SATURDAY NIGHT FEVER











Kort sagt i bilder.
Hade en god middag med Lauren och sedan party på Lounge.



PROBLEMBASERAD SKOLUTVECKLING

Idag var sista dagen på utbildningen jag gått i höst. Känns skönt och bra att jag nu sitter med mitt diplom inom problembaserad skolutveckling.

Om du är nyfiken vad jag pratar om så kan du kika in på den här länken och läsa mer. Mycket intressant arbete som alla kan ha nytta av, i alla fall alla som arbetar med människor.



ATT TA EMOT BERÖM

Att ta emot beröm är något jag är dålig på, speciellt när det kommer oväntat och från personer jag minst anar det (fast jag kanske i flera fall vill ha beröm av).

I veckan satt jag på ett möte där jag i slutet frågade min chef om en form av dokument vi inte har på vår arbetsplats. Jag gav mina tankar, mitt tips och min idé om hur dokumentet skulle kunna utformas, detta var i torsdags. När jag kom till jobbet igår och kollade min mail hade min chef skrivit att det var ett bra initiativ och idé som nu skulle arbetas fram. Hon avslutade mailet med strålande! Blev så glad och stolt över mig själv att jag tog tag i saken och sa något om det hela. Blev bara lite fundersam om hur och ifall jag skulle svara henne. Efter lite samtal med andra har jag kommit fram till att ett tack-mail nog kan skickas iväg till henne.

Det gäller att visa vad du går för och inte vara rädd att säga fel eller fråga för mycket. Ska bli bättre på det och från ingenstans klickar det och den där sköna känslan av bekräftelse och beröm kommer.


RASTLÖS SJÄL I VARDAGEN

Jag tror jag har en rastlös själ, eller kropp. Hela tiden, ständigt vill jag ha något projekt på gång. Om det inte handlar om hemmet och någon renovering är det jobbet, eller det är det ju alltid ändå. Jag är ständigt på jakt efter något utmanande eller något görande. Tanken på vanligt vardagligt liv skrämmer mig samtidigt som jag vet att jag om någon behöver det. Vardagen behöver dock inte vara vardaglig har jag kommit fram till. Vissa rutiner måste finnas, men på min vardagliga fritid kan jag ju göra olika saker. Några nya inslag har jag kommit på, ska ordna några saker först, och jag väntar förväntansfullt på att få påbörja dem.

Är det någon där ute som har några bra tips på hur vardagen inte bli så förbaskat vardaglig? Behöver hjälp här nu.



DEN SOM KÖAR FÅR SE




Versace for H&M.

Visst! Självklart! Absolut!
Klart jag ska hitta intressanta saker bara för att jag sagt högt att det inte alls finns något fint ur det kommande samarbetet H&M har. Att det bara är tantigt och alldeles för sydeuropeiskt mode som inte passar mig just nu, idag. Dock fann jag detta som intressant, men inget jag kommer att köa för eller köpa på Tradera som en annan galning. Så sa jag förra året med när det var Lanvin samarbetet och sprang överraskande på den gula vackra klänningen på H&M under helgen efter torsdagssläppet. Får se hur det bli denna helg, om något finns kvar. Var ju en hel del assoccoarer som både var dyra och inte så speciella, mest bara pråliga. Antar att de går först plus den här klänningen som var över förväntan riktigt fin. Den som köar får väl se.



BEARBETAS

När jag öppnade mailen på jobbet idag hade jag fått besked från skolverket att min ansökan om legitimation nu bearbetas. Antar att det kanske går hyfsat snabbt då det måste vara ganska så enkelt att läsa igenom och se, tog ju inte examen på 80-talet utan för bara ett år sedan. Blev i alla fall superglad för det beskedet och hoppas hoppas hoppas att det går fort!



MOT SKOLVERKET




Japp nu är brevet skickat och om några månader är legitimationen min (hoppas jag?). Hört att det tar lång tid för dem att behandla och få ordning på alla ansökningar. Känner redan ivern att få veta att jag är legitimerad, då kan jag söka andra jobb också. Vill ju ha allt klart innan jag kanske byter arbetsplats. Nu är i alal fall det steget taget och vi får se när och hur det går. Check.


EN LÖRDAG-SÖNDAG MED JAN LÖÖF OCH TINTIN

Lördagskvällen spenderades inte ensam i soffan som fredagen, utan tillsammans med Lauren med goda drinkar och vin på först Locatelli och sedan Lounge. Var längesen jag sprang ute på avenyn och det var riktigt kul.





Bild från dn.se


Igår eftermiddag, som var riktigt skön, gick Eric och jag på Göteborgs konstmuseum och såg Jan Lööfs utställning. Hela tiden tänkte jag att jag ville ha alla hans bilder att rama in och när vi sedan gick ut sålde de affischer med Jan Lööfs motiv. Idag är vi stolta ägare av en som ska ramas in och sättas upp i hallen på den kala väggen. Blir kanonfint!

Efter utställningen gick vi och fikade för att sedan besluta oss för att kila förbi Filmstaden och hoppas på biljetter till Tintin. Med turen som vi hade satt vi sedan fem minuter senare i biosalongen med 3D-glasögon och kollade in äventyret. Så skönt och när vi väl var hemma sen slocknade jag i sängen.



DET DÄR JOBBIGA SOM GNAGER...

"Andas sunt med förnuft och släpper taget och kliver, att förstöra för sig själv är det enklaste i livet..."

Den svenska björnstammen har orden jag sökt ett tag, men nu hoppas jag att det börjar ordna upp sig.



RSS 2.0