop så då får jag köra på fräschheten. Bättra på mitt egentligen obefintliga smink ska jag göra och något parfymsprut blir så jag inte luktar alltför mycket förskola.

Får sätta fart nu för om 50 min måste jag kila!


EN LÄNGTAN... VERSACE FOR H&M




Jaja... En längtan efter Versace for H&M. Som vi alla fick veta i våras kommer detta att släppas 17 november och även en annan pre-spring kollektion den 19 januari online. Ska bli kul att se vad det blir för spännande. Min personliga stil är inte speciellt "prålig" men kanske finns där fina godbitar att spana in. Who knows?


LÄRARLEGITIMATION: STEG 1

Yes! Idag har jag ringt ner till lönekontoret och bett om utdrag, snarare bevis för att jag arbetat som lärare i ett år. Hon lät glad och sa att hon skulle skriva upp mig på listan över alla de lärare som ringt och vill ha samma som jag. Hon jobbar så fort hon kan med att beta av det och när hon kommit till mitt namn får jag hem det på posten.


L ä n g t a r


När jag väl fått det kommer steg två. Kan ju iof passa på att kopiera mitt examensbevis så det är klart när jag ska skicka in mina papper.

Viktigt är att göra detta innan årsskiftet då det, som det ser ut idag, kommer att kosta cirka 1500 kronor att ansöka... även för oss som redan är klara. Tänk på det alla lärare därute som kanske är som jag, något slappa och tar det när det väl gäller. Är nöjd att jag gör det nu direkt och jag ska uppmana alla medlemmar att göra lika!


GIVANDE EFTERMIDDAG MED FÖRBUNDET!




Dagen ändrades radikalt!
Haft en otroligt bra eftermiddag/APO med massa viktig information och givande diskussioner och reflektioner tillsammans med andra ombud. Känner mig så nöjd och stolt att jag är fackligt ombud och att jag tog chansen. Lär mig hela tiden och utvecklas också i min yrkesroll som jag vill. Roligt är också att jag får syssla med politik då det mer och mer handlar om just det. Kanske inte i samma mening som politikerpolitik men ja, hoppas ni förstår vad jag menar. Att vara engagerad i olika frågor, stora som små, passar mig perfekt! Att få möjlighet att påverka är också kanon.

Måste säga att om ni som jobbar i förskola/skola inte har något ombud för er på arbetsplatsen så kolla upp saken! Ni kommer att lära er mer om verksamheten, organisationen och främst om era skyldigheter och rättigheter som arbetstagare. Mycket viktiga frågor!

TVÄRTOM IDAG

Idag är jag helt slut. Trött, lättirriterad och vill egentligen dra täcket över huvudet. Men här sitter jag på en restaurang någonstans i göteborg och ska snart ha lite utbildning från lärarförbundet och känner att jag borde vara mitt allra bästa jag... Får se hur det går. Är ändå nöjd att jag tog mig hit för kry känner jag mig inte. Hoppas eftermiddagen går fort men att det är givande.

ELLER UNGEFÄR SÅHÄR!




Arizona Muse.

Ungefär så här härligt glad och full av energi är jag lite idag trots min slutkörda kropp. Ville bara ge en bild av det.


HEJ OCH HÅ!

Har egentligen inget att skriva. Är nöjd och glad. Hoppas ni också är det, känns bra med det. Puss!


SKOR SKOR SKOR

Exakt så är det nu, men också resor resor resor. Har köpt mig en biljett hem över julen idag samt biljett upp i slutet av januari då vi ska fira sötaste systern som tar sin examen och jag hoppas då min kusins plutt kommit ut!

Idag hämtade love ut mitt paket som innehöll mina nya Hunter. Perfekta och ganska så snygga är de och jag gav 500kronor mindre än vad de kostar i butik här i Sverige vilket känns bra. Annars är de rätt så dyra för att vara ett par stövlar måste jag säga.

Nu är jag inne på att köpa ett par vinterkängor att ha till, på, och efter jobbet. Jag köpte aldrig några nya förra vintern, heller inte på rean. Dock känner jag att köpet av dem måste vänta men kolla kan jag ju alltid! Dessa två har jag som alternativ just nu och kommer båda från ecco.




Praktiska och snygga måste jag säga att de är! Håller värmen gör de också, men priset är rätt dyrt. Är de hållbara? Någon som vet? Jag har aldrig lagt stora pengar på sådana här skor så jag vet inte. Har kvar samma gamla kängor från högstadietiden (skäms något) och vill verkligen ha nya. Tänker att det kanske kostar mycket för plånboken idag men om de håller i flera år är det ju bättre än att köpa nya varje säsong. Eller? Nåväl... Det blir ett bekymmer eller beslutsfattande i oktober eller något känner jag. Innan dess kör jag på mina stövlar och när det blir kallare blir det värmande sockar i. Bara så ni vet!

Nu är det dags att borsta gaddarna och krympa ner i sängen med min bok och be killen värma mina fossingar. Idag har jag frysit och varit blöt av allt regn. Blev helt genomvåt under min cykeltur till jobbet och när jag skulle hem hade inte regnjackan torkat. Så kan det gå. Brr. Hoppas ni får en god natt! Det ska jag försöka ha.


DRÖMMER MIG BORT...




Efter en hektisk dag på jobbet drömmer jag mig bort till ställen som dessa. Här sitter vi och beskådar utsikten uppe i Lappland när vi var där hela familjen i april. Otroligt vackert och fridfullt. Allt annat än den här måndagseftermiddagen där vi hade hysteriska barn som dansade väldigt länge till musiken vi spelade. Kul förvisso men även energikrävande då de antingen ramlar på varandra eller dansar något för nära och den andra inte uppskattar det. Sen tusen andra saker de kan göra, ja ni förstår! Nu ska jag vila lite och kanske spela lite tvspel.


SÅ JÄVLA BRA HELG

Hittills så jag går av! Fast på ett bra sätt då såklart. Jag vill bara hoppa och jubla, hela jag sprudlar av glädje och energi. Känns som jag vill ut och springa när jag kommer hem eller i alla fall frigöra massa energi. Jag har spenderat fredagen och lördagen med människor som betyder så sjukt galet mycket för både i historien, men också nu och i framtiden. Jag har varit tillsammans med mina vackra, fina och underbara systrar och vi har bestämt oss för något vi inte gjort tidigare, ska bli helt fantastiskt att åka iväg med dem! Att få vara nästan två dagar med pappa och hans fru har gett mycket energi också plus min fina snälla bror som vi firade av igår då de idag åkt upp till norr för älgjakt. Han blir 33 år på tisdag och jag köper fortfarande säkra roliga presenter till honom som jag alltid gjort. Känns skönt att jag ändå känner honom så väl! Nu ska jag läsa i min nya bok jag köpte igår, ska bli spännande. Del tre i Mons Kallentofts böcker. Hittade också en tidning här bredvid mig som handlade om hälsa. Ska luslösa den sen! Hoppas er söndag blir fin, vädret är ju kanon!

DÅ ÅKER JAG!

Ja nu är allt packat och maten intagen. Spårvagnen och flygbussen väntar liksom flyget. Hörs igen på söndag då jag är hemma igen! Hoppas er helg blir fantastiskt bra och att ni får andas ut... Det ska jag göra med lite östkustluft, äntligen!


TRÖTT SOM EN TOKA

Idag är den här tjejen trött, grinig och irriterad. Det som började så bra i måndags försvann idag när ena kollegan är ledig med komp så vi inte har någon vikarie och den andra är hemma med sjukt barn... Där stod jag ensam i morse med 11 barn och som tur är kunde en annan personal hjälpa mig. Det råkade också bli den personen som uttalat sitt agg mot mig. Jag orkar egentligen inte bry mig utan inser att vi är heeelt olika. Hon kan också tydligen allt så vad finns där att säga... Ikväll åker jag i alla fall hemåt, alltså till sthlm och ska träffa familj och vänner. Ser fram emot imorgon då jag ska hänga med gosigaste nina! Nu ska jag läsa lite innan rasten är slut. Ciao!

RSS 2.0