2011-05-30

Härliga måndag!

Idag visade det sig att flera barn varit och fortfarande är sjuka i feber och magsjuka i helgen. Känns sådär måste jag säga, men vi fick mycket gjort idag. Min sista IUP är skriven för i vår och det barnet ska även sluta i juni så avslutningssamtal ska ske här snart. Även förberedelser inför hösten har påbörjats så som tema. Nästa termins tema blir Grodan och vännerna. Grovplanering är spikad, nu ska den finslipas. Hoppas kollegorna godkänner den.

Under sångsamlingen var barnen inte riktigt med, kanske för att det var måndag och så få barn. Mest kollegan och jag som hördes. Spelade på våra egengjorda maracas (hett tips!) som vi kommer att ha kvar i höst. Ska även försöka skapa egna trummor av något slag.

Under mellanmålet gick jag över och hjälpte en annan avdelning. Det går äldre barn (4-5 år) där vilket är roligt, kul att samtala och diskutera olika saker med dem. Slutade tidigt och gick ner till Mölndals centrum för att uträtta lite ärenden. Något stort kommer att ske detta året. Vad det är får ni veta längre fram.

Nu ska vi se klart Seven här. Har sett den filmen tidigare, men aldrig slutet. Bäst att inte missa det igen tycker jag. God natt med er!


KÄRLEKEN




Allt började en dag i maj 2010
, faktiskt den här helgen som var för ett år sedan. Vi träffades ute på krogen och klickade direkt. Han hjälpte mig från en lite för påflugen kille som gärna ville stöta på mig. E spelade min kille och höll om mig så den andra killen skulle försvinna. Tack för det.

Efter den kvällen pratade vi på Facebook om ditt och datt, lite då och då tills den dagen kom då vi skrev varje kväll. Båda loggade in just för att vi ville prata med varandra. Jag flyttade ner till Göteborg i mitten av juni men åkte sedan iväg på lite resor och kom hem igen i mitten av juli. Första helgen jag var hemma träffades vi igen ute på krogen. Det blev en efterfest och vi fortsatte skriva med varandra på Facebook (Facebook är bra!). En kväll beslöt vi oss för att ses, typ veckan efter. Han kom hem till mig då bästisen var bortrest, detta var mot slutet av juli och vi spelade Alfapet, drack vin, kollade film. Klockan blev mycket och hans sista buss mot Kungälv hade gått. Han frågade om han fick sova kvar och jag kunde inte blivit mer glad. 

Vi fortsatte ses ute på krogen, eller egentligen när vi skulle hem. En natt när jag var ute och han hemma tog jag en taxi till Kungälv som han pröjsade. Mötte upp mig mitt i natten, mitt i centrum och visade mig var han bodde. Då bodde han hos sin mamma efter ett taskigt förhållande han gladeligen nyligen tagit sig ur (att inte vara kär i den man är tillsammans med har vi båda varit med om så det hade vi gemensamt). Varje gång vi möttes upp ute slappade vi till sena eftermiddagen/kvällen dagen efter, ingen ville slita sig från varandra tills det väl gällde.

En sorglig dag i september bestämde sig min bästis/kombo att flytta hem till Stockholm igen, då jag var förkrossad kom E hem till mig när hon åkt. Han tröstade och fanns där, hela tiden. Vi tog också en weekend i Köpenhamn tillsammans och det var då, när vi hoppade och studsade tillsammans på Köpenhamns gator som jag insåg att jag är störtförälskad i den här människan. Senare har jag insett att känslorna kommit långt tidigare, men att jag höll tillbaka för att inte rusa fram och för att jag inte var säker på honom.

Vår dag, vårat datum är 15 oktober, men jag har ändå firat lite i smyg den här helgen. Det var ju ett år sen jag träffade min älskade för första gången.


UNDERBARA BARN/MORSDAG




En liten och en stor.

Tänk att barn kan sprida sådan enorm glädje!
Att endast en två dagar gammal människa ger sådant lugn och glädje och hopp om framtid är otroligt. Igår hälsade vi på killens syster, kille och son. Kärlek för två personer samman och skapar en tredje. Nu längtar vi så tills vi får vår egen... eller två.

Kom precis hem från Kungälv där min pojkvän kommer ifrån. Först var tanken att vi skulle träffa hans mamma hemma hos henne, men sen ringde hans syster och bad oss komma dit. Jag har haft en alldeles sjukt bra eftermiddag tillsammans med dem alla. Lillpojken, systern, hennes kille, deras mamma, pojkvännen och systerns killes dotter. Flickan och jag har haft picknick i vardagsrummet, lagat mat på hennes rum, sjungit Popular och läst sagor. Hon är fyra år och helt underbar och lätt att tycka om. Har även gosat med lillkillen, hade honom i min famn. Till en början var jag asstel och skraj, men sen släppte det. Tillsammans har vi alla ätit köttfärslimpa och fikat budapestrulle och firat mormor och mamman.

Vi fick åka med killens mamma hem ända in till stan, vi storhandlade tillsammans och sen körde hon hem oss. Hon är också underbar. Fantastisk. Hela familjen är lätt att tycka om. Känns också galet skönt att de tycker om mig också, vi klickade direkt. 

Innan vi åkte ut till Kungälv gick vi på stan. Lite har jag betat av från listan som exempelvis att köpa tillbehör till min cykel. Imorgon ska den fixas av killen. Han ska också fixa balkongen och städa badrummet. På så vis är det bra att jobba heltid så han tar tag i sånt när jag inte är hemma. Han jobbar ju självklart också men inte varje dag. Hittade även ett fint linne från Topshop och en snygg linnekavaj från Zara... Jag som inte hade några pengar, men fina är de!

Nu ska vi lägga oss på soffan och dega efter en grå men perfekt söndag. Puss på er!


LISTA IDAG IGEN

Tar en titt på gårdagens lista och konstaterar att det inte var mycket som blev gjort. Alltså kör jag samma idag igen och hoppas på att den blir klar. Även lite nytt har tillkommit.


  • Köpa morsdagpresent till killens mamma
  • Tripp till Kungälv för middag
  • Storstädning (endast badrum kvar)
  • Fixa balkongen (inför fönsterbyte i veckan)
  • Fixa cykel
  • Storhandla
  • Rensa och sälja kläder (hittat två väskor som ska säljas)

Vad gjorde vi igår då? Hela rummet, hallen och köket blev grundligt städat och det är så skönt. Fixade oss snabbt och åkte till Östra sjukhuset och hälsade på lillkillen och de stolta föräldrarna. For sedan till IKEA, jag som inte skulle shoppa, handlade upp halva varuhuset känns det som. Som alltid med IKEA så försvinner sakerna direkt när man kommer hem. Det enda som syns av det vi köpte är en bordslampa som passar helt galet bra på hyllan vid soffan. Blivit mer hemtrevligt nu när E flyttat in och vi fått upp gardiner, hyllor och lite annat.

Nu blir det till att fixa sig och bege sig ut för alla ärenden. Hoppas er söndag blir bra och njut av vad ni än gör! Den här söndagen kommer aldrig mer tillbaka.


EN SUDDIG NATT...




... och kul hade vi!



FULLSPÄCKAD HELG?

Den här helgen har ett fullspäckat schema. Finns flera göra som måste genomföras. Då räkningarna inte lämnade mycket över för komsumtion den här månaden och att sommaren som snart knackar på dörren kräver lite stålar har jag insett att det är hög tid för att fixa min cykel. Blir inget busskort utan cykel till jobb och ner på stan, bra för konto och kropp.

  • Storstädning
  • Fixa balkongen (fönsterbyte)
  • Fixa cykel
  • Storhandla
  • Rensa och sälja kläder
Hela helgen ska självklart inte gå till endast detta. Blir förmodligen en tripp till Kungälv och även en sväng ner på stan för en god kaffe och titt i någon butik, fönstershopping. Vi får se hur det går...

Nu ska jag i alla fall börja beta av listan och börjar med ettan, storstädning. Britney Spears är på stereon (blir roligare att städa till gammal musik) och disken är diskad, alltid en bra start!



MYSFREDAGSMUSIK









När något känns tungt plockar jag fram Bruce Springsteen. Alla tunga frågor och tankar som just nu bara ger mitt huvud värk vill inte försvinna. Sånger om det lovade landet och tankar om kärlek och vänskap hörs i min lägenhet. Musiken får mig att fortsätta tänka, men gör det hela lite lättare. Springsteen är min idol, han kommer alltid att vara det oavsett, det bara vet jag. Clarence Clemons saxofonsolo i Jungleland är underbart vackert, om ni inte hört det så lyssna.


STOCKHOLMSHELG










En underbar dag i maj som jag fick spendera med mina underbaringar.

I början av maj åkte vi ju upp till Sthlm för att hälsa på familjen och vänner. Nu äntligen har vi fått fram bilderna vi tog då. Stockholm är såå vackert på sommaren. Den här dagen var vi på Djurgården och hade picknick med sötnosarna. Det är även skönt att flygbiljett upp i sommar redan är bokad och betald, då väntas utöver häng med familj och vänner även skärgård och middagar i sommarsolen.


OM TIO ÅR...

Var är jag om tio år?

Jag vet vad jag vill och vad jag inte vill, det är klart. I mina drömmar är jag tillsammans med E, har flera barn, hus och ett lyckligt liv. Alltså som idag fast större familj. I mina mardrömmar är jag singel/ensamstående, längtar till det som en gång var, kan inte gå vidare och deppar ihop totalt. Jag drömmer verkligen stort om den stora familjelyckan. Vad som får mig att tro att den drömmen kommer att bli verklighet är att jag idag inte är ensam om den stora drömmen. E och jag passar helt perfekt tillsammans och kompletterar varandra. Jag kan inte vänta till att utvecklas vidare med honom, vi vill uppleva allt tillsammans och leva livet. Känns som att den här dagen kommer att behandla stora livsfrågor i mitt huvud.



DET BLEV EN POJKE!

Inatt ringde killens syster och berättade att hon fött en son. Fy fan vad vackert och underbart! I helgen ska vi hälsa på dem och bara vila ögonen på detta under. Imorse när jag skulle lämna min kille pussades vi länge och gosade. Tänk hur andras lycka smittar av sig så lätt. Allas liv har liksom förändrats en smula, fantastiskt. Den här fredagen känns överlägset som den bästa på länge.


2011-05-26

Ingen vanlig torsdag. Att det snart kommer en liten bebis till världen och att det är sista dagen för vårat tema med barnen har gjort den här torsdagen till väldigt speciell. 

Idag har jag agerat plåster på ett barn som på senare tid eskalerat i sitt negativa beteende gentemot de andra barnen i gruppen. Får ständigt hålla koll på vart barnet befinner sig och gör med och mot barnen. Självklart håller jag mig på min kant så barnet inte uppfattar att jag punktmarkerar den, sen om barnet förstår att jag gör det vet jag inte. Rivmärken och slag sker dagligen och det är svårt att hålla humöret uppe ska jag säga er. Jag jobbar också aktivt med att bekräfta barnet vid positiva handlingar och när barnet bara leker. Det får ju inte bara bli negativ kommunikation mellan oss.

Annars har dagen varit okej, gått fort som alla arbetsdagar gör nuförtiden. Haft rytmik, sångsamling, varit ute och inne, läst böcker och vilat. Tyvärr fick vi skicka hem två barn som vi misstänker är magsjuka, inte så mysigt. Imorgon kommer kollegan tillbaka så vi blir ordinarie personal igen, ska bli så skönt! Då blir det en mer vanlig fredag.


WORKING OUTFIT

   


Säker uniform.

Jag känner mig alltid så oerhört snygg på jobbet, eller inte. Måste dock säga att snickarbyxor är praktiska, bekväma och tåliga när det kommer till arbete med barn. Byter alltid om till dem när jag kommer till jobbet och jag kan lätt fylla alla fickor på byxorna med olika saker som näsdukar, jobbtelefon, post-itlappar osv. Klockrent.


SNART MORBROR OCH MOSTER...

Min killes syster, min svägerska, har idag äntligen åkt in på BB efter att hon gått två veckor över beräknat datum. Vi är superpirriga och hoppas verkligen att barnet är på väg och att hon inte blir hemskickad. Vi väntar på uppdatering hela tiden, svårt att slappna av.

Ska bli så underbart med en liten knodd att gosa med vid besök hos dem. Då killen blir morbror passar jag på att titulera mig moster. Iiih känns det i kroppen!


2011-05-25

Vaknade tidigt av en asjobbig väckarklocka. Upp, duscha, äta frukost, springa till spårvagnen och sedan traska upp till jobbet. Äntligen framme på jobbet där jag möts av glada barn som ropar mitt namn, alltid lika trevligt! Sedan var det full rulle.

Den här veckan har förmiddagarna varit intensiva, men eftermiddagarna lugna. Idag var en sådan dag. Satt med två barn efter halv fyra som ritade och skrev massa tillsammans. Jag kunde i lugn och ro ställa iordning vår nya hylla som kom idag. Annars har onsdagen behandlat oss väl. Storm utomhus, fått jaga några barns hattar som blåste iväg, men annars inga större konstigheter.

Imorgon torsdag, då ska vi ha rytmik med barnen som de uppskattar mycket. Vara på gården och förbereda oss inför avskedet av våra Barbapapafigurer. De ska tillsammans med duvor flyga iväg på fredag. Kollegan är fortfarande hemma, men imorgon får vi en vikarie som anlitas ofta och som haft tjänst på förskolan, det känns tryggt.


UT I SPÅRET

Älsklingen kom och mötte mig på jobbet idag! Med löparkläderna på sprang vi upp på Safjället och sprang hela vägen hem. Känns otroligt bra att bara sådär direkt efter jobbet beta av träning tillsammans med någon annan, ensam blir det sällan av för min del. Så nu ligger vi här nytränade, nyduschade och redo för middag. Idag blir det fiskgratäng och potatis med sallad, så härligt att bli serverad detta då jag är sjukt trött efter dagen. Mer uppdatering senare.


2011-05-24

Oh my... Vilken dag!

Kollegan var fortfarande hemma med vård av sjukt barn, fick en vikarie vi inte vill ha en gång till. Imorgon kommer kollegan inte heller, har bett om en annan vikarie så vi får se hur det går. Alla är inte lämpade att arbeta med barn, det är lika säkert som att flygbolagen gärna slipper aska från Islands vulkaner.

Dagen har ändå flytit på bra, haft saker att göra hela tiden förutom nu på eftermiddagen, eller det finns ju alltid saker att göra men med endast två barn kvar efter mellanmålet kunde jag smita lite tidigare hem. Så skönt faktiskt, får passa på att gå när jag väl slutar och inte jobba över. Hade ett utvecklingssamtal idag också som gick strålande bra. Föräldrarna var så nöjda och positiva till förskolan och allt vi gör, alla tre gick från samtalet med leende på läpparna.

Allt som allt en bra dag. Skönt.


INTE SÄGA INTE

Just det, inte säga inte. Istället tala om för barnen vad de kan göra som exempelvis att gå inomhus istället för att springa. Ganska enkelt exempel, men ack så svårt att genomföra alla gånger och speciellt när barnen är i värsta trotsåldern. Våra barn, vissa av dem, eller de flesta är i den galnaste crazytrotsåldern. Men det är bara att inte säga inte... eller?


NYTT KÖK?



Kök från google.se

Satt hela förra fredagskvällen och funderade på hur vårat nya kök skulle kunna att se ut i framtiden. Vad vi vill ha ut av det och hur vi skulle kunna göra om. Fastnade på IKEAs köksverktyg där man själv kan skapa utifrån deras produkter. Vi satt i kanske 1,5 timme med detta och det var riktigt roligt. Tyvärr blir det ju inte riktigt som vi vill ha det men gav ändå en fingervisning av vad vi kommer att behöva och kostnaden. Speciellt allt vi behöver tänka på när det väl gäller. Har även suttit fler kvällar med detta och det blir nya olika kök varje gång med vissa gemensamma nämnare som vita skåpluckor, ekbänkskivor, induktionshäll och lite annat. Senaste vi gjorde blev riktigt bra! Nu är frågan hur vi rent praktiskt ska lösa detta. Från min sida lutar det åt att anlita någon att riva mitt gamla kök då det är 60 år gammalt och sitter där det sitter. Vi får se hur det blir, men att det blir av är redan klart. 


RAST OCH SELLERI

Är helt totalt besatt av selleri. Innan jag sprang till bussen imorse hann jag med och dela upp några selleri så att jag nu har några att knapra på på rasten. Irritationen vill inte riktigt släppa, du vet den jag hade igår. Tror att det har med de tre bokstäverna PMS att göra. Så snart lättar det. Kom på mig själv nu på rasten att jag ändå satt och jobbade, måste lära mig att stänga av jobbgörat när jag bara ska koppla bort det. Är likadant när jag kommer hem, det första jag egentligen gör är att blogga om jobbet och då släpper jag det inte. Borde faktiskt kallas för reflektionstid och således ingå i min arbetstid. Vad min arbetsgivare säger om det har jag ingen aning om, troligtvis att det verkligen inte är arbetstid och det vet jag ju, men ändå.  Så nu har halva rasten gått åt att skriva om just jobbet, igen, fast även lite kort om selleri. Men vi får helt enkelt höras senare. Hej så länge!


SECONDS/VÄLGÖRENHET

Det blev en rensning av garderoben igår, vissa plagg åker till välgörenhet andra plagg har jag lagt upp på Seconds. Redan nu har jag ett bud på en kavaj, kul! Så finurligt att det jag inte vill ha kvar vill någon annan ha, tokbra.

Vill ge rådet till alla er därute att verkligen gå igenom era kläder, känns liksom bra i kroppen att veta att någon annan som verkligen behöver hjälp kan få det genom mina kläder. Då min garderob ständigt växer är det känns det bara skönt att "bli av" med gammalt och in med det nya... så de syns.

Om jag kunde skulle jag även skänka lite frid till den ensamma stackars själ jag vet finns där ute som så desperat försöker komma på bättre tankar.

God natt och sov gott! Imorgon är det tisdag, blir nog en bra dag!


PERFEKT BESKRIVANDE BILD!




Daria Werbowy, skitsnygg.

Ungefär såhär mycket orkar jag bry mig om vissa saker. Skakat av mig irritationen och skiter i det som för mig inte rör mig i ryggen, egentligen. Tack för att ni lyssar/lyssnat! Ni är bäst!


2011-05-23

Oj vad jag är trött, men inte ska jag låta bli att skriva för det. När jag kom till jobbet idag möttes jag av en vikarie, ena kollegan var hemma för vård av sjukt barn. Jobbigt tänker jag då de vikarier vi haft varit urusla. Men den här kvinnan var kanonbra och var tydligen hos oss när jag var magsjuk så det var perfekt.

Dagen flöt på bra, vi var ute större delen av dagen. På samlingen sjöng vi några nya låtar med midsommartema. Bara fyra veckor kvar snart... inga planer för den dagen. Vad göra? Aja ett senare bekymmer. Barnen uppskattade de nya sångerna och sjöng på Små grodorna utomhus också. Kul!

Fick mig lite utvecklingstid som vi kallar det (planering/barnfritid på andra ställen) och kunde skriva klart en IUP. Har utvecklingssamtal imorgon och det är lite klurigt att skriva just den IUPn. Nåväl... Läste mailen också där vår chef skrivit att det gått runt en man på skolan som tillhör enheten. Han hade tydligen stulit en jacka, mobiltelefoner och hemnycklar. Hur tänker vissa människor? Hur fungerar dom? Hur kommer man ens på tanken...? Blir så arg. Följande frågor leder mig vidare till andra tankar. Ungefär som att vissa människor tror att de kan skriva vad som helst om vem som helst helt öppet för att de är upprörda, sårade eller ledsna. Detta med en förhoppning om att andra inte ska reagera. Alla har vi gränser som måste respekteras även om andra är upprörda. Tycker att folk ska sluta skriva om andra om de inte kan stå till svars för det.

Avslutade arbetsdagen ute i solen med gosungarna och lagom till jag skulle gå hem kom molnen. Skönt då jag är astrött och vill vila lite. Tur att min karl är så fantastisk att han lagar middag idag igen, igår blev det färsbiffar med fetaost, idag blir det vitlökskyckling i ugn och ris. Mumsiga rätter! Avslutas med kaffe och kladdkakemuffins från igår. Även film står på kvällens agenda och myspys.


TIDIGA MÅNDAG




Tidig morgon i Central Park, vackert.

Det är tidigt, men kunde vart tidigare. Dricker mitt morgonkaffe efter en snabb frukost med E, han rusade till jobbet. Längtar för hans skull till han börjar plugga så slipper han pendla så långt varje dag.

Nåväl, idag är det den stora dagen. Jag ska skriva på det nya anställningsavtalet och verbalt peka finger åt min chef, fast på ett mer classy sätt. Vill så gärna knäppa ett kort på hennes min när jag säger det jag ska säga, tyvärr går det nog inte. Konstig situation i sådana fall.

Börjar om en timme, jobbar sent idag, men jag längtar faktiskt till mina barn.


FYRA FINA



Fyra fina från H&M.

Hittade dessa fyra vackra ting på H&Ms hemsida nyss. Sitter här och funderar över vad som inte finns i min garderob och kommer fram till att jag knappt vet vad som finns. Funderar vidare på om jag ska göra en rensning och ge lite till välgörenhet. Då gör jag något fint för någon annan och rensar ut så jag kan få in mer fint för mig. Det blir nog kvällens göra.

 


SÖNDAGSBAK

Hittade ett recept på kladdkaksmuffin som jag skrivit av min barndomskompis för väldigt längesen. Dessa har jag nu bakat och de blev supergoda! Till eftermiddagskaffet och en film vi hyrde igår har vi nu degat i soffan. Nu är jag rastlös igen, måste upp och göra något. 


SAKNAR... SAKNAD?

Mitt liv här nere är väldigt bra, ingen tvekan om det, men jag saknar även väldigt många. Familjen är på långt avstånd och mina vänner med. Fast det värsta är nog inte avståndet, för det finns tåg och flyg. Det värsta är nog att inte känna sig saknad när jag själv längtar ihjäl mig efter mina vänner. Skrev för några månader sedan ungefär likadant inlägg. Tankarna kommer, passar jag när det passar dem eller när undrar någon om mitt liv? Jag hoppas i alla fall inte att mina vänner känner att jag inte bryr mig om dem...


UNDERBARA SÖNDAG!

Jag är inte bakis! Helt jävla underbart! Vaknade nio och fixade frukost åt min sovandes man. Han blev mycket glad över en färdig frukost, det händer inte ofta ska jag berätta då det är mest han som fixar frukost åt mig. Nu har vi druckit morgonkaffet och löst lite korsord. Snart ska vi bege oss mot Järntorget och gå i lite affärer, ska leta gamla ramar och annat skoj. Blir nog en tripp förbi Lexington på NK, älskar deras kläder!

Just det, vi har en utmaning idag. Vi ska skriva ner alla låtar vi nynnar på på en dag. Redan uppe i sex låtar. Sitter också just nu som Dj på Spotify, söndagsmusik är mys. Det är uppskattat må jag säga!

Även kameran följer med trots det väntade regnet! Hörs sen!


KAFFE OCH TANKAR

Nu ska jag ta mig en kaffe och fundera ut vad jag vill göra ikväll. Har tusen förslag, men ändå inte sugen på några av dem. Vill heller inte ligga hemma på soffan och dega. Helst av allt vill jag resa långt bort, kanske en tripp till Kungälv? Inte så långt bort men ändå miljöombyte. Träffa mamman och mysa. Hm. Vi får se. Hoppas ni har en trevlig lördagkväll!


NAMNSDAGSPRESENT


Skjorta från Lindex.

I veckan hade även jag namnsdag. Detta uppmärksammade min kille med att köpa två presenter till mig, den här skjortan är en av dem. Det är verkligen en sommarskjorta som jag kommer att ha till bland annat mina Levi's 501:or. Gillar också att den är lite genomskinlig, snyggt med en fin bh under som jag vet att han gillar. Hihi. Tack sötis, blev jätteglad!


GÖTEBORGSVARVET 2011



Bild från varvet 2010.

Idag springer tiotusentals galna människor Göteborgsvarvet. Var en sväng på stan nyss, tog vagnen in för att handla lite vin och en namnsdagspresent till min kille (han hade namnsdag i veckan). Jag tänkte att jag kunde gå hem då alla spårvagnar antingen är avstängda under loppet eller omtrafikerade. Jag gick från Brunnsparken och vidare upp för Avenyn, hela vägen var proppfull med människor. När jag kom till Götaplatsen hade de satt upp en enorm skärm där de sände loppet live, jag stannade och kikade lite. Det är sån trevlig känsla att se alla dessa människor som hejar på dem som springer.

Nästa år ska jag nog planera den här helgen bättre, kanske ta en picknick och själv heja någonstans i solen. Och vem vet... om några år när jag är vältränad kanske jag springer. Det skulle inte vara så dåligt, rätt bra faktiskt! 


SOVMORGON

Vaknade för inte så längesen. Har verkligen sovit ut den här morgonen efter en ganska så tung arbetsvecka med övertid och annat spännande.

I torsdags var min kollega och jag i skogen hela dagen tillsammans med åtta barn. Vi gick upp på Safjället med vagnar, mat och andra nödvändigheter för att stanna en hel dag. Lunchen var helt fantastisk, de åt soppa ur kåsor med sked. Även vilan gick bra, fyra barn somnade under en gran och fyra barn i vagnar.

Barnen var sysselsatta hela tiden och kom på nya lekar som alla deltog i. De tittade också på småkryp som kom ner från granen och springa runt i skogen var en klar favorit. Detta är något vi kommer att arbeta med mycket under hösten och några till gånger i vår/sommar. Utomhuspedagogik är för mig helt klart den bästa arbetsformen med barn i förskolan, vilka möjligheter det finns!

Innan sommaren ska vi i arbetslaget gå på en föreläsning om utomhuspedagogik och den nya läroplanen, hur vi kan arbeta utifrån den. Sen ska vi även göra ett studiebesök på en "I ur och skur" förskola i kommunen. Allt för att få insipration och kunskap om utomhuspedagogik och praktiska saker.

Håller nu också på att läsa boken Småbarns utevistelse av Ann Granberg. Mycket bra bok som beskriver utifrån teori och praktik. Hett tips!

Nu ska jag försöka lägga jobbet åt sidan denna helgen och bara njuta av ledighet!


ABSOLUT ICEBAR










Absolut Icebar Jukkasjärvi.

Firade en 50-åring i början av april uppe i norr på ishotellet med släkt och vänner. Även första gången min kille träffade heeela tjocka familjen. Det var galet lyckat och pappa är nästan kär i honom. Även mina plastsyskon och min kille klickade väldigt bra. De ska faktiska komma ner nästa helg, något vi bestämde då i isbaren som förövrigt va sjukt ball! Nu blir det en sen middag som E står och lagar, han gör god mat! Mums!


HÄRLIGA FREDAG!

Helt fantastiskt underbart roligt att gå på helg nu! Har haft en toppendag och fattat beslut om framtiden, stora beslut. Även haft två helt perfekta dagar tillsammans med barnen och min kollega. Ska skriva mer om det i ett annat inlägg.

Så vad händer ikväll då? Jo. När min karl kommer hem ska vi städa hela vårt hem, gå på långpromenad i solen, handla middag och MYSA. Får se om det blir i den ordningen, myset kommer nog finnas där konstant som alltid. När jag vaknade i morse log han mot mig (jag såg ut som ett troll/monster i håret) och sa att jag var galet vacker och att han kunde äta upp mig. Jag tog emot komplimangen med en tanke att det säkert är sant, men att jag inte alltid ska gå och lägga mig med blött hår och inte fixa det på morgonen. Nu gjorde jag ju det men han hann springa till spårvagnen innan.

Nu kom han hem! Ska pussa honom!


MALDIVERNA... DRÖMMEN?




Fick hem senaste Elle
för någon dag sen där Josephine Bornebusch hade gjort ett resereportage om Thaiti och Bora Bora. Hela numret har ett bröllopstema så jag antar att dom hade denna paradisö i söderhavet som förslag till bröllopsresa. Vi föll direkt. Gick till och med in på Four Seansons hotell på Bora Bora och kollade priser. Galet vackert och en helt underbar plats att tillbringa med sin älskade. Vi är ju långt ifrån giftermål och därmed också bröllopsresa, men våra drömmar klickar så bra. Det är svårt att inte leva i drömmen. Priserna då för detta vackra lyxhotell med bungalows ute i vattnet med privata bryggor mot havet eller bergen var skyhöga.

För att fortsätta på samma tema, drömsemesteröar, fortsatte vi sökandet och hamnade i Maldiverna. Billigare men ändå inte billigt... om ni förstår vad jag menar. Vackrare platser är svårt att hitta enligt oss. Detta blir definitivt ett alternativ när tiden är inne.


SOVDAGS

God natt och sov gott! Den här dagen har varit lång med bland annat två utvecklingssamtal. Blir en lång dag imorgon också så nu passar sängen och min bok väldigt bra.



SOMMARKLÄNNINGEN



Klänning Lindex, skor halsband H&M.

Min sommarfavoritklänning redan nu kan jag ju säga. Sjukt fin på och tillsammans med olika accessoarer går det att variera och bära hur ofta jag vill. En sommardrömsklänning kanske? Att dansa runt i hela sommaren... det blir perfekt.


MANIFESTATIONEN I GP

Den uppmärksammades, manifestationen som Lärarförbundets medlemmar hade förra onsdagen! Mer av detta hoppas jag på! Kom ihåg, ställ krav! Vi är viktiga nu och i framtiden därför måste det satsas på skolan.



PEPPBILDER




Vogue Paris maj 2011.

Blir galet peppad av den här bilden! Ska ha den som motivationsbild när allt annat känns lite sådär. Somnade nu på eftermiddagen och när jag vaknade hade jag sjukt ont i halsmandlarna. Det river när jag sväljer... men! Kom över denna och allt känns lite bättre, faktiskt. Och bättre kommer det att bli! Myskväll på schemat när E kommer hem. Har saknat honom idag, vissa dagar vill vi bara stanna hemma och gosa hela dagen. Idag var en sån då vi har smsat och pratat på våra raster. NU vet jag att jag tjatar om honom och vår lycka, men det får ni ta! Aldrig känt så här tidigare... PEPP PEPP PEPP!


VACKRA KLÄDER




Del av garderoben.

Inser nu när jag inte bor själv längre att vi är i stort behov av att skaffa mer utrymme för kläder. Fast då kanske mest för mina, killen har inte mycket kläder efter att vi gick igenom hans garderob innan han flyttade in. Där denna klädställning står idag kommer det ställas en fristående garderob med lådor istället. Blir nog en bra lösning. Tråkigt är att jag inte kommer att se mina fina kläder lika mycket... svårare att välja plagg då. Fördelen blir att det inte ger ett lika stökigt intryck som nu kanske. Sedan tycker jag att vackra kläder är som konstverk. Skor till exempel, visa dem istället för att ha dem gömda i garderoben! Likaså väskor, vackra väskor. Fram med dem är mitt tips.


TJEJKVÄLL MED EN OSCAR




Söt och jag.


Var hemma hos L igår och tittade på Eurovision och visst var det spännande! Var ovanligt många bra låtar i årets final tycker jag, riktigt roligt! Ls vän Oscar kom förbi, en trevlig prick som livade upp stämningen. De dansar salsa tillsammans och jag blev så sugen att fråga Eric om han vill göra det med mig. Röra på höfterna tillsammans vore askul... och sexigt. Självklart lyssnade vi på Om sanningen ska fram och Veronica Maggio. Helt perfekt!

Drog vidare till Lounge och festade loss innan jag åkte hem till den varma sängen. Älskling har tagit hand om mig idag, vilket var helt OK då det regnar ute. Det är sjukt mysigt att ligga i sängen tillsammans, se film och se regnet falla.

Nu ska vi fixa lite här hemma, få upp några hyllor och lite annat smått och gott. Hoppas helgen varit bra och söndagkvällen blir mysig! Puss på er!


SOMMARPLÅGAN



Om sanningen ska fram - Eric Amarillo

Sommarens plåga? Jag gillar den och den nynnas på här hemma konstant. Snart nynnar väl också katten på den... Den är sådär lättsam och trallvänlig precis som sommaren är. Ljus och härlig. Vissa säger att den är hemsk, men lyssna på texten, tycker faktiskt om den om man tänker ett steg längre än att bara höra "vill du ligga med mig då". Fast som sagt, kanske inte jordens största mest genomtänkta poesi bakom. Gillar att den driver med det där typiska som så många strävar efter, det idylliska på något sätt. Som till exempel att spela gitarr vid lägerelden och sjunga de där låtarna som idag känns så, jag vet inte men... fåniga på något sätt. Detta är ju mina tankar kring det hela. Kanske övertygas jag någon dag av att det finns charm i det med, strävan efter att göra det man borde tycka om. Ett annat exempel är att sjunga karaoke. Jag är inte tråkig för att jag inte vill sjunga dåliga låtar inför andra, nä det är bara så att alla inte tycker lika. Aja. Här är i alla fall några rader från låten:

... Om jag ger dig mina tårar,
men är stark när du är svag.
Spelar sweet home Alabama, 
på en lägereldsgitarr.
Om jag är säker på mig själv,
men aldrig är för självgod.
Om jag är en alfaman i sängen, 
men aldrig bråkar.
Vill du ligga med mig då om sanningen ska fram...


STANDING IN A TREE




Vid norrviken.

Bilden togs förra helgen när vi var uppe. På söndagen gick vi en långpromenad då jag visade E runt i området där jag växt upp, vi har inte hunnit med det vid tidigare resor och nu var det helt underbart väder. Längesen jag klättrade i träd och när man har en kille som är påhittig kan man göra vad som helst! Minns helgen med glädje och kan egentligen inte vänta tills vi ska upp nästa gång.

Nästa gång jag kommer upp måste jag också träffa systrarna N för det var alldeles fööör längesen nu. Får passa på att gratta M här också eftersom jag glömde av det när vi pratade tidigare. GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN! Hoppas det är lugnt nu hihi.

Snart ska jag fixa iordning mig, ska möta upp I för en förmiddagsfika på stan. Sedan några ärenden inför kvällen innan jag drar mig hemåt och slappar. Just det! Ska inviga väskan också. Tjoho! Hoppas er lördag blir tokbra!



LÅNG DAG, LÖNESNACK OCH MYSIG KVÄLL




Stella gosar med favoriten i veckan.


Ja det var gårdagen det.
Kändes som att jag jobbade i tio timmar i barngrupp. Dagen var dock rolig och upplyftande trots att det var fredag 13.

När jag väl slutade åkte jag till ICA för att möta upp min karl som hade köpt färska räkor (!) som är så sjukt gott! En av orsakerna till att jag flyttade till västkusten. Vi handlade lite tillbehör sen åkte vi hem för massa fredagsmys. Hela kvällen var så perfekt. Vi lagade maten tillsammans, drack vin, pratade och såg film bland annat. Perfekt fredagsmys va ordet tillsammans med vår lilla familj som E så sött uttrycker det.


LOUIS VUITTON




Min nya väska. I helgen ska den invigas, har inte haft tid att byta väska (!) sen vill jag inte ha den till jobbet. Den inhandlades i Sthlm förra helgen and I'm in love! Den som spar den har råd med en väska, om man vill...


INTENSIV TORSDAG

Uppe med tuppen. Tog en lång morgon hemma så jag hann duscha och äta frukost hemma med älsklingen då han jobbar kväll och vi ses först vid elva när han kommer hem.

Sedan var det full rulle på jobbet. Skapade Barbaböcker tillsammans med barnen. De får göra sin alldeles egna bok som vi sedan hänger upp på väggen. Jag arbetade med två barn idag som själva fick bläddra i tidningar, hitta sitt namn bland andra utskrivna, limma fast dessa och skriva i böckerna. Det var otroligt kul att se hur de lekskrev olika saker så som sitt namn, dagens datum och siffror. Tänk att dessa barn är mellan 1,5 och 3 år. Kunde aldrig ana vilka möjligheter det finns att arbeta med dem. Det roliga är att de är så stolta över det de skapar, alla läser varandras böcker. För mig är det utvecklande att kunna sitta med två barn och samtala och skapa. Jag får möjlighet att se deras nivå och vad de förundras över.

I eftermiddags hade jag möte med chef och andra fackombud. Känns som att jag kommit in i rollen som ombud nu fast jag är nybörjare. Jag har en kunnig Lärarförbundskollega som också är ombus som ställer upp och hjälper mig i arbetet. I nästa vecka ska jag på en kort utbildning och introduktion för att ta igen en utbildningsdag jag missade. Därefter kommer två dagar med utbildning i höst igen. Jag är så peppad!

Mina kollegor på avdelningen och jag har även stora tankar om hösten, om vi kanske ska profiliera oss. Ska spåna vidare på det och återkomma. Det blir i sådana fall ett stort arbete för att nå dit vi vill. Positivt är att vår förskolechef pushar oss och vill att vi ska lyckas.

Nu blir det Eurovision. Hörs senare!


MANIFESTATION MED LÄRARFÖRBUNDET I MÖLNDAL!




I eftermiddags tågade mina Lärarförbundskollegor och jag
ner till Mölndals stadshus för en manifestation inför politikerna i staden.

Höj våra löner, satsa på kvalitet i förskola och skola, minska barngrupperna och myket mer stod på plakaten alla så flitigt konstruerat. Helt fantastiskt att så många kom och deltog! Det är viktigt att visa våra politiker att vi bryr oss om vår situation, men även barnens som är våra gemensamma. Framtiden, barnen vilar i våra händer, varför politikerna inte väljer att satsa på oss beror flera faktorer. Bland annat måste vi berätta för dem och för allmänheten våra villkor, hur mycket vi arbetar och för vilka. Vi kan inte vara tysta för då händer ingenting. Men även alla föräldrar, blivande föräldrar, unga och gamla måste ställa krav för högre kvalitet i förkskola och skola just för att framtiden finns där. Vi vill alla att våra barn ska må bra och ha det bra, att de ska utvecklas och uppmuntras till lärande och utveckling. Därför måste vi alla ställa krav på våra politiker, de är folkvalda.

Jag har en vilja och lust att föra läraryrket framåt. Jag vill att det ska finnas en önskan om att arbeta som lärare. Jag vill ha högre status. Jag vill ha högre lön.

Den 15 maj ska vi i Västra götalandsregionen rösta. Tänk efter, läs på. Vad vill partierna? Kommer de genomföra... Det är frågan.


BRA START PÅ DAGEN

Är hemma, fick stanna hemma nu på förmiddagen för min underbara kollega. Pappa har varit här, sov över natten till idag. Han hade möte i Göteborgstrakten. Nu är jag lycklig! Känns skönt i denna kaotiska tid. Skriver mer sen! Ha en bra dag!


1,5 UTBILDNINGSDAG

Jag har haft en galet lärorik dag! Idag har jag varit på grundläggande ombudsutbildning med Lärarförbundet och detta må jag säga är en viktig dag som jag tycker alla borde få ta del av. Informationen och budskapen vi fick är så viktiga att vissa delar borde finnas med i lärarutbildningen kan jag tycka. Saker som rör mig som arbetstagare kom upp som jag inte visste innan. Mina rättigheter och skyldigheter gentemot kollegor och arbetsgivare samt förbundet. Detta kan jag ju skriva mycket om, men det orkar jag inte.

Igår hade jag i alla fall en halvdag, APO. Det var kul att träffa nya människor och få lyssna och diskutera nya infallsvinklar på olika områden. Några av dem jag träffade igår var även med idag vilket var rätt skönt för det är alltid trevligt att ha någon att hänga med under kaffepauserna. Inte sant?

Nu är jag helt slut i huvudet och ska packa min väska, för ikväll åker vi upp till Sthlm E och jag. Ska träffa pappa som är hemma, imorgon ska jag klippa mig hos L och sedan ska E och jag hänga med Martina och hennes E. DubbelEna. Ska försöka få med en träff med kusinen också, det ska nog ordna. Lite ledsen över att jag inte hinner träffa alla jag vill, men så är det ibland. Huvudsaken till varför jag ska upp är att träffa pappa så söndagen hoppas jag på att få spendera mest med honom. Ska hinna med en promenad med min älskling och visa min gamla skola, lekplatserna jag spenderade många timmar i osv.

Hoppas ni får en trevlig helg! Tjingeling!


MARRY ME!




Ny doft från Lanvin.

När jag kom hem för en vecka sedan hade E köpt en påskpresent till mig, samma parfym jag köpte i present till mig själv, alltså Chloé. I söndags gick vi och lämnade tillbaka den och bytte till denna Marry me! från Lanvin. Helt underbar doft! Jag har svårt nu att välja vilken parfym jag ska bära... I-landslyxproblem. Som tjejen på Kicks sa, tur att vi har samma smak i alla fall.

Snart är E hemma igen från jobbet. Ja, han har flyttat in nu! På riktigt! Jag är så jävlatoklycklig. Är sambo och det är helt underbart! Vi drömmer tillsammans och kan sitta i flera timmar och prata om hur vi vill leva vårat liv tillsammans. Ord som barn, hus, trädgård, landställe och bröllop nämns lite då och då. Om du mot förmodan skulle läsa detta E så älskar jag dig helt otroligt mycket! Fast det vet du... säger det ganska så ofta! Iiiih!

Puss!


FÖRSTA UTVECKLINGSSAMTALET

Idag var jag tillbaka på jobbet och det kändes kanonbra! Har saknat mina kollegor så himla mycket och de små liven som busar hela dagarna.

Det har varit en intensiv dag med mycket uppdateringar om det ena och det andra. Det första jag fick veta när jag kom var att jag skulle ha utvecklingssamtal med ett par föräldrar under eftermiddagen. OJ tänkte jag. Hade inte förberett flickans IUP eller dokumentationspärm, det var bara att börja jobba på med den under vilan. Som tur var hade jag min kära kollega till hjälp som kom med kloka tankar och funderingar kring flickan. När väl samtalet ägde rum flöt det på jättebra, kändes professionellt trots min oprofessionella framförhållning.

En annan spännande sak som hände idag på jobbet var att en flicka som startade sin inskolning dagen innan jag for på semester (ca. 3 veckor sedan) kom tillbaka efter lång frånvaro på grund av sjukdom. Jag blev nervös när jag skulle ta över henne från mamman som skulle iväg och jobba efter att hon stannat ett tag med sin dotter på avdelningen. Fick känslan som när jag första gången inskolade ett barn. Pirrig, fumlig och visste inte riktigt vad jag höll på med. Men till slut gav det med sig och flickan var väldigt glad när farmor hämtade henne efter mellanmålet. Tur det!

Imorgon ska jag jobba halvdag sen ska jag på utbildning med Lärarförbundet! Jag är lite nervös, men jag tror nog att det kommer att gå bra. Ska åka med en kollega som också är ombud, skönt att ha någon att förlita sig på i sådana nya situationer.

Nu ska jag lägga mig på soffan och slappa. Är helt totalt slutkörd efter den här dagen!


IMORGON BLIR DET JOBB!

Tjoho! Ja äntligen ska jag iväg och jobba imorgon. Ska bli sjukt kul! Ska dricka lite juice och vatten, sen lägga mig i sängen och sova. Är helt mör och varm i kroppen efter att min kille och jag badat badkar lääänge. Galet mysigt, få blåsa bubblor vilket var längesen! Hihi!

God natt med er alla!



BASILIKA




Mitt projekt hemma.

Ska bli såå gott att skörda detta! Ha i salladen eller göra pesto. MUMS!


VAD GÖRA HEMMA?




Anja Rubik.

Jag vill tillbaka till värmen, till havet och till sanden! Alla har väl redan skrivit eller sagt det, men helt sjukt att det snöade i morse. Trodde inte mina ögon. Det jag mest av allt vill tillbaka till är den icke inrutade vardagen. Göra vad jag vill och när jag vill. Att det enda bekymret är hur länge jag kan ligga i solen och läsa min bok, alltså inga bekymmer i världen runt mig då.

Igår däremot lämnade jag salmonellaprov. Är hemma idag igen, magen är kaos! Läkaren sa också att jag inte får hantera mat åt andra så länge jag har symptom på salmonella. Kul att vi äter tre måltider på jobbet varje dag, hur ska det gå? Imorgon hoppas jag att jag kan jobba. Saknar mina pärlor så mycket, även mina kollegor. Hemskt tråkigt att vara hemma själv en hel dag. Rastlös är jag och drömmer mig bort till lite action. Facebook har jag ju lust att ta bort helt, så otroligt tråkigt. Webbshoppa ligger inte på priolistan då jag spar mina slantar till en av mina drömväskor.

Aja. Så är det! Ska nog se lite mer Sex And The City nu, säsong 2 är snart slut... Hej så länge!


RSS 2.0